Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Apple Kullanıcıları Kulübü

@bisikletgundemi bir süredir uzaktım bu aletten, güncellemenin ne zaman çıktığına bakmadım bile. Yedekten yüklüyorum bakalım, umarım dönebilirim eskiye.

Scudo
@bisikletgundemi makinenizde Sierra için RAM tüketimi nasıl? Catalina için zaten erkendi ve RAM tüketimi çok aşırı diyorlar ne yazık ki.

8 GB RAM var makinede, an itibarıyla 6,85 GB kullanımda. Arka planda kalabalık bir Tweetdeck penceresi hep açık durur. Şu anda RWGPS ile harita üzerinde rota çiziyorum. İkisi de yorucu uygulamalar.

@Bertan12 iOS versiyonu nasıldır bilmiyorum ama Android versiyonunu çok sağlam ve güvenilir buluyorum. Yazın kızgın güneş altında bisiklet sürerken aşırı ısınma dolayısıyla telefonumun kapandığını, yeniden açtığımda Strava'nın kendini toparlayıp (restore) kaldığı yerden işine devam ettiğini bilirim.

Yahu arkadaş nedir bu MacOS Catalina'dan çektiğimiz. Güncellemez olaydım, çöp oldu programlar!
Şu 32 bit desteğinin çekilmesinden dolayı değil mi ? Eğer öyleyse bence suç işletim sisteminde degil uygulama yapimcilarinda. Apple neredeyse 2 yildir uyariyordu 32 bit uygulamalara artik destek vermiycez diye

@bisikletgundemi 6,85 GB RAM kullanımı epey fazla değil mi? Kullanım esnasında birkaç uygulamayla bu kadar yüksek olmaması gerekiyor diye düşünüyorum. Ama sanıyorum şu anda en iyi alternatif Sierra'da kalmak. Catalina için erken en az 5-6 ayı daha var.

Benim icin Macbook agir pismanliktir. Yaptim bir hata geri donusu yok.

Arkadaşlar merhaba bayağı araştırdım bulamadım belki aynı sorunu yaşamış birileri vardır iphone x kullanıyorum .
Telefon numaramı operatör üzerinden değiştirdim değiştirdikten sonra imesage ve facetime eski numaram kayıtlı olarak görünüyor değiştiremiyorum ve eski numaramı silemiyorum ne yapmam gerekiyor ?

@bisikletgundemi 6,85 GB RAM kullanımı epey fazla değil mi? Kullanım esnasında birkaç uygulamayla bu kadar yüksek olmaması gerekiyor diye düşünüyorum. Ama sanıyorum şu anda en iyi alternatif Sierra'da kalmak. Catalina için erken en az 5-6 ayı daha var.

Bana da biraz fazla geldi ama makinenin işleyişinde hiçbir sıkıntı görülmüyor. Detaylı baktım şimdi: En çok bellek tüketen üç uygulama Yandex Disk (1,26GB), Google Sync (415MB) ve Opera (artı renderları). Opera'nın bir sürü renderı varmış, onları da toplayınca sadece Opera 2GB kadar tüketiyor. Durum böyle :)

Not düşeyim: Ben makineyi hiç kapatmam, sadece uyurken kapağını indiririm, bu üç uygulama da sürekli açık kalır.

Güzel indirim

Dosyalar

• IMG-20191125-WA0016.jpg
    IMG-20191125-WA0016.jpg
    79,7 KB · Okunma: 44
  • Muhteşem
Tepkiler: Cycoholic
Bugün MacBook Air aldım, M1 - 16GB - 512SSD modelini.
4K video düzenlemek için kullanacağım daha çok GoPro ile çektiklerimi.
Fikir vermesi açısından 1 saatlik, 8 ayrı parçadan oluşan, 1080p/50fps/60mbit ve 35GB boyutunda video dosyasını ufak tefek ışık düzenlemesi ve pozlama ile kontrast ayarlamasından sonra iMovie ile export ettim, toplam 7 dakika içerisinde son haline getirdi.

10GB gibi bir dosya çıktısı oldu, ProRes seçersem heralde daha uzun olurdu süre, High olarak seçtim.
Hafta sonu vakit olunca 4K dosyalar üzerinde deneme yapacağım, süreler konusunda yine bilgi veririm.

