Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ankara Bolu (Çadır Kamplı) Turu

cember3454

Kendi halinde...
Tepki
880
İsim
Berke Uslu
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba bisiklet sever abilerim, ablalarım.

Son birkaç haftadır düşündüğüm ve sonunda gerçekleştirmeye cesaret ettiğim Bolu turum için başlık açmak istedim. Daha önce kamplı bir tur yapmadım, ilk deneyimim olacak. Bu yüzden nispeten Ankara'ya yakın, kamp yapmak için biçilmiş kaftan olan Bolu ilimizi hedef aldım. Umarım kazasız belasız bir tur olur. Buraya günübirlik yazmayı, fotoğraf atmayı düşünüyorum. Olmadı tur sonu toptan atarım.

13 Ağustos Perşembe günü Elvankent'ten yola çıkacağım. 1.gün sonunda İlyakut yolu üzerinden Kazan-Kızılcahamam-Şahinler Tabiat Parkı'na varmayı hedefliyorum (100km). 2.gün sonunda Şahinler Tabiat Parkından Bolu'ya kadar süreceğim (88km). Varış zamanıma bağlı olarak merkezde gezilebilecek yerlere uğrayıp günü noktalayacağım. Bu arada direkt merkezde çadır kurabileceğim müsait bir yer bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Merkezde nerede kalacağım konusunda fikrim yok.

3.gün gezmeye başlayacağım. Sabahtan Bolu merkezde gezecek yer kaldıysa tamamlayıp Abant'a çıkacağım. Abant Tabiat Parkı'na kamp kurup, geceyi orada geçireceğim. 4.gün Yedigöller'e çıkıp, geceyi de orada geçireceğim. 5.gün Gölcük'e gideceğim. Öğleden sonra da Göksu Tabiat Parkı'na geçip, orada çadır kuracağım. Gezim burada sonlanacak.

Gezimi Göksu Tabiat Parkı'nda sonlandırmamın nedeni dönüş yolumun üzerinde olması. Ha keza geldiğim yoldan geri dönmeyeceğim. Dönüşümü Kıbrısçık-Beypazarı-Ayaş rotası üzerinden gerçekleştireceğim. 6.gün Göksu Tabiat Parkı'ndan yola çıkıp, Karagöl Tabiat Parkına gideceğim (67km). 7. gün ise Karagöl Tabiat Parkından Elvankent'e döneceğim (111km).

Çok fazla tabiat parkı dedim sanırım:D Bolu da da ne kadar göl varsa yanına tabiat parkı yapmışlar ben ne yapayım:D:D

Gezimi daha fazla uzun tutmayacağım. 7 gün süre belirledim. O yüzden bu 3 yer dışında gezmeyi ve konaklamayı düşünmüyorum. Bunun dışında önerilerinize açığım. Bolu ilinde ikamet eden pedaldaşlar ile de tanışma şansımız olursa ne ala:)

Tura çıkmadan önce bisikletimin yüklü fotoğrafını atacağım bu arada. Hadi bakalım...

Scudo
Bence herşey çok iyi, biraz fazla planlı olsada " Bu arada direkt merkezde çadır kurabileceğim müsait bir yer bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Merkezde nerede kalacağım konusunda fikrim yok. " tarzı benimde bayıldığım şekil..😁..Takipteyim, bisikletin yüklü resimlerini bekliyoruz...
@cember3454 Bir tavsiyem olsun mu; belki zaten taşıyacaksın ama, yanında pişirebilecek 1-2 şey olsun, gidince alırım diye düşünme..Neden biliyormusun yahu öyle bir yer denk geliyorki bazen, etabın ortasında da olsan diyorsunki "burası tam kamp yeri, burada çadır kurmalıyım" ..Ama yanında yiyecek yok, mecbur devam ediyorsun...A101 de, migrosta hazır poşet yemekler var, barbunyası ve mantarlı pilavı böyle bir durumda harika olur...Bir acemi tavsiyesi..🙂

