Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ankara'da Erdoğanlar Bisiklet gibi bir firma olmasına üzülüyorum!

yapılan bu davranışlar kendıne gerı döndu bu forumu takıp eden bınlerce ınsan var ve bu adamların ayakta kalmasını saglayanlarda bızlerız.şimdi birçok musterisini kaybettı ne yaptıysa kendıne yaptı.o yuzden her zaman yüzyüze ticareti sevmişimdir ve ne aldıysam hep öyle almısımdır bakarak dokunarak malzemnın kalıtesını hıssederek:)

Scudo
Bisiklet firmaları içerisinde hiçbirine yüzde yüz güvenmiyorum... Fiyatları araştırıyorum neresi işime gelirse ordan alıyorum... Teknik destek konusunda ise hiçbir firma bunu iyi sağlamıyor.. Özellikle üst seviye donanımda teknik bilgileri oldukça yetersiz kalıyor... Sattıkları ürünleri kendileri bile tanımıyorlar... Genelde karşılarındaki müşterileride birşeyden anlamaz diye düşünüyorlar ve o şekilde davranıyorlar... Ne yapalım ülkemizde bu sektör böyle.... Burada maalesef parça lansmanı olmuyor, teknik konularda ithalatçı firmalar eğitim vermiyorlar... Biraz kara düzen gidiyor...

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Alışveriş için hangi siteleri kullanacağız o zaman ?

Erdoğanlar bisikletten sayısız defa alışverişim oldu halada indirimlerini takip eder ve sık sık alışveriş yaparım şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım hatta bir iki defa para ve ürün iadesi oldu yalnış renk gidon bandı ve yanlış ağırlıkta mtb gidonu geldi onlarda da sorunsuz ve hızlı bir şekilde birinde paramı iade ettiler diğerinde ürünü değiştirildiler ayırca şahsen tanımamama rağmen MEHMET bey ve LÜTFÜ bey son derece kibar ve ilgililer burdaki olumsuz yorumlardan hiç biri ile ben şahsen karşılaşmadım ha birde küçük bir anımı anlatim bundan 3-4 sene önce bir jant seti beğendim usüllerini pek bilmediğim için telefon açıp konuştum daha sonra ürünün linkini kopyalayıp maile yapıştırdım ve gönderdim ücreti cuma günü yatıracağımı (maaş alacağım için ) ürününde araya hafta sonu girdiği için pazartesi elimde olmasının sakıncası olmadığını yazdım (bunlar çarşamba günü oluyor) mailimi şirket mailinden gönderdiğim için imzamda adres vs bilgileri yazıyordu neyse ertesi gün yani perşembe günü öğleden sonra aras kargo elinde koca bir kutu ile geldi jantımı daha parasını göndermediğim halde yollamışlar , inanamadım hemen telefon açtım daha parasını yollamadım yanlışlık oldu galiba dedim "hayır biliyoruz Bülent bey iyi günlerde kullanınız "dediler bu güven o kadar hoşuma gittiki üzerimde para olmamasına rağmen bulup buluşturup hemen paralarını gönderdim,dekontu maile ekleyip teşekkür ettim. Bu arada sattıkları her ürüne ücretsiz kargo imkanı veriyorlar yani 10 liralık bir üründe alsanız kargo ücretsiz bazı firmalar gibi yok 200 lira üstü vs gibi sınır yok, ben çok memnunum bu sadece benim yaşadığım deneyimler sonucu kişisel görüşümdür.:)

2009'da aldım ilk bisikletimi Lütfü abimden... İlk alışverişimdi. Scott P4 almıştım. Maaş günü dolayısıyla iki gün sonra paranızı havale ederim sonra bisikleti gönderirsiniz demiştim Lütfü abiye. "Hiç sıkıntı yok ben gönderiyorum şimdi." demiş ve göndermişti. Çok hoşuma gitmişti o davranışı... O günden beri çoğu malzememi Lütfü abimden alırım. Hiç sıkıntı yaşamadım. Eğer bir hata olduysa düzeltildi, hatasız kul olmaz...

