Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Amortisörüm var mı yok mu belli değil

Tepki
9
Merhaba arkadaşlar, bana 7-8 ay önce Bisan marka mtb bir bisiklet hediye edildi. Ondan öncede bir bisanım vardı ama ondan çok daha memnundum. Bisikletim çift amortisörlü, ama bi türlü amortisörün rahatlığını hissedemiyorum :bilmiom: acaba kilomdan dolayı mı diye düşündüm ama değildir çünkü 50 kiloyum. Şimdiden çok teşekkür ederim

Scudo
50 kgda orta amortisörden verim alamaman normal,ama biraz üstüne abanarak biraz da yağlayarak daha iyi duruma getirebilirsin.ama bu senin performansını olumsuz etkiler gücünün emilmesine yol açar gücünü tam olarak pedallara uygulayamazsın,benim emektarda orta amortisörlü ilk zamanlarda esnekti ama şimdi iyice sıktım esneme yapmaması için

• Beğen
Tepkiler: ahmet ağaca
İyi amortisörlü bisikletler daha doğrusu çift amortisörü iyi çalışan full MTB bisikletler 2000TL'den başlıyor.

200-500TL arası satılan çelik kadrolu koltuk altı amortisörü olan bisikletlerin, amortisörünün varlığı ile yokluğu pek belli olmaz kısaca. Sadece ekstra ağırlık yapar.

• Beğen
ama eski bisikletimde aynısıydı nerdeyse bunun, o biraz daha ağırdı. Ama onda hissediyordum çukurlarda filan. En iyisi yağlıyım ben biraz amortisörleri. Teşekkür ederim arkadaşlar

dostum atletik bir açıdan düşünürsek hafif ve amortisörsüz bir kadroda, çukur vb durumlarda koltuğa oturup rahatlığın keyfini çıkarmak yerine, hafif ayağa kalkmak, yolu süzmek, yolun durumuna göre vücudunu kullanmak daha extrem-zinde ve dikkatli bir sürücü yapabilir seni :) tabii ki sürüş tarzı bir alışkanlıktır. ve tamamen senin tercihindir...

• Beğen
Gerçek bir çift amortisörlü bisiklet tabikde downhill bisikleti onlarında fiyatı malum senin orta amortisör kaçlık 650-800 lbs aralığında ise yaylanması lazım ön amorisörü yağla ama arkayı yağlama bişey farketmez

• Beğen
koltuk altı amortisörün sertlik ayarını saga veya sola çevirerek ayarlıyabilirsin. muhtemelen yeni gelen bisikletini sıkmışlar amortisörün yayını avcunla kavrıyarak saga yada sola dogru çevir en yumusaga alınca hoppidik hoppidik gezersin sanırım istediğin şey bu :)

• Beğen
tamam arkadaşlar sorunu çözdüm. Ön amortisörleri biraz yağladım, arka amortisörüde sağ sol yaptım biraz. Halloldu :) Teşekkür ederim

Benzer bir konu olduğu için buraya bir sey sormak istiyorum (st 530 s kullanıyorum) orta amortisör 1 2 hafta önce kadar patladı tamiri de olmuyor su şartlarda. Yeni bir orta amortisör almak istiyorum çinde satılan bir amortisör buldum işimi görüyor ama şöyle bir sorum var, 190mm çalışan bir amortisör üzerinde yay seçenekleriyle satılıyor eski amortisörümün kaç lbs olduğunu bilmiyorum (fikir vermesi adina) bu yeni aldığım amortisörün 650 850 lbs gibi seçenekleri var. Dağ bisikleti klasmanında bir bisiklet ve sert kullanıyorum gerek ormanda gerek merdiven atlama zıplama gibi o yüzden daha sert 850 lbs gibi bir yay mi kullanmalıyım. Genel olarak bu konularda emin değilim bilgisizlikten dolayı, yardım eder yol gösterirseniz çok sevinirim.

Benzer bir konu olduğu için buraya bir sey sormak istiyorum (st 530 s kullanıyorum) orta amortisör 1 2 hafta önce kadar patladı tamiri de olmuyor su şartlarda. Yeni bir orta amortisör almak istiyorum çinde satılan bir amortisör buldum işimi görüyor ama şöyle bir sorum var, 190mm çalışan bir amortisör üzerinde yay seçenekleriyle satılıyor eski amortisörümün kaç lbs olduğunu bilmiyorum (fikir vermesi adina) bu yeni aldığım amortisörün 650 850 lbs gibi seçenekleri var. Dağ bisikleti klasmanında bir bisiklet ve sert kullanıyorum gerek ormanda gerek merdiven atlama zıplama gibi o yüzden daha sert 850 lbs gibi bir yay mi kullanmalıyım. Genel olarak bu konularda emin değilim bilgisizlikten dolayı, yardım eder yol gösterirseniz çok sevinirim.
120mm amortisörü olan bir fully ye 190mm malesef olmuyor. Eger aldiysaniz geri iade edin yoksa bosa masaraf olur. Size 120mm lik amortisör olmasi gerekiyor, öyle ben sert kullaniyorum diyerek daha uzun amortisör takamasiniz, bu kadroya hem uzun gelecektir hemde arka catala degecegi icin delikler denk gelmeyecek.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri