Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ankara Bisiklet Grubu

Scudo
@Şeffaf birader az önce de söyledim yine söyleyeyim sana ne eleştiri eleştiri olsun baş göz üstüne olumlu olumsuz dikkate alırız
boş beleş zırvalık olunca neyse ne desem anlamayacaksın

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
Grup ilk kurulduğunda bende wp üzerinden dahil olmuştum fakat samsun’a üniversite eğitimim için gidince çıkmak durumunda kaldım.
Dolayısıyla gruptaki abilerin ne kadar samimi ve bisiklet sever insanlar olduğunu biliyorum. Fakat yapılan en ufak bir olumsuz eleştiriye kanaatimce ‘çirkin’ sayılabilecek cevaplar verilmesi beni üzdü doğrusu. Bu grup Ankara’da gran fondo düzenleme gayretindeki vizyonlu bir grup. Lütfen böyle kırıcı olmayalım. Yapıcı olalım.

@danceros önemli olan Ankara bisiklet grubu olarak bizlerin beğenmesi.Evet emek verdin uğraştın gayette güzel oldu tekrar kendi adıma teşekkür ederim .Çok takılmam milletin yazdığına çizdiğine fikrine aykırı olmak farklı olmak güzeldir boynuz olsa dahi benim için sorun yok.En fazla biri laf atar geçer seviyesini belli eder. Rahat olmak gerekir.Herkesin bakış açısı farklı yazılanları okudum kötü geçen bir günde güldürdünüz beni eyvallah :)

Yapıcı Eleştiri; bir düşüncenin, bir eserin, bir yargının doğruluk veya yanlışlığını ortaya çıkarmak ve gerçek değerini belirtmek için onu incelemek, tenkit etmek.

Yıkıcı Eleştiri; aşağılamaya kadar varan, tamamen silinip yeniden yapılması gerektiğini öngörülen, hiçbir şekilde çözüm üretilmediği gibi beraberinde yeni sorunlar getiren, ego tavan düşüncelerle yapılan eleştiri.

Yapıcı Her Eleştiriye Açığız.

@uslsy Logo güzel, lakin o boynuz ne olaki.İlginç geldi bana biraz

@Snr U yukarıda logoyla ilgili yazılanları okudum eleştiriye zerre kadar tahammülünüz yok bu anlaşılıyor.Oldu olacak grubumuza katılmayanlar eleştiri yapmasin deyinde tam olsun.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@A.l.t...

Tahammül konusunda hem fikirim. Bu konuda gereken fikirleşmeler yapıldı grup içinde.

Logo bize keyif veriyor. Tabiki herseyin daha iyisi olabilir ama şöyle diyorum ki @danceros bizim için daha iyisini yapana kadar bu bizim için en iyisi.

@Şeffaf yapıcı ve pozitif söylem içeren her türlü eleştirinin devamını arzu ederiz.

ben eleştiride "yıkıcı" bir üslup görmedim, nazikçe ve tebessümle yazılmıştı. grup adına verilen tepkinin üslubu ise düpedüz yıkıcıydı maalesef.

aslında eleştirideki "cinsiyetçi" çağrışıma tepki gelmeliydi. boynuz olsa ne olacak ki? "boynuz"dan "boynuzlu"ya geçişte sorun yok mu? drop barı kafamıza geçirince niye viking değil de boynuzlu oluyoruz? kadınıyla erkeğiyle bütün vikingler boynuzlu boynuzlu dolanmış dünyayı. hem zaten ankara caddelerinde bisiklet sürmek için bir ragnar lodbrok kadar cesur olmak gerekmiyor mu? görseli tasarlayan arkadaş logonun konsept metninde boynuzu ankaralı bir viking gözünden anlatsın bence :)

