Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ankara'da Erdoğanlar Bisiklet gibi bir firma olmasına üzülüyorum!

Geçen Nisan ayında Erdoğanlar bisikletten Rockshox XC30 maşa sipariş ettim.Fiyatı da sadece 270 TL ,kargo da ücretsizdi.Aynı maşayı yurt dışından satın alsaydım, daha pahalıya gelicekti.Ben orda çalışanlarla hiç muhattap olmadım ama bu alışverişten bayağı karlı çıktım.Çünkü aynı maşa, başka bisikletçilerde 420 TL'ye satılıyordu.

Scudo
bende şaşırdım kimisi memnun kimisi vermiş veriştirmiş. adamına goremi muamele yapıyorlar ?

Allah başka dert vermesin :) 2 mb internet ile bir firmanın genel hizmetini hiçe saymak da ayrı bir olay.

Bisiklet pazarının en büyük dilimine sahip olan firması erdoğanlarbisikletdir. Adamların tüm ürünleri stoklarında ertesi gün kargoluyorlar ve ürün yelpazesi çok geniş bir çok üründe fiyatları uygun yurtdışı ile kafa kafaya denk gelen fiyatları var. Müşteri memnuniyeti konusunda on numaralardır. Hiç bir firma tamamen tüm müşterilerini memnun edemez ama büyük çoğunluk erdoğanlar bisikletin hizmetinden memnundur bende dahil.

Açıkçası şunu söylemek gerekiyor ki, diğer bisiklet firmaları erdoğanlarbisikletin izinden gitmeye çalışıyorlar ama rekabet edinebilmesi çok zor olan bir firma.

Bunu yazmayacaktım ama konu hortlamış ve @Furkan TK olumlu tecrübesini paylaşmış, benim ki olumsuz ,buradan alışveriş yaptım , orta göbek aldım shimano, 26sı akşam sisteme geçtiğim sipariş 27 si onaylandı vs ıvır zıvır maili geldi,kargo takip no yok,aradım kendilerini burada haksızlık yapmak istemiyorum gayet kibar ve ilgili konuştular ancak benim siparişin kargo numarasına ulaşılamadı tamam dedim siz bakın mail atarsınız,mail geldi aksaklık olmuş 28ine kaldı, ,kargoya 28'i teslim edildi ertesi gün 29ekim tatil olduğu için 30unda aldım ürünü , 28'i elime geçebilirdi ki doğa bisiklet ile yaptığım iki alışveriş böyle sonuçlandı, olması gereken buydu @Furkan TK'nın ertesi gün kargolama olayı bende çakozladı:),ama doğa bisikletin elinde ürün olmadığı için erdoğanlardan aldım, malesef böyle bir şey yaşadım sonuç : 26sı geçilen sipariş ürün 30'u elimdeydi mecbur kalmadıkça tercih etmem.

• Beğen
Tepkiler: Burak_Cakir
@kingoffuh Benim erdoğanlardan çok fazla alışverişim oldu telefonda da yardımcı oldular mail üzerindende hızlı bir şekilde destek sağladılar. Rakamı atıyorum 30 siparişimin 29'u ertesi gün elime ulaşmıştı. Saat 16:00 çok yakın kala verdiğim bisiklet siparişi bile sabah kapımdaydı. 1 gün kargoya geç verdiler diye hemen nasıl firmayı kara listeye aldınız anlamadım ama farklı firmaların 1 haftada ürün tedarik edemeyenleride gördüm ben erdoğanlarbisiklet işini en düzgün yapan sektörün lider firmalarından birisidir.

@Anonim

Israrla sanki bir çıkarları varmış da firmaya yalakalık yapıyormuş gibi yorumlar yapılmaya devam ediyor. Kimse başlığa bakmıyor artık sanırım. Bilen bilmeyen yorum yapıyor. Yazdık yaşadığımız sıkıntıları. Bir değil, beş değil, 10 değil. Müşterilerin çoğu memnunmuş da bilmem neymiş. Boş yorum yapıyorsunuz, laf olsun diye yazıyorsunuz. Birçok sıkıntı yaşayan arkadaşım var, burada da yazılanlar var. Çıkarın at gözlüklerini de önceki sayfadaki şikayetleri okuyun. Sonra konuşun kolaysa "müşteri memnuniyetinde on numara" vs diye...