Son düzenleme:
Kazan Kızılcahamam yolu leş gibidir soylim.Ondan sonrası güzele çıkar nispeten kargasekmezi tirmanacaksin az bişi bir yokuşu var sonrası birde Akyarma geçidi vardı bir güne ikisi fazla olur.boluda çadır kuracak yer merkeze guvenemedim Suriyeliler yüzünden ama illaki bulursun abanta yakın bir yerde yatabilirsin veya tokadı hayrettin tarafında.Yenicaga da kalıp ertesi gün boluya da inebilirsin sis olur mutlaka ve güzelde olur Gerede Kızılcahamam ne zaman olursa olsun soğuk olur sabahları özellikle bence önce Yeniçağ dan Mengen üzeri yedi göllere gidersen sonra boluya geçip devam edersen git gelde olmaz

biz bu turu 1 ay önce kadar yaptık. Abanta gitmedik direk yedigöllere gittik. Kargasekmez 1150 lerde olması lazım kızılcahamam girişi, kazandan sonra yer yer emniyet şeridi çok kötü kimi zaman 1. şeridin kenarına inmek zorunda kaldık dikkat etmeni tavsiye ederim. Kargasekmezi geçtikten sonra tekrar 900 lere iniyorsun. Akyarma geçidi 1570 lerde aynı gün zorlayabilir. Şahinleri çıkaramayabilirsin. Kızılcahamamı geçtikten sonra javsuyun oralarda çeşme arkasında bir yerde kamplamıştık. Akşam ıssız oluyor tek gideceksen kızılcahamam içinde bir yerlerde kamp atmanı tavsiye ederim. mengen gidişinde 900 lerden 200 lere kadar inip tekrar yedigöllerde 900 e çıkıyorsunuz. Yedigöllerden sonra biz bolu tarafından gittik 15km de 850 lerden 1750 ye çıkılıyor sonra 900 lere geri iniliyor. Yedigöllerin Bolu tarafındaki yolu daha sert. Yedigöllerin her iki yolunda en az 10 ar km arnavut kaldırımı var. Rahatsız edebilir 25mm lastikle gideceksen aklında bulunsun. Yedigöllere giderken bolu tarafından boluda, mengen tarafında da en son mengen de bim, a101 var alışverişini ona göre yapmalısın. Mengen tarafından giderken son 20-25 km de 3-4 marketi olan bir köy de var haberin olsun.

(link) 1.gün Kızılcahamam
Kızılcahamam-yeniçağa kaybettik
(link) 3.gün Yedigöller
(link) Son gün Bolu

Bu rota çok ciddi kondisyon istiyor bilgin olsun. Bizim planladığımız tur rotası daha farklıydı yedigöllerden sonra plan değiştirdik. Kızılcahamamdan sonrası zorlu. Bolu biraz soğuk oluyor Ankaraya göre. Yedigöllerde gece sabaha karşı hava 13-18C aralığındaydı üşüyerek uyandığımız oldu bilgin olsun rotada hava durumunu kontol et ona göre hazırlık yap benim tavsiyem.
Gravel bisiklet sayfası

