Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ankara Yollarına Çıkan En Son Fixed

GokhanAK

Daimi Üye
Tepki
289
Bisiklet
Peugeot
Uzun çaba ve uğraş sonrasında merakla beklenen fixed'ım bitti.

Camianın nazarına arz ederim.

Kadro : Cromoly
Gidon : Syntec (42 cm -4 derece)
Fren kolu : Diacompe
Fren Ayağı : Tektro
Ön Göbek : Surly
Arka Göbek: Surly Fixed Fire
Orta Göbek : 103 mm Sugino
Ayna Kol : 170 mm Dura Ace
Fixe dişli : 14 diş Phill
Çemberler : Pro
Lastikler : 700X28 C Continental Allsport

İlham kaynağı kadro
http://i197.photobucket.com/albums/aa17/gokhan_trek/19112008006.jpg

Scudo
harika olmuş ağzım açık baktım fotolara imrendim valla (Allah nazardan saklasın)

• Beğen
Tepkiler: GokhanAK
Türkiye yollarında bir Fixie daha görmek çok sevindirici ,

Gayet güzel toplamışsınız , Bu taraflara yolunuz düştüğünde yanınıza almayı unutmayın derim...

Saygılar...

@kayhan

Aldığımda marka yoktu üzerinde. Nasıl görüyorsanız o şekli ile aldım.
Üzerindeki eski püskü fiyat etiketinde DM fiyatı vardı. Rose olma ihtimali yüksek.

Uzun çaba ve uğraş sonrasında merakla beklenen fixed'ım bitti.

Camianın nazarına arz ederim.

Kadro : Cromoly
Gidon : Syntec (42 cm -4 derece)
Fren kolu : Diacompe
Fren Ayağı : Tektro
Ön Göbek : Surly
Arka Göbek: Surly Fixed Fire
Orta Göbek : 103 mm Sugino
Ayna Kol : 170 mm Dura Ace
Fixe dişli : 14 diş Phill
Çemberler : Pro
Lastikler : 700X28 C Continental Allsport

Ve son hali...
http://i218.photobucket.com/albums/cc25/zoeturkey/DSCN7376.jpg

Gökhan bilgisayar kaç yapıyor?

abi yapmayın böyle şeyler lütfen bu kadar güzel bisikletleri hele hele Ankara'da diyerek yazıp eklemeyin foruma :) nazar değmesin maşallah hayırlı olsun güle güle kullan.

Sevgili Gökhan bu güzel uğraşını takdirle karşılıyorum.Gerçekten çok güzel olmuş.Bu gün çıplak gözle gördükten ve senden ayrıldıktan sonra işte bisiklet sevgisi ,özgürlük tutkusu bu dedim tekrar tebrik ederim kardeşim.

Evet Türkiye'de fixed gear ların DJ/FR bisikletlerinin çoğaldığını görmek cok güzel gerçekten.. cro-mo kadro seçmekle öncelikle çok iyi bir karar vermişiniz.. Brooks sele de çok hoş bir hava katmış, güzel parça seçimleri ortaya iyi bir fixie çıkmasını sağlamış desek yanlış olmaz sanırım.:)
Keyifli sürüşler dilerim...:)

Bu Ankara enteresan bi yer ya..Koskaca Ankara'da üç-dört sokak sürüşü yapan, bir tane fixed sahibi olan insan var..Serbest sürüş filan hak getire..:( ..
Neyse zamanı gelince artar harelde..

Hayırlı olsun abi, hoş görünümlü şık ve sıradışı bir alet olmuş..Kazasız belasız..

Merhabalar..
Gökhan Abi gerçekten harika bir bisiklet toplamışsın. Geçen gün SDS'ye geldiğinde de yakından incelemiştim alelacele :) Gerçekten çok yakışıklı bir bisiklet.. Güle güle kullan..
Bu arada bayadır tanışmak istiyordum ancak senin olduğunu bilmediğimden bişey demeden gitim o gün :) Belki hatırlarsın Sen SDS'ye geldiğinde biz çıktık 2 kişi..
Neyse zaten tekrar görürsem emsalsiz bir bisiklet olduğundan 500metreden tanırım :)

@demirkan

Kubi;
Farklı bakış açısı ve yorumunla konuya renk kattın hasseten teşekkürlerlerimi iletirim. :D

Yorum yapan, beğenen-beğenmeyen, görüş bildiren ve teşekkür eden bütün arkadaşlara bundan daha iyilerine binmek nasip olur umarım.

Gökhan

• Beğen
Tepkiler: bfatih
elinize sağlık çok güzel olmuş.

Gökhan, iyi sürüşler diliyorum. Syntace barlardan droplu (eğimli) olanı kullanmışsın,daha güzel olmuş.
Orta vadede daha çok bu bisikletin kişisel performansına nasıl bir katkı yapacağı, beni bisikletin görünüşünden daha çok ilgilendiriyor.
Haberlerini bekliyorum.
Slm

@Selçuk Çilek
Selçuk abi;
Bisikletin herşeyini tamamlandık işi bitti sıra binmeye geldi derken Ankara'da kar ve yağmurdan gözümüzü açamaz olduk. (Gerçi kar-yağmur hep yağsın biz er geç bineriz bisiklete) Yağışlar bağlamadan yarım günlük süreçte deneme imkanı buldum. ilk izlenilerimi paylaşayım isterseniz.

Bu bisikletin görüntüsü gibi sürüşü de çok ciddi. Dalgınlığı hiç affetmiyor.
Düz yolda, inişte, çıkışta, trafikte kısacası harektli olduğun her an pedalların dönüyor olması alışması zor bir durım gibi görünse de insan her şeye alışıyor. 2 saatlik tecrübe bile neredeyse bu süreç için yeterli oldu.

Rampa çıkarken eldeki tek endekse mahkumsunuz. Rampalarda tembellik yapamıyorsunuz. Bununla rampada tembellik, bisikletten inip rampayı beraber yürüyerek çıkmak demek.

İnişler ise ayrı bir eğlence. Pedala geri yönde güç uygulayarak yavaşlamaya çalıştığınızda gücünüzün yetmediği andan itibaren sele üstünde zıplamaya başlıyorsunuz. Böyle durumların tek vazgeçilmez parçası "Ön Fren"

Pedalın devamlı dönüyor olması kasis geçişlerinde pedal çevirerek ayağa kalkmayı alışkanlık halini getirmek gerek. Dönüşlerde ve kaldırım inişlerinde ayna kolun aşağıda olmamasına azami dikkat etmek gerek.

Pedal olarak ise kesinlikle kilitli pedal tercih edilmeli.
Sabit dişli ile trafikte araç aralarında ya da lambada bisikletten inmenize gerek yok. Pedal geriyede ileriyede dolu olduğu için denge çok rahat.

Düz yolda yada rampada pedalı yukarı çekmeden pedal sizin ayağınızı itmesi farklı bir tecrube.

Geri geri gitmeyi denedim henüz beceremiyorum.

Vs. vs.

Şimdilik bunlar aklıma gelenler.

Yeni birşeyler olursa paylaşırım.

Gökhan

Geri