Hiç hata kabul etmeyen arkadaşlar sıfır hata, sonsuz müşteri memnuniyeti, en uygun fiyatlı bir mağaza varsa bize de söylesin biz de oradan alışveriş yapalım...

Yazdığım yazıda herkez hata yapar diyebiliyosanız afedersinizde. affedin yani yazamıyorum ama anladınız.... 1 haftada param yatmamışsa kimi arıyacam sen kimsin bana bağırıyorsun. ürün alırken iyi adamı kandırırken iyi yutmayıncamı kötü. affedilir hiç bir yanı yoktur. halen iade hesabıma yansımış değil. benim için hiç sıkıntı yok. 15 iş günü dolsun. kargo evragımla bankamdan ödeme yaptığım evrakları alırım. tüketici hakları bu şekilde bariz hata yapan öpmeye adam arıyolar. hayatımda bana bu kadar büyük bir hata yapıpda bu kadar insan gibi davrandığım hiç bir firma olmamıştır. bana yazdıldığından farklı ürün gönderen bir kaç firma adı vereyim. 100 tl hediye çeki tanımlayıp sakinleştirememişlerdir beni. demekki çizgimizi bozmayacakmışız hata bizde. sen roc loc 5 le roc loc 4 ün ne olduğunu bilmiyosun bize 500 liraya ürün satmaya kalkıyosun. 2007 nin ürünün sende ne işi var ulan ya iade et ya çöpe at o kask kavunu bile korumaz artık.

İade hesabınıza yansımamış olması banka'nın çalışma politikasına bağlıdır. İş yeri geri iade yapar ama bazen 2 gün, bazen 10 gün sürer bu durumlar bu anlamda satıcının bir suçu yoktur... Erdoğanlar bisikletten 3 defa sipariş verdim ikisi Sakarya'ya birisi İstanbul'a hiç bir problem yaşamadım, ertesi gün elimde oldu. Hatta kargo numarası gönderilmemişti kimdi telefonda görüştüğüm bilmiyorum ama gayet iyi konuşmuşlardı... En kısa sürede size geri iade yapılmıştır, büyük bir ihtmal banka ile ilgili problem. Bu arada tekrar tekrar erdoğanları aramak yerine bankanızı iade yaptık dedikleri an arasaydınız öğrenirdiniz doğrusunu...

Herkes başlamışken bende bir anımı anlatayım.Ayakkabı aldım kendilerinden havale ile 104 lira gibi bir miktar yapıyordu . 100 lira göndermem yeterli olur mu dediğimde herhangi bir itirazda bulunmadan kabul ettiler ve ertesi gün elimdeydi.

bende bundan farklı bir şey demiyorum. dediğiniz doğru fakat bunu bilmeyen birisini azarlamak mı gerekir. ki o eskidendi. artık cart diye yansıyor. ben hiç günler süren bir hesaba yansıma süreci görmedim. o dediğiniz farklı pos cihazları ile alımlarda bir ihtimal yaşanır. aynı bankanın pos cihazında işlem saniseliktir. iptal edildiği an yansır. bizde burda durduk yere esnaf kesmiyoruz. bundan önce yaşadığım 4 aksiliği yazmışım bakın nasıl yazmışım. ve alışveriş yapmaya devam etmişim. adamın benle nasıl konuştuğunu ve kaskı nasıl savunduğunu görmediğiniz için size basit sorunlar gibi geliyor. o kadar kibar söylememe rağmen varmı bir işlem numarası bende bankamı arayım dedim. biz bankamıyız nası görecen sen ne görmek istiyon ne istion sen dedi adam. hiç bişi istemiyorum deyip kapatmak zorunda kaldım. henüz bisiklet camiasında kimseye saygısızlık yapmış değilim.