Dosyalar

• IMG_20200721_131102.jpg
    IMG_20200721_131102.jpg
    1,9 MB · Okunma: 111
  • IMG_4004.JPG
    IMG_4004.JPG
    1,6 MB · Okunma: 113
  • IMG_4663.JPG
    IMG_4663.JPG
    1,2 MB · Okunma: 110
  • IMG_4073.JPG
    IMG_4073.JPG
    1,6 MB · Okunma: 103
Son düzenleme:
@HakanAydn Tavsiye için teşekkürler. Bir sele altı ve bir gidon çantası ile yola çıkacağım, bikepacking tarzı. O yüzden yanımda hurma, kayısı gibi atıştırmalıklar dışında yiyecek taşımayacağım yol boyunca. Kamp yerlerine giderken yanıma yiyecek alacak kadar yer var ancak.
@engin güner Mengen üzerinden yedigöllere giden yol durumunu daha kötü diye biliyordum. O zaman o şekilde daha mantıklı tabii. Rotamı ona göre güncelleyeyim.
İlk gün çok zorlamadan Kızılcahamam'da kamp yapabilirim, rotamı oluştururken ilk Kızılcahamam durağı koymuştum zaten.
Tüm tavsiyeler, bilgilendirmeler için teşekkürler:harika:
@undefined Kargasekmez+Akyarma zorlayacak gibi evet. O yüzden ilk gün Kızılcahamam'da kamplamak daha uygun geldi şu an. Yedigöller'in Mengen girişi Merkeze göre daha iyi ise Mengen üzerinden gitmek mantıklı. Kaldı ki dediğiniz gibi git gel olayı da ortadan kalkmış olur böylelikle.
Alt üst içlik aldım soğuklara karşı. Hava durumuna da ara ara bakıyorum, göz önünde bulunduracağım:harika: Çok teşekkürler değerli tavsiyeleriniz için.
@tunahankayak Bu arada bisikletim Triban 520 yol bisikleti. Lastikler schwalbe durano plus 28. bisiklet ve lastikten yana bir çekincem yok şimdilik. Bakalım umarım sağlıklı bir tur olur.

Son düzenleme:
@cember3454 Yedigöllere Mengen üzerinden rampa az olsa da asfalt kalitesi olarak bolu merkez yolu daha iyiydi. Bolu da tam merkezde kamp yapabileceğin bir yer yok ama yaklaşık 6 km kadar uzaklıkta Gölköy golü var yada yaklaşık 10 km kadar uzakta tokadı hayrettin var. İkisi de güzel yerdir ama tokadı hayrettin in son 2 km sağlam rampa. Boludan ciktiktan sonra Göksu tabiat parkına kadar hiç a101 bim yok sadece Karacasu beldesinde avantaj market ve ufak 3 tane market var. Sürekli rampa çıkacaksın oraya kadar. Yanına alacağın yiyeceği ona göre hesapla. Aç kalırsan geri dönmek zorunda kalirsin. Su sorunun olmaz sürekli çeşme var ve suları güzeldir. Ama mutlaka golcugu geçtikten sonra soldaki 2 çeşme olması lazım delemutoglu çeşmesi var oradan suyunu iç ve mataralarini tazele. Suyu muhteşemdir. Hatta goksudan sonra Kıbrıscık ilçesine kadar da market yok. Aklıma gelenler bunlar. Başka sormak isteyecegin birşey varsa yardımcı olmak isterim.

@abidin3714 Bilgilendirmeler için teşekkürler hocam. Rampaları da hesaba katarak rotamda birkaç değişiklik yaptım.

İlk gün Kızılcahamam'da kamp yapacağım. 2. gün ise Yeniçağa'da kamplayacağım. Yeniçağa Bolu arası 38 km gibi görünüyor ama yokuş var mıdır o arada, yükselti kazanımı nedir bilmiyorum. Bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim hocam. Önceden stravadan yapıyordum rotalarımı ancak şimdi rota yapmak ücretli kısım özellikleri arasına geçmiş. Yükselti kazanımlarını tam kestiremiyorum o yüzden.

@cember3454 Yeniçağ Bolu arası Bolulu bisikletçilerin sevdiği bir rotadir. Yenicagdan tepe dediğimiz yere kadar rampa cikiyorsun. Daha sonra caydurt bölgesine kadar inişe geçiyorsun. Daha sonra yol düz ama sürekli kafadan rüzgar yersin. Biz yüksüz bisikletlerle (bende ki tur diğer arkadaşlarda ki MTB) 2 saat ile 2.5 saat arasında kendimizi kasmadan geliyoruz o yolu. Kayitlarimi bulabilirsem paylaşırım. Yeniçağ Bolu istikametinde ışıklarda sağ tarafta kaptanın çay ocağı var çayı guzeldir. Onun tam karşısında yani yolun solunda bir lokanta var. Döner varsa mutlaka döner ye ama her gün olmuyor yoksa köftesi güzeldir. Ya da tepe dediğimiz bölgede kamyoncu mekanı var. Saç kavurması efsane.

