Scudo Sports

Ankara'da çadırla kamp yapmak için alan önerileriniz.

Tepki
21
Merhaba arkadaşlar mayıs sonunda doğum günümde Ankara'ya Anıtkabir'i ziyarete gitmeyi düşünüyorum. Gitmişken en az 1 gece orada çadır kampı kurmayı planlıyorum.Bildiğiniz kamp alanları var mı?Tecrübe edenler bana ne tavsiye edebilirsiniz?Ücretlendirmesi nasıldır?

Scudo
Sevgili kardeşim, ayıptır söylemesi 39 yılı aşkındır Ankara'dayım, merkezi bir yerde hiç kamp yapan, çadır kuran gördüğümü hatırlamıyorum. Belki geliş ve dönüşte Kızılcahamam'da Soğuksu Milli Parkı'nda kamp yapabilirsin diye düşünüyorum. Ona da izin var mı, bilmem. Bilgi olarak ekleyeyim; Bahse konu Milli Park Ankara merkeze (yani Anıtkabir'in yer aldığı Anıttepe'ye) yaklaşık 90 km. mesafede! Bunun dışında, benzin istasyonlarını deneyebilirsin. Ama bisikletlinin kendi arazisinde kamp yapmasına, Ankara benzincisi nasıl yaklaşır, bilemiyorum :) Yolun açık, turun keyifli ve sıkıntısız olsun...

• Beğen
Tepkiler: baris34ince
soğuksu'da eskiden kamp yapılabiliyordu. ama artık yasak diye biliyorum.
ankara merkezde, şehrin ortasın yakın bi yerde çadır kampı yapmak, hele de tek başına... ancak bi apartıman veya site bahçesinde olur sanki... o da sakat iş.

arkadaş evi daha mantıklı ve iyi bi seçenek kanımca :)

camlıdere anadolu otoyolu uzerinde ,mogan rahatlıkla kamp yeri bulabilecegin biyer :) veya gel bize kardeşim kapımız herzaman acık.

konuyu hortlatmış olacam ama odtü ormanında kamp yapılabiliyormu ????

:) Konu eski ama,gitmek isteyenler;Mavi Göl (Bayındır Barajı) Mamak-Kayaş tarafı.Ankara-Samsun yolu.Merkeze uzaklık 15-20 km.Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yinede bi danışın derim..

ODTÜ ormanındayım hafta sonları, koca orman, kamp yapmak denenebilir. bekçilerin yakalama ihtimali düşük bence. ha ateş yakarsanız yakalanma adına biraz riske girmiş olursunuz birde Allah korusun yangın falan... pazar akşamı ormandan çıkarken önümden tilki geçti. ateş yakılmadan belirli noktalarda kampa izin verilmeli bence. hatta yetkililerin belirleyeceği, güvenli olduğu düşünülen bir bölgede ateş bile yakılabilir. Odtü bi babalık yapsa..

Türkkonut (çayyolu II) yolu üzerindeki piknik alanlarında kamp yapmaya uygun yerler var
kişi başı 4 lira alıyorlar
hatta sobalı piknik çadırları bile mevcut

Mogan golunde cadirla kamp yapilabiliyor mu?

@Ozan_ozaN

Mesire alanının dışında sıkıntı çıkmaz ama içinde güvenlik görevlilerini muhabbete bağlaman gerekebilir. İçerde izin vermezlerse dışındaki ormanlıkta gizlice konaklayabilirsiniz.

edit: Mavi göl ile karıştırdım, mogan hakkında bilgim yok.

Geri