Bisiklet mağazalarındaki çalışanların hemen hemen hepsinde rastladığım tek özellik çok büyük ustalar olmaları :) öyle ki içeriye giriyorsun selam veriyorsun bırak hoş geldiniz kelimesini geçtim adam selamını almıyor ama kendilerince o kadar ustalar ki elinizde tt kadro var mı diyorum o ne diyor :S time trial diyorum yüzüme bakıyor onların alaycı bakışlarına ben tebessümle cevap veriyorum onlar ne demek istediğimi genelde anlıyorlar. Peki hocam karbon yol kadrosu var mı ? Kalkmış bana MTB hazırda bisikleti gösteriyor :) ona sorsanız ben hiç bir şey bilmiyorum yada yanlış söylüyorum olur. Ben firmalara buradan sesleniyorum müşteriye güler yüzlü olan Türkçesi düzgün işi bilen ve cana yakın personel almanızı temenni ediyorum. İnanın bu durum müşterinin ayağını kesiyor ve ayağı kesilen her müşteri bu durumu tanıdığı ile paylaşıyor , burada paylaşılıyor dolayısıyla durum firma adının lekelenmesi ile sonuçlanıyor. Bir kişinin kişisel çıkarları firma prensibi olamaz bu kişileri deşifre edip firma yönetimine bildirmenizi tavsiye ederim. Erdoğanlar firması güven verici bir firmadır...

Bu yapılanları okuduktan sonra artık hayatta Erdoğanlar bisikletten alışveriş yapmam yapmak isteyene de mani olurum.

@Savaş Uzun

Para iadesi ile bankanın alakası olmaz, işyeri talimat yazar gönderir para anında havale edilir. Bağırsakdan atmayalım. :)

Alışverişin gerçekleştiği koşulları bilmiyoruz, tek taraflı aktarılana göre değerlendiriyoruz, durumsal, kendi koşullarında değerlendirilmesi gereken bir mesele. Hele ki, işin içinde ticari bankaların anlamakta güçlük çektiğimiz geri ödeme politikaları sözkonusu ise. BU politikalar, üye işyeri ile bankaların yaptıkları anlaşmalara göre farklı olabiliyor.
Aynı firmadan ben de alışveriş yaptım, üstelik bir tanesinde pek çok firmanın kullanıcı hatası deyip savabileceği koşullar söz konusu idi. Şahsım adına çok memnunum. Topik sahibini tenzih ederim ama bazı yorumları, olumsuz referans oluşturabilecek bazı yorumları oldukça biheves yazılmış buluyorum.

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
@Kadir KAMACI

Hayretle okudum. Aynı yerden aldım bisikletimi bana sorsanız bunun tam zıttı bir yazı yazardım. Hem güler yüzlü hizmet verdiler, hem yönlendirmelerde bulundular hem de ustaları gayet iyiydi. Şaşırdım.

Erdoğanlar bisiklet pahalı diyenlere katılmıyorum. Yedek parça ve aksesuar bölümlerine baktığınız da fiyatların diğer firmalarla karşılaştırdığında daha düşük olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca bazı parçalar yurt dışı fiyatlarına yakın. Üstelik kargo bedeli gibi ek bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Satıcı, müşteri ilişkileri, satıştan sonra ki hizmetler vs. bu Ülke de zaten her alanda başlı başına bir sorun. Bunu tek bir firmaya üstelik böyle bir konu açıp yüklemek çok da adil olmamış. Başlıkta firma adı verilmeden bir konu oluşturulabilirse daha adil olur düşüncesindeyim. En azından sırf erdoğanlar bisiklet ile ilgili şikayetler dışında diğer firmalarla ilgili şikayetler de konuda yer bulmuş olur bir şekil de hakkaniyet sağlanmış olur.

