Scudo Sports

Ankara-Eskişehir Ballı Gözleme Buluşması (2 Eylül 2012)

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Tepki
8.275
Bisiklet
Bisan
Derya abi affına sığınarak 3-4 aydır aklımızda olan turun ön çalışmasını sahura kadar oturma kararı aldığımdan boş vakit değerlendirmesi olarak hazırlayayım dedim .Dillendirmeye gerek yok veya aramızda konuşuruz dersen silmek değiştirmek elimizde abi :) bir de Senin yolun uzun ve daha meşagatli olduğunu bildiğimden Polatlı başlangıç olarak hazırladım bunu da konuşup değiştirebiliriz.bu yazılanlar ön çalışma belki okuyup eşlik etmek isteyenler olacaktır tarihi de ona göre ortaklaşa belirleriz zaten.

Evet arkadaşlar bir kaç aydır Derya abi ile konuştuğumuz Eskişehir-Ankara Ballı gözleme turunun ilk ön çalışmasıdır.Amaç Bizlerin Eskişehirden Derya abinin Ankaradan hareket etmesi ve ortak noktada buluşup Ballı gözleme bahanesi ile bir aktivite ve güzel bir anı gerçekleştirmektir.Yaşlarımızın müsait oluşu ve rotamızın Ankaraya göre daha kolay oluşu yüzünden Derya abinin rotasının başlangıcını Polatlı yaptım ama ilerleyen günlerde Derya abinin teklifleriyle ve katılmak isteyen başka arkadaşlar olursa onların fikirleriyle düzenleyebiliriz.

tarih kesin değil katılacak arkadaşların ortak kararı ile burada belirleriz.Meşhur ballı gözlemeci Eskişehire 110 km civarında Ankara merkeze 120-130 oluyor ki bu şekilde katılmak isetyen olursa oldukça zorlu bir rota en azından geri dönüşü sıkıntılı.Ballı gözleme veya ızgaralarımızı Sivrihisardan 5-7 km Ankara tarafında olan söğüt ağaçları arasında en eski Ballı gözlemecide yiyelim diyorum en otantik mekan orası daha önce gitmişliğim var dehşet ikramı olan bir yer ızgara ve sucukları da harika :)

Gelelim tur rotalarına ve grafiklerine...

Eskişehir için:

(link)
(link)

Ankara için Polatlı çıkışlı rota:

(link)
(link)

Bizim ekipten en az 4-5 kişi oluruz diye tahmin ediyorum tarihe göre eğer üniversiteliler gelirse belki daha kalabalık oluruz o yüzden Eylül başı ve haftasonu olursa daha hoş olur Derya abi şimdi top sende tekrar affına sığınıyorum sana sormadan paylaştığım için.Görüşmek üzere:)

Tarih kesinleşmiştir 2 Eylül 2012 olacak.Buluşma saati öğlen 12:00 bu saate göre iller kendi aralarında çıkış saati belirleyecekler.

Scudo
Bahsettiğiniz ballı gözlemeciler tam olarak nerde oluyor?
Sivrihisar-Polatlı arasında mı?

*Sahuru beklerken karnımın acıktığını hissettim de, "Ballı Gözleme" direk dikkatimi çekti sanırım. :)

@Serkan Çoban

Ballı gözleme Sivrihisarın ünlü bir ürünüdür.Sivrihisarda ve Sivrihisarı Ankara yönünde geçtikten sonra 4-5 noktada var.Polatlı tarafında yok diye biliyorum Sivrihisar ve 15 km etrafında yol üstü dinlenme tesisilerinde bulunuyor.Benim bahsettiğim en eskisi ağaçların arasında hizbe bir görüntüsü var ama kalite en fazla burada :)

Abi yolcular olacıktır ankaradan çıkacaklar arasında.Bense mtbciyim.Yolcuların arkasında çok geride kalıyor haddinden fazla yoruluyorsunuz mtb ile.Yoksa seve seve gelmek isterim.Dönüş yolunda da çadırda kalınır sonra tekrar dönülebilir aslında.

Eylül ayında olursa çok iyi olur, malum Ramazan nedeniyle doğru düzgün bisiklete bindiğim(iz) yok bayramdan sonra biraz toparlamak gerekir.

Bayramdan hemen sonraki hafta olursa gelmeyi çok isterim ama Eylüle sarkarsa maalesef burda değilim.
Yine de lezzetli bir gezi olacağı kesin. :in:
Şimdiden ağzım sulandı. :)

Çok güzel Ferhat;iyi çalışma olmuş.Detayları Ağustos sonunda konuşmak üzere 180 km lik kısmına varım;Eylülün ilk haftasonu da kulağa hoş geliyor.Burası şu an aşırı sıcak ve bisiklete binemiyorum.Yani yüzme antrenmanıyla Ankaraya döneceğim.Ben de 200 + yı bir göreyim:) Gittiği yere kadar Ferhat.Olmadı çağırırım suvanyörümü,alır beni kaldığım yerden:)

Şaka bir yana,konuyu açman iyi olmuş.En azından Ankara ve Eskişehir ekipleri ona göre hazırlanır ve büyük bir buluşma olur.Konuyu da mümkün olduğunca sıcak tutarsak,herkes en azından bir kez okur ve ona göre kararını verir.Kim bilir,belki bazı uzak arkadaşlar sırf bu buluşma için bile Ankara ya da Eskişehire bile gelebilir.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Derya Keçeci