Bugün MacBook Air aldım, M1 - 16GB - 512SSD modelini.
4K video düzenlemek için kullanacağım daha çok GoPro ile çektiklerimi.
Fikir vermesi açısından 1 saatlik, 8 ayrı parçadan oluşan, 1080p/50fps/60mbit ve 35GB boyutunda video dosyasını ufak tefek ışık düzenlemesi ve pozlama ile kontrast ayarlamasından sonra iMovie ile export ettim, toplam 7 dakika içerisinde son haline getirdi.

10GB gibi bir dosya çıktısı oldu, ProRes seçersem heralde daha uzun olurdu süre, High olarak seçtim.
Hafta sonu vakit olunca 4K dosyalar üzerinde deneme yapacağım, süreler konusunda yine bilgi veririm.

Hayırlı olsun. Appleın en güzel yaptığı şey render zaten. Yani bir tek o kaldı güncelleye güncelleye onunda içine etmezler umarım. Ios14 saçmalıklarına daha fazla dayanamıycam, yarın samsunga geçiş yapıcam büyük ihtimalle. Big sur desen rezalet ama video işleri için mecbur kullanmaya devam maci.

GoPro ile 5 dakika civarında olan 4K videoyu bir iki geçiş efekti ve müzik eklemesi ile export ettim.
Yaklaşık 3 dakika 10 saniyede videoyu bitirdi, ProRes olarak export etmiştim, 20 GB dosya boyutu oldu, haliyle onu yüklemedim.
Makina canavar, dedikleri kadar varmış, tek sorun bu kadar içeriği aktaracak doğru dürüst internet hızı şu an yaşadığım yerde yok. İstanbul'a dönünce umarım daha keyifli olacak. :)

Air Tag hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Sizce olası bir çalınma durumunda işimize ne kadar yariyabilir? Ve gerçekten sırf air tag için iphone almaya değer mi? Xiaomi Redmi note 8 kullanıyorum air tag alırsam İphone 7 ye geçebilrim.

Air Tag hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Sizce olası bir çalınma durumunda işimize ne kadar yariyabilir? Ve gerçekten sırf air tag için iphone almaya değer mi? Xiaomi Redmi note 8 kullanıyorum air tag alırsam İphone 7 ye geçebilrim.
ben airtag konusunda bayağı hevesliydim ama incelemeleri kullananları görünce bisiklet sektörüne uymadığını düşünüyorum. anlık olarak haritada göremiyorsun cihazın yanından iphone a sahip kullanıcılar geçince haber veriyor. Mesela bisikletinize bağladınız ve çalındı bisiklet. çalan kişi götürdüğü bölgede yakınından iphonelu birileri geçmesi ve siz o konuma ulaşana kadar yerinin değişmemesi lazım bisikletin.

Bende Airtag alıp yola çıkarken malzeme çantasının içine koymayı planlıyorum.

Ben dün aldım airtag bisikletin içinde bir yere gizleyeceğim, çalınmaya karşı etkili olacağına inanıyorum. İnceleme videolarını izledim , yeni güncelleme geldikçe telefonlara daha anlık ileti gelecektir. Zaten belli bir mesafeye geldiğiniz de kendi telefonunuz la yön tarifi ile de buluyorsunuz .

• Beğen
Tepkiler: amon
Kaza yapan Koray Birand anlatıyor.Bisiklet ile yaşadığı kaza ve apple wath hakkında.

Arkadaşlar ıcolud şifremi yenileyemiyorum .Adresi felan giriyorum bir hafta diyor olmuyor .

Arkadaşlar ıcolud şifremi yenileyemiyorum .Adresi felan giriyorum bir hafta diyor olmuyor .
Apple destek bölümü ile irtibata geçin. Başka türlü çözülmesi çok zor olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: ghostt ve Ali Eren
Apple destek bölümü ile irtibata geçin. Başka türlü çözülmesi çok zor olabiliyor.
İşlemi tekrarlamayacaksınız,yapay zeka sizi önce ön incelemeden geçirecek ardından belirli gün sayısı verecek verdiği gün sonrasında sıfırlama talebinde bulunabileceksiniz.

@ghostt

• Beğen
Tepkiler: ghostt
İşlemi tekrarlamayacaksınız,yapay zeka sizi önce ön incelemeden geçirecek ardından belirli gün sayısı verecek verdiği gün sonrasında sıfırlama talebinde bulunabileceksiniz.

@ghostt
6 Kasıma randevu vermiş

• Beğen
Tepkiler: Myali
Geri