Scudo Sports

Ankara'nın Bisiklet Yolu

Merickagantek

Daimi Üye
Tepki
73
Bisiklet
Lapierre
Öncelikle merhabalar arkadaşlar:)
Ankara'da ulaşım amaçlı ilk bisiklet yolu kullanıma açıldı. Öncelikle bisiklet yolunu çok beğendim özellikle bisiklet yolunun araç trafiğinden ufak beton bloklarla tamamen ayrılması çok başarılı olmuş. Bisikletlerin karşıdan karşıya geçişlerde ışıklar ile yönlendirilmesi ve araç trafiğinin yoğun olduğu kavşaklarda butona basılarak geçişin bisiklete verilmesi araç trafiğinde aksamasının önüne geçeçektir. Ben de hem deneme hem de başkentimiz bisiklet kullacılarına göstermek amacıyla bu videoyu hazırladım. Aynı zamanda ufak çaplı bir Ankara gezintiside oldu. Umarım izlerken keyif alırsınız. Herkese iyi Seyirler. Lütfen Abone olup, videolarımı beğenmeyi unutmayın arkadaşlar !

Scudo
Özellikle parkın içinden geçen kesim berbat durumda bence. "Yaya yolundan lütfen!" diye bağırmaktan helak oldum, yürüyenler problem, bebek arabası ille yürüyenler daha büyük problem :D Umarım toplum bu bilinci kazanır bir süre sonra.
Ama bisiklet için yapılmış trafik lambaları gerçekten Ankara'nın en medeni hissettiren detayı olabilir şu an :)

Video o kadar uzun olmuş ki bisiklet yolu nerede başlıyor nerede bitiyor anlayabilen beri gelsin. Sıhhiye köprüsünün altına azap geçidi derdik öğrenciyken tüm Ankara'nın kaynaştığı yerlerdendir. Azap geçidinde çıkar çıkmaz 7 yıl öğrencisi olduğum bina gelir sağda. Anmış olduk teşekkürler.

Video o kadar uzun olmuş ki bisiklet yolu nerede başlıyor nerede bitiyor anlayabilen beri gelsin. Sıhhiye köprüsünün altına azap geçidi derdik öğrenciyken tüm Ankara'nın kaynaştığı yerlerdendir. Azap geçidinde çıkar çıkmaz 7 yıl öğrencisi olduğum bina gelir sağda. Anmış olduk teşekkürler.
haklısınız uzun oldugunu bildigim için açıklamaya dakika dakika attım ordan istediğiniz bölüme geçebilirsiniz. Teşekkürler :)
Özellikle parkın içinden geçen kesim berbat durumda bence. "Yaya yolundan lütfen!" diye bağırmaktan helak oldum, yürüyenler problem, bebek arabası ille yürüyenler daha büyük problem :D Umarım toplum bu bilinci kazanır bir süre sonra.
Ama bisiklet için yapılmış trafik lambaları gerçekten Ankara'nın en medeni hissettiren detayı olabilir şu an :)
Katılıyorum bisiklet yolları aktif olarak kullanıldıkca ve kullanan sayısı arttıkca bu bisiklet yolundan yürüyen sayısını azaltacaktır diye düsünüyorum. Trafik ışıkları gerçekten çok medeni durmuş Ankara için :) Ayrıca bu ışıkları kullanarak her yere bisiklet yolu yapabileceklerine inandım. Önceden acaba 4 şeritli araçların yüksek hızla ilerlediği eskişehir yoluna nasıl yapacaklar diye düşünüyordum :)

Bisiklet yollarımız profesyonellere uymuyor kesinlikle, akabinde ulaşım’da hat geçiş güzergahları için yetersiz, hergün Aydınlıkevlerden Balgata ofisime büyük ızdıraplar ile seyrediyorum. Neyseki kural tanımazlara’da affetmiyorum Cezai işlemde uyguluyorum, ( Fahri Müfettişim )
Herkese kazasız belasız güvenli sürüşler dilerim..

