Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arabayla yaklaşıp kafama yumruk attılar...

Bisiklete binerken daha önce hiç motorlu taşıt sürücülerinden fiziksel şiddet gördünüz mü?

• Toplam katılım
    394
Bisikletle giderken yanına arabayla sinsice yaklaşıp adamın kafasına yumruk atıp kaçan karaktersizin sempatizanları da var.

Kardeşim burda sana elli tane tavsiye var. Ama kendimi senin yerine koyduğumda, çoktan kaçmış bi hayvanın peşinde koşarak, yıllarca mahkemelerle uğraşarak kendimi strese sokmak istemem. Belki kazanırsın belki yalan olur gider bilemeyiz bu devirde adalet dediğin şey plütonyum gibi bişey, devlet kontrolü altında. Benim evvelden mahkemelerim oldu, noldu, kaç yıl sürdü, sonuç ne oldu, kim zarar gördü, bulanık herşey, akılda kalan sadece stres.

Şiddetle tavsiye ederim eski bir film fakat senin olayını çok çok iyi açıklayacaktır, hem sakinleşirsin biraz:
"Davacı" - Kemal Sunal Filmi.

*dipnot: adamı bulursan konudaki ilk mesajım hala geçerli.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Scudo
Benim eşime çalıştığı firmanın önünde minibüs tarzı bir araç geri geri gelirken hafifçe çarpmıştı. Ondan sonra bir de ukalalık yapmış. Doktora götürdüm bişey yok. Yinede gittim karakola şikayetçi oldum. Sonra bir zaman sonra takipsizlik geldi.
Ama bu bile böyle şerefsizler için birşey. Yanına kar kalmaması açısından. Sonuçta sessiz kalmamak lazım. Sen de şikayetçi olsan darp raporu filan olmadığından takipsizlik gelir herhalde.

Kardeşim Geçmiş Olsun Tavsiye Savcılığa Vermen Benimde Başıma Kaza Geldi Ayağım Çatladı Daha 2 gün önce Bisiklete hiç saygı yok sonrada Minübüs şöförü Bisiklet yolundan gitsene diye laf atıyor.

ben birşey olmayacağını bile bile sırf hıyarın evine dandik bir mahkeme kağıdı gitse bile yeter diye düşünmüştüm. İyi de yaptım bence

@-alpemir- Doğru olanda budur zaten başına bir iş gelen insan karakola,ordan savcılığa gider hakkını arar yoksa bizi her sıkıştırana,her ezmeye çalışana bizde şiddetle karşılık verirsek sonumuz ya karakol!! ya mezar!! peki kim kazandı? insan duyguları ile değil mantığı ile karar verir.

hocam merak ettim.. evine giden mahkeme kağıdından sonra hiiiç birşey olmadığını gören bu şahıslar sonrasında iyice azıtmazlar mı.. nasıl olsa bişey olmuyor deyip..

bi gariban ışıklarda freni tutmadığı için meşhur şaha kalkmış at lı arabaya vuruyor. başlıyor sızlanmaya.. ödeyemem falan filan.adam tamam deyip yoluna gidiyor.. 2. ışıklarda da aynı şey oluyor.. çarpan aracın şoförü camdan kafasını çıkarıp bağırıyor.. abiii devam et benim ben........

@Gariban _turcu aynen öyle. Kavga konularına yabancı biri değilim. Camdan sarkıp bisiklet süren birine yumruk atan bir tipe, bisikleti hobi olarak benimsemiş bir karekter çoğu zaman kaba kuvvetle karşılık veremez zaten.

@venom09 bazı tiplere o boş kağıt bile göz dağıdır. Biraz daha ileri gidersem başım ağırır diye. Bazılarına ise 20 sene versen yine akıllanmaz malesef

Birincisi şikayetçi olursan, elinde darp edildiğine dair de kesin bir delil olmadığı için ispat konusunda zorluk çekebilirsin. Darp edildiğin noktaya git ve herhangi bir EDS kamerası olup olmadığına göz at, 4 yollara yakın bir yerse kamera bulunma ihtimali çok yüksek.

Bunun dışında @Serkan Mıstınoğlu 'nun yorumlarını genelde beğenirim. Trafikte sorun yaşamamak için yapılması gereken her şeyi dosdoğru söylüyor genelde. Örneğin trafikte kavgaya girişmenin kimseye bir faydası olmadığı, trafikte önüne gelene atar yapmamak gerektiğini, kazanın geleceğini göre göre gidonu kıpırdatmayıp karşı tarafa saldırmak için fırsat beklenmemesi gerektiğini gibi gibi uzar gider. Yani gerçekçi konuşuyor.

Ama bu konudaki yorumunda dozunu kaçırmış gerçekten biraz. 3 şerit boş yolda durup dururken kardeşimize sataşmışlar. Karşılık verdiği için yumruk yese bile haklı sonuna kadar. Bisikletli biri kırmızı ışıklardaki bir arabanın içerisindeki bayana yumruk atsa durumu nasıl izah edersiniz? Yazın ortasında camları mı kapatsın mesela? Veya klima açacak parası olmadığı için mi yumruk yedi? Suçlu kim? Yumruk atan hariç her şey mi? Elbette hayır.
Kendisi gerçekçi yorumlarına yer yer bayıldığım birisi. Ama bu mesajında en azından bir "Geçmiş olsun" demeliydi, herkes kendisi kadar profesyonel davranışlar sergileyemeyebilir böyle panik durumlarda. Benim kız arkadaşım doğru düzgün vites kullanmasını bile bilmez, aynısını ona yapsalar ne kusur bulacaktık?