@cember3454 Yeniçağ Bolu arası Bolulu bisikletçilerin sevdiği bir rotadir. Yenicagdan tepe dediğimiz yere kadar rampa cikiyorsun. Daha sonra caydurt bölgesine kadar inişe geçiyorsun. Daha sonra yol düz ama sürekli kafadan rüzgar yersin. Biz yüksüz bisikletlerle (bende ki tur diğer arkadaşlarda ki MTB) 2 saat ile 2.5 saat arasında kendimizi kasmadan geliyoruz o yolu. Kayitlarimi bulabilirsem paylaşırım. Yeniçağ Bolu istikametinde ışıklarda sağ tarafta kaptanın çay ocağı var çayı guzeldir. Onun tam karşısında yani yolun solunda bir lokanta var. Döner varsa mutlaka döner ye ama her gün olmuyor yoksa köftesi güzeldir. Ya da tepe dediğimiz bölgede kamyoncu mekanı var. Saç kavurması efsane.
Güzel önerileriniz içi teşekkürler hocam. yemek mekanı önerilerine her zaman açığım :harika::D

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@cember3454 ilk hesap edeceğin Ankara Bolu arası istikamette rampa olarak kurtboğazı, kargasekmez ve Kızılcahamam sonrası akyarma geçidi olsun.. akyarma geçidi tepe noktasına 1570 e çıkıyorsun yaklaşık 10 km ve ortama yüzde 7 eğimli, mümkün mertebe ne gecenin ilerleyen saatine nede sıcağın üzerine denk getirme, Kızılcahamam aradan çıkana kadar yol kalitesi ise hep bozuk satıh denen kıısmlardan oluşuyor, bu arada kıyassen kargasekmezi akyarma yanında güle oynaya çıkarsın, sonrası Gerede ye kadar son 5 km kalana iniş ve düzlükten oluşuyor desem yeridir, yol temiz sakin ve stabil, Yeniçağa arkadaş yukarda bahsetmiş ek birşey yazmaya gerek duymadım, fakat umarım rüzgar karşımdan esmez, çünkü o civarlarda hep rüzgarı karşıdan yeme olasılığı daha yüksek. Örnek olması açısından ben Ankara gece 2 de çıkıp akyarmayı sabah serin saatlerine 5 gibi denk getirmiştim üstelik üşümüştüm inişlerinde.. Son olarak Kızılcahamam Gerede arası pek karın doyurman gereken yerlere denk gelmezsin, tedbirli olmadan fayda var.... Gerçi aç bırakacak bir mesafe yok ama önün sıra iki büyük rampa var , sonucu ne olur belli olmaz,şimdiden kolay gelsin tekerine taş değmesin

Bolu nun tam merkezi olmasa da Karacasu da merkezden sayılabilir. Orada kamp yapıp merkezi de gezebilirsiniz. Merkeze en fazla 6-7 km bir mesafede olan termal bir kasaba Karacasu. Ayrıca gölcük yolunun üzerindedir.
Bu arada söyleyeyim, rotanız çok ama çok güzel... Biraz da iddialı... Yolunuz açık olsun.

@cember3454 Strava da gördüğüm kadarı ile Kızılcahamamdasınız, şimdi önünüzde 10 km sonra kadar başlayacak akyarma geçidi var, suyunuz tamam olur besin eksiksiz olursa kendinizi zorlamadan rahat rahat çıkabilirsiniz tek dezavantajınız güneş tam tepede ve genelde sırtınızda olacak, kolay gelsin

@bilalfidanboy hocam fırsat doğmuşken, diyelimki siz oradasınız, ne yerdiniz, ne içerdiniz..Ben kararsız kalıp, çikolata ayrana dayanıyorum (bazen muz, soda)..Yediğim çikolata ne aman kana karışır diye düşüne düşüne yokuşa başlıyorum...Bazen tutuyor bazen fiyasko

Geri