Scudo Sports

Antrenman defteri?

Ahmet Can Köksal

Aktif Üye
Tepki
13
Bisiklet
Giant
Merhaba arkadaşlar

Aramızda düzenli antrenman yapıp kaydını tutan sporseverler vardır diye düşünüyorum.

Sizlere sesleniyorum!

Antrenman kaydı tutmak istiyorum. Hangi bilgilerin kaydını tutmam gerekli ?

Örnek vermek gerekirse: boyunuz, kilonuz, vücut ağırlık endeksiniz, belirli bir mesafeyi tamamlama süreniz, kazandığınız yarışlar, aktif dinlenme nabzınız, maksimum pedallama kuvvetiniz vb.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Scudo
Defterle veri kaydı tutmak sıkıcı gelebilir bunun için eger akıllı telefonunuz varsa uygulamalar var

Fazla verinin zararı olmaz, bence elde edebildiğiniz herşeyin kaydını tutmakta fayda var. Sadece bisiklet antremanı yaptığınızı varsayıyorum; en önemlileri: mesafe, süre, ortalama hız ve kazandığınız irtifa. Bunlara ilave olarak harcadığınız toplam enerji, ortalama nabızınız ile ortaya koyduğunuz maksimum ve ortalama güç de önemlidir. Nabız ve güç verileri yaptığınız antremanın kondisyonunuzu nasıl arttırdığını görmeniz bakımından özellikle faydalıdır.

Strava ve benzeri programlar bu tip egzersiz bilgilerini göstermekle kalmıyor, kaydını da tutuyor, dolayısıyla o tarz bir program kullanmanızı öneririm.

Endomondo nun premium kullanıcısıyım aynı zamanda. Sadece exel dosyası oluşturum nerde ne zaman ne yapmışım görmek istedim. Elimde sigmanın kadans ve nabız ölçen bi km saati mevcut. Bu şekilde önerileriniz neler?

antrenmanı, defter mi yapacak siz mi yapacaksınız programınızı yapıp haftalık uygular, bacaklarınızın geliştiğini ve ort hızınızın arttığını görmeniz yeterli olmalı!!

Akıllı telefonum olmadığı için gps v.b. şeyler yükleyemiyorum,sitelere üye oluncada gps istiyor bende en son çare olarak ayın 2sinden beri kaç km gittiğimi not ediyorum.

Konuyu tekrar ele almak gerekirse tecrübeli kişilerin fikirlerini merak ediyorum.

@Ahmet Can KÖKSAL
en iyisi strava bütün herşeyini kayıt eder ve saklar yapyğın hız ort hız yükseklik haftalık kaç km sürdüğün vs. defterle falan olcak iş değil kanımca

merhaba, ben bi excel dosyası yaptım ona işliyorum antreman bilgilerimi. dilerseniz size gönderebilirim. şöyle örneğin:
CYCLING TRAINING DIARY
DateTrip
Distance
Trip
Time
Avg.
Speed
Max.
Speed
Avg.
Pulse
Max.
Pulse
Avg.
Cad.
Max.
Cad.
Trip
Climb
TypeRoutekcal Hr Zone 1
103-130
Hr Zone 2
131-150
Hr Zone 3
151-184
15.11.20143101:13:00258215017983143540IntervalEv-Konya Y.- Gölbaşı 15 warm up, 2 x 6 sets-1 ' Work (100+ cad, 170 HR) - 1 ' Rest (80 cad., 155 HR) /12 ' RBS (70 cad, 130 HR)

Geri