Son düzenleme:
Ankara için güzel başlangıçlar bunlar , bundan önceki belediye başkanı dönemimde tamamen bir hayaldi . Mansur Yavaş farkını fark ettiriyor , Ankara da ilklerden olduğu için bisiklet yolları emekleme döneminde , hiç bir şey bir anda mükemmel hatasız olamıyor . Bekleyelim emekleme dönemi bitsin çok daha iyilerinin geleceğine , koşar adım gideceğine eminim hem ülkemiz hem Ankara için..... Unutmayın ümitsizliğin içindeydik bize kocaman bir ümit verdi Mansur Yavaş geleceğimiz için ülkemiz için ve yeniden umutla dolduk.

17 Mayıs gününe kadar tam kapanma ilan edilmiş iken en azından işe gideceğim günlerde hem vakit geçirmek hem de bu tam kapanmanın ilk gününde Ankara'da sokakların durumunu görme amaçlı biraz bisiklet ile gezinti yapmak istedim.
Bu yüzden işe giderken ve dönüşte farklı güzergahları kullanmayı şeçtim.Sabah hazıranıp yola çıkmam ile başlayan videomda gidiş güzergahım etlik, ivedik metrosu devamında Atatürk Orman Çiftliği ve Söğütözü olacak şekilde dönüşte ise Eskişehir yolu, Bahçelievler, Anıtkabir, Tandoğan üzerinden son durak Etlik😊
İşe giderken kameramdaki ses probleminden dolayı konuşmalarım kayıt edilmemiş fakat dönerken sorunu çözdüm ve biraz sohbet havası katmak istedim 😊
En azından ilk gün için yaya ve araç trafiği çok azdı ve yasaklara uyulduğunu gördüm açıkçası sessiz bir Ankara vardı. Sonraki günlerde nasıl olacak hep birlikte göreceğiz 🙄 Umarım izlerken keyif alırsınız. Herkese iyi Seyirler. :)

@Merickagantek ,evet yollar keşke hep böyle boş olsa ama bizde keşke ışıklara uysak, makaslamasak, ters yönden gitmesek değil mi?

@
cazci

Keske öncelikle uyulacak bir bisiklet yolu olsa değil mi? Mutlaka ufak ihmallerimiz olmustur ama bunun asıl sebebi ve nedeni ortada yolun olmamasıdır..Yorumunuz için teşekkürler.

Ülkemiz "Teneke tanrılara tapınan" bir kabile olduğundan bisiklet yolu yapma ihtiyacı piramidin üstlerinde yer alıyor.
Göstermelik ve kaldırımı boyayarak yapacaklarsa hiç yapılmasın.Biz yolun en sağından, trafik kurallarına ve güvenlik koşullarımızı yerine getirerek pedallayalım...

cazci
elbette ki öyle riski minimumda tutup bisikleti hayatımızda tutmaya çalışıyoruz...Hep birlikte bu şekilde sağlıklı pedallamalara :)

• Beğen
Tepkiler: cazci
Bugün eryaman’a yapılan bisiklet yolunu eşimle ziyaret ettik. Onbaşı gibi belediye işçilerinin başında durduk falan :) anladığım kadarı ile metro-pazar yeri-ev-okul arası bir bağlantı olması planlanıyor. Yetmez ama evetçi de olmak istemiyorum ama bu yol pek yetersiz. Umarım belediye bizim görmediklerimizi görüyordur.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Merhaba, Eryaman metromall güzergahı yaklaşık 1km lik bisiklet yolu yapımı sona gelmek üzere;
izlenimlerim, mesafe kısa, güzergah boyunca, soldan tali yoldan ana yola çıkışlar var ve yol o an için uygun değilse durulacak, otobüs durakları var, o an için uygun değilse durulacak, ikamet evlerinden araç çıkışı-girişi, avm araç giriş çıkışı için o an uygun değilse durulacak. Kısa olan mesafede bir de bu kısaltmalar var.
Merak ettiğim de; acaba aoç atıl durumda orası gelip geçtikçe gözüme batıyor, son derece güzel bisiklet sürülür içinde; eğer atıl durumda kalmaya devam edecek ise orası için girişimde bulunulabilir, hem düz ve geniş özellikle trafik ve gazı-tozu ve gürültüsü olmadan sürüşler yapılabilir, içerisini tam bilmiyorum ama araç park yerlerinin olduğu yer bile Eryamanda ki yerden daha uzun güzergah, gerekli izin çıkarılırsa araçlarla giriş yapılıp bisiklet sürüşleri ailece de yapılabilir.
AKM millet bahçesini gezen varsa bilgi paylaşırsa memnun oluruz, katlanır bisikletim var düşüncem güzergah iyi ve hazırsa orada bisiklet kullanmak.
açılış sonrası inşaat devem mı ediyor, bisiklet güzergahı ka km ve kullanmaya hazır mı?

