Scudo Sports

Amsterdam - Muiden

umutcelik

Forum Bağımlısı
Tepki
7.837
Bisiklet
Trek
Merhaba,
Bu sabah bahar geldi bizim buralara. 22 derece az ruzgarli cok guzel bir hava vardi. Doguya dogru, Muiden'e surmeye karar verdim.
Muiden Amsterdam'in dogusunda yer alan ufak bir sehir. Vecht nehrinin Ijmeer golune/denizine acilan yerde Muiden kalesinin etrafina kurulmus.
Giderken Nescio koprusunden gectim. Nescio koprusu/Nescioburg tasarimi ile odul almis sadece bisiklet ve yayalar icin yapilmis bir asma kopru. Yaklasik 800 metre uzunlugunda ve 10 metre yuksekliginde.
Amsterdam'in batisinda yasadigim icin doguya gidip gelirken sehir icinden gectim. Hava cok guzel diye inanilmaz trafik vardi. Donuste de Vondelpark icinden gectim, herkes cimenlere yayilmis 420'yi kutluyordu.

(link)

Surus videosu burada. Cok uzun tutmamak icin cogu parcayi kisa kisa montajladim.

Nescioburg'u gecisinin tamami burada

Vondelpark dogu - bati istikatinde surusun tamaminin videosu ise burada

Scudo
@umutcelik
Merhaba Umut Bey,
Arden Klasiklerinin birincisi ''Amstel Gold Race'' i yerinde takip edecek misiniz?

umutcelik
dikkatimi çekti,herkes pek usturuplu kurallar dahilinde sürüyor fakat hiçkimsede kask yok

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@seko35.50

Kilitli pedal ya da plakasi olan elektrikli bisiklet kullananlar kask takiyor sadece. Dutchlar kaski gereksiz goruyor, "yururken kask takmiyoruz, bisiklete binerken niye takalim" diyorlar. 3 yasindan itibaren bisiklet kullanmaya basladiklari icin haklilar biraz da.
Dunyanin en guvenli bisiklet altyapisi var, km basina olumlu kaza orani en dusuk ulke. Butun arac suruculeri ayni zamanda bisiklet kullandiklari icin farkindaliklari cok yuksek. Kask kullanmak biraz da gunluk hayatta pek pratik degil.

@hamlet2006

Cok istiyordum da yarin hava cok guzel olacagi icin hanima soz verdim, onunla gecirecegim gunu :)

umutcelik
günlük hayatındaki pratiklikten ziyade esas olan güvenlik için sormuştum kask olayını.hocam yürümekle bisiklet sürmek birmi :ckkmk: kaldıki doğduğundan beri bisiklete binse dahi malum bi insanın kaza yapmaması için hiçbir neden yok(istatistiklere göre,en çok kaza yapanlar eski şoförler ençok boğulanlarda usta yüzücülerdir).bence neolursa olsun kask şart en ufak bi düşmede kafa direk yere toslar biliyosunuz.anladığım kadarıyla bu alışkanlık eksik kalmış;)

@seko35.50

Hocam adamların aşağı yukarı 40 yıllık bisiklet kültürü ve bununla beraber kurdukları altyapısı var. Yine istatistiklere göre en az ölümlü/yaralanmalı kaza oranına sahipler. Bu yüzden eksik olarak görmüyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Sağlığını düşünen takar. Takılacak diye bir kural olmaması gerek olmadığını göstermez bence. Genelde takarım ama zaman zaman bende takmam. 5 yıl öncesinde kaskı hamallık gibi görür ve takmazdım. Çok kafamı vurdum yere. Tanrı'ya şükür daha nefes alıyorum ?.

Orada insanlar ulaşım amaçlı, işe, okula giderken bisikleti kullandıklarında zaten çok fazla hızlı gitmiyorlar + bisiklet yolları çok güvenli + sürücüler çok dikkatli ve arkadaşın dediği gibi kaza riski çok çok düşük, ve yine belirttiği gibi günlük yaşamda kask hiç pratik değil; bisikletin üstünde bıraksan alıp giderler, kaskı yanında taşısan mağaza vb. yerlerde yanında taşımak bir angarya. Ben de çocuğun okuluna, markete (kısa mesafe, kısa süreli) giderken vs. kask takmıyorum, ama tura çıkarken, uzun süreli bineceksem mutlaka takıyorum .