Hepsiburada.com gold.com.tr gibi siteler de başıma geldi bu durum ve dediğim gibi ilk mağaza vs. artık neresiyse onay verir ve iade gerçekleşir gerisi ne zaman yatacağı vs. bankaya kalmıştır benim bahsettiğim olay kredi kartıyla başıma gelmiştir. Farklı pos vs. gibi durumlar olabilir bundaki değişikleri inanın bende bilmiyorum tam olayı ama benim 3 gün sürmüştür... Bağırsaktan atmak muhabbetine girmiyorum bile o sizin sorununuzdur ben yaşadığım olaydan öğrendiğimi aktardım kimseyle tartışmak vs. gibi bir niyetim yoktur. Herkes seviyesini bilip belirli bir saygı çerçevesinde yazabilir, yaşınız büyük olduğu için saygıyla karşılarım ama bu tarz yazım yerine aslı böyle böyledir gibisinden konuşabilirdiniz bende sizi daha fazla saygıyla karşılardım... Herkesten özür diliyorum bu tarz bir muhabbet döndüğü için. Ve burada çokça fazla dönüyor bu tarz olaylar ondan sizin yazdıklarınız üzerine böyle bir açıklama yazdığım için sizden de ayrıca özür diliyorum Ali UZEL...

Bizim bir Öğretmen abimiz anlatıyordu yaklaşık iki sene önce Ankaraya gittiğinde bu mağazayı bulmuş Scott Yol bisikletlerine bakmış satıcıya daha önce yol bisikleti kullanmadığını ve memnun kalıp kalmayacağı hakkında fikir vermesini rica etmiş...Satan Kişi Dükkanın sahibi Lütfü Abi yanlış hatırlamıyorsam Al Beğenmezsen yolla demiş parayıda ne zaman verirsen ver demiş...Bizim Öğretmen Almış 4 gün sonra parasını göndermiş meblağ 1400 civarıydı...Öve öve bitiremiyordu mağazayı Bisikleti Alan Hocamız...Benim 2 alışverişim oldu bir sorun yaşamadım,bir gün sonra elime geçti kargolar..Önemli olan parçamın zarar görmeden hızlı bir şekilde elime geçmesi fiyatlarda bazı ürünlerde iyi...Çeşitte Çok diğer sitelere göre...

bende erdoğanlardan genel itibariyle memnunum . fiyatları diğer firmalara göre ucuz ve kargoda bedava tabi ve arada aksaklıklar olması normal . ben dükkana gittiğimde gördüğüm kadarıyla baya yoğun çalıştıklarını düşünüyorum . e diceksiniz senin başına gelmedi tabi böyle şeyler . gelmez olur mu tabi ki geldi. sele altı çanta almıştım scott rc ilk haftadan yırtıldı durduk yere ve marinteke gönderin dediler. 2 senedir marintek bana dönüş yapmadı. 20 Euro param gitti. sonra suntour axon maşam bozuldu ve dükkana gittiğimde bana bunu yapamayız demişlerdi halbuki ordan almıştım. eğer satıyosan bir malı arkasında durman gerekir değil mi? sattıktan sonra yok onun yedek parçası yokmuş yok şu parça bizde yok efendim. yok biz bilmiyoruz ayaklarına yatıyolar. tabi bu sadece bu dükkan için geçerli değil çoğu büyük bisiklet dükkanları için böyle olmuş Türkiye'de. bi firmayı arayıp sordum dedim şu parçanın yedek bilmem nesinden var mı diye . yok dediler ama dükkana gittiğimde adam bi tamir dolabını açtı bir sürü benim istediğim parçadan vardı. yani müşteriyi iplemiyolar bile . sat malı gerisine bakma yolunu izliyorlar.

Erdoğanlar bisikletten bende genel anlamda memnunum. Bazıları gerçekten çok boş konuşmuş. Türkiye de yaşadığınızı unutuyorsunuz galiba. Bu sektörde müşterisi ile bire bir ilgilenen adam akıllı çok az yer var ve Erdoğanlar da bunlardan bir kaçıdır. Ayrıca ürün çeşidi olarak Erdoğanlar kadar mağaza bulamadım henüz.

Geri