• Beğen
Tepkiler: caglar19
Merhaba, Eryaman Metromall civarı bisiklet yolunun daha farklı güzergahlarla yaklaşık 5 km ye varacak şekilde yapılmaya devam ettiğini dün yürüyüş güzergahı değişikliği yaptığımda gördüm.
bozhüyük caddesi- Eryaman kemal sonunur parkı girişinden yapılarak aşağı üçşehitler caddesi-8.cadde-lozan barışı caddesi en aşağı devam-2670.cadde sonuna kadar- harfdevrimi caddesi girişine kadar yapılıyor ve çoğu bitmiş durumda, harfdevrimi caddesinden hafif yokuşla çıkınca tekrar metromall önünde ki bisiklet yoluna geliniyor.
güzergah çok iyi iniş-çıkış çok; ben de dahon vitesse d8 var biraz çıkış olamayacak gibi ama normal bisikletler için artık güzergah yeterli derece diyebilirim, yukarıda ki yazdıklarım yine geçerli, otobüs durakları sol tali yol çıkış durmaları ışıklar vs. var ama eğer yayalar izin verirse güzel bir etap diyebilirim.
Eryaman bu bölgeyi kullanmak isteyecek bisiklet severlere hayırlı olsun, Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Evet bende ankara eryamanda okulum var hergün elvankent-eryaman arasi; ev-okul, okul-ev sürüyorum top 15km civari. Yeni yapilan yollar tam işlevli degil mesela bazi kisimlari bozuktu asfaltin. asfalti duzeltmeden boyayip gecmisler. Ama iyi oldu buda bi adım sonucta değilmi😊. Birde aklima birsey takildi. Bugün eryaman kamer büfe onunde gördüm toplu sürüş yapan yaklaşık 20 kişi civarı yol bisikletli bir grup vardı. (Bisikletleri çok güzeldi 😀). Bende özendim acaba bende böyle gruplara takilip sürüş yapabilirmiyim varmi etimesgut-sincan-eryaman taraflarinda toplu sürüş yapabileceğim bir grup. Bide endiseliyim şimdi onlarin temposuna ayak uydurabilirmiyim, beni aralarina kabul ederlermi 16 yaşındayım. Bende mtb var, ayak uydurabilirmiyim, adamlar tam techizatli idi, benim kaskım bile yok maalesef. Ve bilmiyorum vaktimde kisitli uni. Sinavina hazirlaniyorum bilemedim.

• Beğen
Tepkiler: caglar19 ve Mr nc
Evet bende ankara eryamanda okulum var hergün elvankent-eryaman arasi; ev-okul, okul-ev sürüyorum top 15km civari. Yeni yapilan yollar tam işlevli degil mesela bazi kisimlari bozuktu asfaltin. asfalti duzeltmeden boyayip gecmisler. Ama iyi oldu buda bi adım sonucta değilmi😊. Birde aklima birsey takildi. Bugün eryaman kamer büfe onunde gördüm toplu sürüş yapan yaklaşık 20 kişi civarı yol bisikletli bir grup vardı. (Bisikletleri çok güzeldi 😀). Bende özendim acaba bende böyle gruplara takilip sürüş yapabilirmiyim varmi etimesgut-sincan-eryaman taraflarinda toplu sürüş yapabileceğim bir grup. Bide endiseliyim şimdi onlarin temposuna ayak uydurabilirmiyim, beni aralarina kabul ederlermi 16 yaşındayım. Bende mtb var, ayak uydurabilirmiyim, adamlar tam techizatli idi, benim kaskım bile yok maalesef. Ve bilmiyorum vaktimde kisitli uni. Sinavina hazirlaniyorum bilemedim.
rez

Geri