iyi seneler herkese.
abg-1.jpeg
184300 dosyayı görüntüle

@bisikletgundemi

teşekkürler yorum için. yukarıdada belirttiğim gibi yapıcı eleştirilere her zaman açığız,. logoya gelecek olursak;
kimisi kafadakini boynuz olarak algılar kimisi sadece dropbar görür. logoda kimisi kubbe görür kimisi bisiklet kaskı. vs.vs.vs. vb.vb.vb. herkesin bakış açısına göre değişir ve yorumlanabilir ama şunu söyleyim çok fazla izahatını yapmıcam logonun çünkü yoruma ve tahminlere kapatmak istemiyorum zira yapılan yorumlar ve tahminler beni mutlu ediyor. (sil bunu iki jant bir aynakol koy yapıştır gitsin diyenler hariç) şimdilik grubumuzdaki herkes erkek olduğundan erkek karakter seçmemde bir sakınca görmedim.ilerde farklı durum olursa yine değiştirebiliriz, sakallı erkek karakter koymamın sebebi türk erkeklerinin %90ında sakal var. ayrıca ankaraya has özellikler var. ankara keçisi, ankaraya özel yapılar ve birkaç şey daha (dediğim gibi tam izahını yapmayacagım) en önemli hususlardan biri bana göre bu adamda ''bir tur versene'' sıfatı var :) biz esprili bir logo olsun istedik, sıradanlıktan uzak olsun dedik bizim içimize sindi. şunu net olarak söyleyebilirimki ''çıraklığını yapmadığın işin ustası olamazsın'' ben bu işi 21 yıldır yapıyorum. bu süreçte hep eleştiriler oldu kesinlikle düzeltmeye yönelik her eleştiriye tabikide varım ve hatta mutlu olurum güzel işler güzel sonuçlar böyle çıkıyor neticede. lakin emek verilmiş bir işi kötü dahi olsa yok edilmesine meyileden eleştiriye tamamen karşıyım. ama saygı duyarım. en önemli konu ise biz şu an bu logoyu iyi veya kötü yönde konuşuyorsak aslında hedefime ulaştığımın göstergesidir.

aşağıda yapıcı eleştirilerle düzeltilip bu hale gelen logomuzun ilk görsellerini paylaşıyorum.

Dosyalar

• Untitled-1.jpg
    1,7 MB · Okunma: 31
@danceros eline emeğine sağlık. Tamamen kişisel özveri ile değerli vaktinden ayırıp bir şeyler üretip bizlerin beğenisine sunduğun için ayrıca teşekkürler.

@A.l.t... @bisikletgundemi

Normalde bu konuya yazmayacaktım fakat artık gurupta olmadığımdan; ve sizde yorum yaparak taraf olmak istediğinizden yazayım bari, birilerine şirin görünmek için düşündüklerimi kendime hiçbir zaman saklamadım saklamam da
Eleştiri eksik yada hatalı görülen şeylerin dile getirilmesidir, o logoyu tasarlayan, gurupta simge yapan ve/veya formasında taşıyanlara değiştirilebilir şeklinde direktif vermek/vermeye çalışmak en hafif tabirle hadsizliktir. Bu hadsiz arkadaş logoda boynuz görebilir, kendi bilinç altı ile ilgili bir sorundur kimseyi ilgilendirmez, fakat logoyu tasarlayan kişinin yaptığı açıklamaya, küstahça açıklamana gerek yoktu vb diyemez dediğinde ise sizin tahammülsüzlük dediğiniz şey olur. @danceros eline emeğine sağlık der konuyu burada benim için kapatırım
sağlıcakla kalın

• Beğen
Tepkiler: danceros
@Snr U O küstah kelimesini size iade ediyorum.Tşk.

• Beğen
Tepkiler: Snr U
@A.l.t... üstad küstah kelimesini senin için kullanmamıştım tartışmayı başlatan şahıs için kullanmıştım kırdıysam özür dilerim.

@Snr U kusura bakmayın ben yanlıs anladım..Özür..

• Beğen
Tepkiler: Snr U
091215_ankara-kecisi.jpg

Ankara keçisinin dropbarını gördünüz mü :D Logomuzu seviyor üzerimde de severek taşıyorum . Logonun da içinde pek çok güzel detay var.. Yapanın ellerine sağlık ..... Havalar biraz daha ısınsa da yine beraber sürsek bol bol...

Uzuncu var mı uzuncu?
Polatlı yollarını özledim ne yalan söyleyim, havalar normale dönsede biran önce formayı çekip Esa git/gel yapsak. :cool:

@danceros bu arada teşekkürler, ellerin dert görmesin üstadım.

• Beğen
Tepkiler: uslsy
Açıkçası bence de logo son derece özgün, detayları ile şehri yansıtan ilgi çekici bir tasarıma sahip. Bu özgün tasarımı ortaya çıkaran @danceros ı bende tebrik ediyorum. Emeğine sağlık...

Geri