@Furkan TK
@Furkan TK Kara listeye almadım , mecbur kalmadıkça alışveriş yapmam, bunu açıkça ifade ediyorum gayet objektif deneyimimi paylaşıyorum bunu okuyan arkadaşlar da bu deneyimlere göre tercih ediyorlar firmaları,ki daha olumsuz deneyimler yaşamış arkadaşların yanında yaşadığım sorun pek önemli değil gerçekten ama bunu yazmayıp içimde mi tutsaydım,bakın siz yazmışsınız,göklere çıkarmışsınız ama hani ? ben de aynı firmadan alışveriş yaptım, yani size iyi bana kötüyse bu zaten firmanın bir standartı olmadığını göstermiyor mu ? Güneşli havada bisikletle çıkıp turlamak varken bu geciken kargo yüzünden 1 günün heba olması benim için önemlidir.

@caliberr
En güzel örneklerden biri olmuş ;) Lider firma önder firma bu işte :D

@Anonim konu başlığını da içeriğini de doğru düzgün okumadan "ben alışveriş yaptım gayet süperlerdi şudur budur falan filan" diye olayların başlaması... Hadi okunsa bile buna rağmen yine aynı şekilde yorum yazılması... Artık çıkar meselesi mi yoksa yağcılık yapmak mı veya bu yorumlar sayesinde puan kazanmak mı, bilemiyorum artık ama kütüphane sözlüğü gibi yorumlar yazılıyor. Kaç kişi mağduriyetini yazarken, birileri de üstünü örtmek için mücadele ediyor sanki. :)

2.11.2015 itibari sitelerinden taze alışveriş yapmışken bu konuya yazamadan edemedim, bakalım benim ilk tecrübem ne olacak...:) iç lastik, mini ve ayak pompası aldım :)

@Anonim

Aynı mantıkla olumsuz görüş bildirenleri de "rakip firmanın parayla tuttuğu adamlar, kasten firmayı kötülüyorlar" şeklinde yaftalayabiliriz.

Burası kamuya açık bir platform ve insanların neyi yazıp neyi yazmayacaklarına karar veremez, dikte edemezsiniz. Yergi olduğu kadar övgü de olacaktır. Yergileri ön plana çıkarıp övgülerin yayınlanması engellerseniz, ben de "Delta Bisiklet, işlettiği forumu kullanarak ticari rakibinin satışlarını baltalamaya çalışıyor" diye düşünürüm.

Bu forumda geçmişte yöneticilik yapmış biri olarak bunu en iyi sizin bilmeniz gerekir.

Kimseyi dikte falan etmiyorum söylediklerimi neden çarpıtıyorsunuz? Mesajlarımı iyi analize etmeniz gerekir. Neyin ne olduğunu ne olması gerektiğini ben de iyi biliyorum. Bana bu söylediklerinize ihtiyacım da yok. Ben üstteki mesajımda gerekenleri söyledim.

Zamanında burada başka bir firmayla alakalı neler neler yazılmıştı. Tepeden bombalar gibi bombalanmıştı adeta. Ama yazanlar haklıydılar çünkü mağduriyetlerini belirtiyorlardı. Öyle öven kişiler de pek çıkmamıştı. Orada olan şeylerin benzer konularda da olması gerekir. Lâkin buradaki durum çok çok farklı ve şu anda böyle düşünen de sadece ben değilim görüldüğü üzere.

Firmadan memnun kalanlar teşekkür bölümünde zaten konu açıp teşekkür ediyorlar. Bir de konuya girip sürekli övgüde bulunmanın bir mânâsı olmaz. Ortada bir süreklilik varsa da söylediklerimin arkasındayım. Siz istediğinizi düşünebilirsiniz fakat bahsettiğiniz şeyleri düşünürseniz eğer, onlar kafanızda kendi çapınızda oluşturacağınız bir iddiadan öteye gitmeyecektir. Çünkü şu ana kadar burada yazdıklarımın da kendimin de başka firmalarla bir alakası bulunmamaktadır. Kimsenin de burada savunmasını ya da desteklemesini yapmıyorum.

@Mehmet Altuğ
Mehmet bey siz bu siteden alışveriş yaptıysanız bence olumlu veya olumsuz olarak görüş bildirebilir yine okuyan kişilere yardımcı olabilirsiniz,benim alışverişim olumsuz geçmişti ama bunu buraya taşımayacaktım ta ki firmayı yere göğe sığdıramayan arkadaşın yorumunu görene kadar, acaba yanlış başlığa mı girdim dedim , ilk sayfaya döndüm ve evet bu erdoğanları şikayet içerikli başlık , her 10 alışveriş yapan kişiden 8 i sorun yaşamış ve bu başlığa yazmış sonra biri çıkıyor diyor ki mükemmel firma , süper ötesi , ben alışverişimle ilgili sorunu paylaşıyorum bana ''hemen karalisteye almışsınız bu firma süperdir , mükemmeldir diye yardırmaya devam ediyor, buyrun üstte eagle isimli kullanıcı maddelemiş şikayetleri , alpyese isimli kullanıcı ise alışveriş yaptım bakalım ne olacak gibisinden bir yorum atmış demek ki oo da yorum bildirecek, siz konuyu manipüle etmeye gelmişsiniz gibi bir izlenim var.