Abi hem fazla km yapma diye Polatlı yazmıştım hemde senin metabolizma saatin geç diye yoksa Ankaradan çok rahat gelirsin .Ne kadar erken buluşursak oturma sohbet etme zamanımız o kadar artar.Bir buluşma zamanı belirleyelim ona göre hareket saatlerimizi kendimiz ayarlayalım .Ben ve arkadaşlarım sabah 07 de çıkarsak 11:30 12:00 de orada oluruz diye düşünüyorum.Daha erken buluşalım dersek bizde çıkış saatini geriye çekeriz.Bu arada ilk defa Eser bir turda bizden az km yapacak çünkü evi Ankara yolu tarafında her zmaan bizim yaptıgımızın üzerine 10-20 km ekliyordu bu sefer geri çekecek :)

@ferhat köse

Sabah 7 değil 6 da bile çıkabiliriz ki benim bisiklet sürerken en çok keyif aldığım saatler 05:00 - 09:00 arası, bu aralıkta asıl km`leri yapmış oluruz.
Evet ilk defa uzun soluklu bir turda en az 30km karım olacak :)

Eylülün ikinci haftasonu olursa bende Ankara'dan katılmaya çalışırım.Eskişehir'den de Bursa yakın herhalde ordan da çakma bir Bursa turu yapmış olurum:)

@Eser Sevinç

Eser buluşma saatine göre ayar çekeriz olmadı erken gidip muhabbeti orada kurarız.Eskişehir kısmı kolay zaten sürekli görüşüyoruz konuşuyoruz.Derya abi zamanı belirlesin yanına katılacaklar çıkarsa ona göre plan yapılır.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Eylülün ilk haftasonu,hava durumuna göre şimdiden aşağı yukarı belirginleşti.Kişilerin mazeretine göre,bir aşağı bir yukarı.Buluşma saati konusunda haklısın.Temelli-Ballıgözleme-Temelli 180 km bana yakın duruyor.Sonuç;

Derya Keçeci buluşma günü saat 13.00 te Allah izin verirse orada olur;15.30-16.00 gibi de dönüşe geçer.
O zaman liste
Ferhat Köse,Derya Keçeci,Eser Sevinç ....

Benim bağlantım kısıtlı Ferhat kardeşim.Listeyi sen bir zahmet güncellersin.

Derya bey Temelli-Ballıgözleme-Temelli arası gidiş dönüş 180km mi mesafe olarak ?

• Beğen
Temelli göletten sivrihisarı daha önce ölçmüştüm 90 km.Sanırım ballı gözleme yeri 2-3 km geridedir yani en az 170-175 km yazar.Ankara ballıgözleme gider gelir miyim? Evet ancak hem buluşma saati gecikir hem de orada takılacağım süre.O sebeple bu mesafe bana uyar diyen arkadaşlar "Varım" desinler.

Yine de tam ölçümü mapmyride ya da benzeri bir araçla ölçmek gerekir.Çok farklı bir şey çıkacağını sanmam.Bisiklet araba askım yok,olan biri varsa askının aldığı bisiklet kadar,arabamda gönlün sığdığı her yere bir arkadaş da sığar;biline.

Harita da şöyle bir şey olur:

http://img844.imageshack.us/img844/1391/adszfsn.jpg

Derya bey daha bir ay var, biz iki arkadaş gelmeye çalışırız ama söz veremiyorum şimdiden. gelsek dahi sizin söylediğiniz gibi temelli göleti civarından başlayabiliriz daha fazlasını pedallayamayız sanırım... tur zamanı yaklaşmadan sizinle iletişime geçerim ben...

Konu açık ve sürekli güncellenecektir.Arzu eden arkadaşlar katılabilirler.

@Derya Keçeci
Derya abi tur tarihini uyarsa 2 Eylül yapalım Eskişehirin kurtuluşu anlamlı olsun pazar gününe denk geliyor.Buluşma saatini de 12 ye çekebilirsek mükemmel olur abi.Neden dersen o kadar km gelmişiz yemek üstüne 1 saat muhabbet edip ayrılmayalım çayımızı çok sohbetimizi uzun tutalım doyasıya.yaparsak çok güzel olur yapamaz isek canın sağolsun 13 ten 16 ya da yeter :) .Liste için erken abi şöyle tarih filan kesinleşsin turun rotası saati herşeyi bu hafta konuşuruz ondan sonra liste tutmaya başlarım hafiften.Çok güzel olacak inşallah.....

• Beğen
@emrahozkan

Araç imkanınız varsa yada Polatlıya kadar sanırım belediye otobüsü geliyor.Gelmek isteyip de uzun yoldan çekinenler için Polatlıdan başlarsanız 50+50 km oluyor ki çok rahat yapılabilinecek bir rota.Polatlıda derya abi ile buluşursunuz saati iyi denk getirirseniz neden olmasın.

• Beğen
Ben de katılmak isterim. Şimdiden heyecanlandım. Bisiklette ilk hedefim Polatlı sonra Eskişehir idi. Bu gezi benim için çok faydalı bir basamak olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Geri