• Beğen
Tepkiler: Levent11
Tebrikler @umutcelik bey,
sizin turdan öne çıkan konu kask kullanımı olmuş.

Bu konuda Türkiye'deki arkadaşların fikirlerine saygı duyuyorum ama iki ülke gerçekleri farklı hem de çok.
Berlin'de de ben aynısını yaşıyorum. Günlük kullanımda insanlar kask'ı çok fazla tercih etmiyorlar. Ben de şehir içinde günlük kullanımda kaskı hiç kullanmıyorum. Ama spor amaçlı uzun veya kısa hızlı performans turu yapacaksam mutlaka kask kullanıyorum.

Kask kullanımı elbette sürücünün kendi güvenliği için ama şöyle bir durum var.
@Devenez ce que arkadaşımızın yazdığı gibi günlük kullanımda bisiklet kullanıcıları kendileri için tehlike oluşturacak hızda bisiklet sürmüyorlar. Bisiklet yolları ayrılmış ve buralar diğer sürücüler tarafından işgal edilmiyor. Bisiklet yolu olmayan yollarda sağ şerit kendiliğinden bisiklet yolu olarak ayrılmış gibidir. Araç sürücüleri eğer önlerinde bir bisikletli varsa onun hızında ilerler. Seni sollamak için sıkıştırmaya çalışmaz.
Trafik kuralında bir bisikletliyi sollarken aranızda 1,5 metre mesafe olmalı kuralı gerektiği gibi uygulanır.

Buradan hareketle eğer bisiklet sürücüsü kendi güvenliğinin farkında ise kask kullanmaz, bilirki kurala uyduğu sürece problem olmaz. Zira araç sürücüleri kurallara uymak zorundadır ve uyarlar.

Bisiklet sürücülerinin kendilerinden kaynaklanan durumlardan kazalar da oluyor elbette. Örneğin geçen yıl bir arkadaşımın bisikletinin ön tekeri tramway rayının üzerinden geçerken raylara dik geçmediği için ray arasına sıkıştı ve düştü. kaskı yoktu başını asfalta vurdu ve denge probleminden dolayı bir hafta hastanede yattı. Allah korusun daha ağır sonuçlar da olabilirdi.

Çok uzatmışım, kusurum affola.

Uzun lafın kısası daha 2 yaşındaki çocuk kaldırımda denge bisikleti ile gidiyor ve annesi ona birşey yapmıyor. Çocuk da nereden gitmesi gerektiğinin farkında ve yola vs atlamıyor. Bu demek değil ki çocuklar başıboş bırakılıyor. İnsanlar çocukluklarından itibaren kuralları yaşayarak öğreniyor ve birbirlerine saygılılar.

iyi pedallamalar. Güneşiniz bol olsun...

@Saomi Miks

Biz İstanbul'da Survivor tadında bindiğimiz için mecbur takmak durumundayız..

Ayrıca klasik yol bisikletinde virajı alırken kayıp düşmelerde omuzdan sonra başta yere vurduğu için kaskı şart görüyorum.10 senede sadece bir kere düştüm onda da kask en iyi ihtimalle kaşımın açılmasını engelledi en kötüsünü yazmak bile istemiyorum.

@Saomi Miks çok teşekkürler benim anlatmak istediğim buydu uzun uzun açıklamışsınız. Tecrübe edildikten sonra farkına varılan bir durum. Ben de ilk taşındığımda garipsemiştim saha sonra alıştım.
Diğer yandan @qwerty123456 çok hakli. Istanbul'da kasksız bakkala bile gitmemek lazım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Saomi Miks
kask olayına bu kadar takılmamak lazım. videolarda genelde tur bisikleti var ve gayet sakin sürüyorlar. ben de bir beis görmüyorum. kaldı ki amerikada motosiklet kaskı takmak zorunlu değil. sürücü havasız kalıp, terleyip, daralırsa daha büyük risk oluşturuyor diye böyleymiş. ama ben de istanbulda bakkala gitsem kask takıyorum. yukarıda bir arkadaşımızın dediği gibi survivor gibi sürüyoruz. her an ne olacağı belli değil. amsterdam gibi bir yerde yaşasam performans sürüşleri dışında kask takmam.

konuya dönelim, güzel bir gezi olmuş, söz konusu köprüye de bayıldım. çok güzel. elinize, emeğinize sağlık. strava kaydına göre de iniş-çıkış pek yok. en keyifli sürüşler böyle oluyor. inip çıkmadan.

Geri