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
@Anonim Dikte etmekten daha kötüsünü yapıyor, insanları firmadan rüşvet almakla, çıkar sağlamakla itham ediyorsunuz. Şu satırları ben yazmadım:

"Artık çıkar meselesi mi yoksa yağcılık yapmak mı veya bu yorumlar sayesinde puan kazanmak mı, bilemiyorum artık"

Olumlu görüş bildirenleri yağcılıkla, çıkarcılıkla, rüşvetçilikle itham edemezsiniz. Her görüşe saygı duymayı bilmeli, bunu bilmiyorsanız acilen öğrenmelisiniz.

@Mehmet Altuğ hâlâ çarpıtmaya devam ediyorsunuz. Tanımadığım kişi veya kişilerle bitmeyecek tartışmalara girecek vaktim yok benim. Hele akıl fikir alacak hiç vaktim yok. Bildiklerinizi kendinize saklayın. Sizin bu söylediklerinize ihtiyacım yok. Önce dikte ettiğimi söylediniz ama etmediğimi görünce şimdi de itham ettiğimi alenen ifşa ediyorsunuz. Ben oraya herhangi bir isim yazmadım. Artık şu sebeplerden midir bu sebeplerden midir nedir, bilemem dedim.

Her görüşe saygı duymasını bilmemi söyleyen sizin de çarpıtmamayı ve söylenenleri iyi analize etmeniz gerekir. Bunu bilmiyorsanız da acilen öğrenmeniz gerekir. Hatta ve hatta saygı kavramını önce sizin öğrenmeniz gerekiyor. İnsanların her türlü görüşü yazmasını söyleyip daha sonra kendiniz gibi yazmayana saygıdan bahseden sizsiniz. @kingoffuh'un dediklerine katılıyorum ve hatta siz şu an resmen manipüle ediyorsunuz konuyu ama boşuna uğraşıyorsunuz. Konuda bir sürü mağduriyet mesajı var ve övgü yapılması, o mağduriyetlerin olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir. Memnuniyetiniz varsa da gidip teşekkür bölümünde konu açabilirsiniz.

İki ay önce Erdoğanlar Ankara'dan bir mtb aldım (giderek). Sorun yaşamadım. Bisikletin yanında aldığım aksesuarlarda genç arkadaşımız indirim de yaptı. İnternet sitesinden hiç alışverişim olmadı. Ben bisiklet konusunda yeniyim ama tahminim diğer firmalarda ne oluyorsa Erdoğanlar'da da oluyor. Örnek alakasız ama Hepsiburada'dan aldığım yaklaşık 5-6 dağcılık malzemesi sitede var gözükürken, yok çıktı. Taksitle aldığım bu ürünler şimdi kredi kartımda her ay taksit taksit ödeniyor. Yani bakıyorsunuz Türkiye'nin en büyük internet alışveriş sitesine, adam stok var diye sattığı ürünün olmadığını öğrendikten sonra bile o ürünü siteden kaldırmıyor. Sonuç bende memnuniyetsizlik yok çünkü aynı bisikleti yaşadığım bölgedeki (400 bin nüfuslu) başka bir mağaza çok daha pahalıya satıyordu.

• Beğen
Tepkiler: Süleyman Çakır
Elinizde kanıt varsa, çıkıp mertçe yazın; "X kişisi ilgili firmadan temin ettiği maddi menfaat karşılığında bu forumda firma lehinde yazılar yazıyor, mağdur olan arkadaşların konularını kasten sabote etmeye çalışıyor" diye. Kanıtınızı gösterin, biz de "helal olsun adama, foyalarını ortaya çıkardı" diyelim ve çabanızı takdir edelim. Aksi takdirde yaptığınız şeyin sözlükteki karşılığı iftira atmaktır.

Karşıt görüşe saygı duyulur, hakaret ve iftiraya saygı duyulmaz. Gelip burada insanlara hakaret edecek, iftira atacak, onları "yağcılıkla, olumlu görüş yazmanın karşılığında firmadan menfaat temin etmekle" suçlayacaksınız, hem de bunu en seviyesiz şekilde, "yani böyle olmuş da olabilir olmamış da olabilir bilemiyorum tabii" diyerek, çamur at izi kalsın yöntemiyle yapacaksınız, sonra buna itiraz edeni manipülasyonla suçlayacaksınız. Bu işler bu kadar basit değil kusura bakmayın.

Geri