Bizim de sürekli yanımıza birileri yanaşıyor. Bakıyorsun kafa kıyak, ben de eskiden sürüyordum delikanlı gel seni ittireyim yokuşta falan diyorlar :)
Artçısı olan motorlular yanaşıp itmeyi falan teklif ediyor, çok kez bu olayı yaşadım ben. Hepsi ile kendi seviyelerinde iletişim kuruyorum.
Reyis sağol ya size iyi kopmalar falan dediğim oluyor, yalandan gülüşler falan atıyorum. O boş beyinler arabanın dışarısında olsa farklı olur ama ne yazık ki 1 tonluk bir aracın içerisindeler. Tersleyip, hoşlarına gitmeyecek soğuklukta davranmamın bana bir yararı yok, ne kadar iyi geçinirsen o kadar yarar.

Atıyorum trafikte önüme birden kapı açan birine ana avrat söver gibi tepki vermiyorum. Çünkü olan olmuş artık kavga etsem de bana bir yararı olmaz, zararı olacak. Aman abim benim, biraz dikkati aç kurban olayım falan gibisinden cana yakın cümleler kuruyorum hepsi bu.

Mesela şu avrasya tünelini geçen Çılgın bilmem ney kanalının sahibi Eeeeooooo diye bağıran çocuk. Onun gibi iletişim kurun 2 dakikalığına, kendilerini sizden biri zannetsinler ki size zarar verme ihtimalleri azalsın. Bunları yapmamak, terslemek o it oğlu itleri haklı kılmaz ama bizim için faydalıdır.
Uzun yazdım biliyorum ama anlatmak istediğim çok şey vardı, trafikte babası belirsiz çok kişilik dolaşıyor ama bizler de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Halen daha şikayetçi olmadıysan büyük sorun mesela.

@-alpemir-
hocam haklısınız.. hemde çok. keyfi olarak cana kast eden şahıslar sanırım ikinci örneğinizdeki kişilerden.. inşallah bu olaya maruz kalan hocamız hakkında hayırlısı olur....

Ulan burasi dunyada bisikletliden en cok nefret edilen ulke herhalde.
Gecenlerde zeytinburnunda, afganistandan gelip burada esnaflik yapan biriyle tanistim. Dukkaninin onunde salcano bir bisiklet duruyordu, direge kilitli.
Adam memleketinde her yere bisikletle gidiyormus. Burada da kullanirim diye geldigi gibi bir bisiklet almis. "Ama burada kullanamiyorum abi, korkuyorum" dedi. Trafiktekilerin saygisizligindan ve ozellikle minibuslerin uzerine surdugunden bahsetti. Buralarda binemiycem herhalde diyor. Bizim oralarda hic boyle davranmazlar bisiklet surene diyor.
Afganistan lan, afganistan.

Begenmedigimiz afganistan...

Arkadışımıza çok geçmiş olsun. Bu tip tacizler Forumda sık sık gündeme geliyor. Konu her açıldığında aynı şekilde ayrışmalar yaşandığını görüyorum. Çok uzun uzun açıklama yapmayacağım, aşağıda geçen sene Fenerbahçe tarafında taciz edilen bir arkadaşın paylaşamından sonra görüşlerimi paylaştım. O günden tek fark şu an iki sağlıklı evladımın evde beni bekliyor oluşu.

@şamilkafkas

@şamilkafkas
Abi ellerin dert görmesin çok güzel özetlemişsin, kitap tadında okudum her bir kelimeyi. Ben de aynı bu kafada bir insanım, trafikte girilecek her türlü tartışma veya kavga tamamen gereksizdir. Boş yere alınan risktir. Aynı özeni trafikte sorun yaşamamak için göstersek çok daha mutlu bir hayatımız olur.
Sizin çocuğunuz benimse evlenme planları kurduğum bir kız arkadaşım var, ileride aynı sizin gibi sahip olmak istediğimiz çocuklar var. Ben ne diye sevdiğim kızın hayallerini yıkıp bunalıma sokayım, kendimi geçtim ne diye sevdiklerime bu acıyı yaşatayım. Keyfime bakarım o esnada muhatap olmam hiçbiriyle.

@cazci bilgi için teşekkürler..
Meğer birkaç senedir,yanımda biber gazı taşıyarak suç işliyormuşum..Gerçi kimin umurunda..Polis ''bisiklet çevirmesi'' yapacak değil sonuçta ama bir olaya karışsak,demek ki biber gazı taşıdığımız için suçlu olacağız..
Madem bu şey suç,neden 10 TL'ye av malzemeleri satan dükkanlar bunu satıyor?Bu da ayrı bir konu..

Şimdi konudaki arkadaşın başına gelen olayı ele alalım..Araba beni sıkıştıracak ve bende şortumun sağ cebindeki biber gazına uzanacağım..Tam o yumruk gelirken,gözünün ortasına doğru biber gazını sıkacağım..Sonra da sesli bir kahkaha atıp ortadan kaybolacağım..Şimdi benim bu yaptığım suç mu,yoksa beni öldürmeye çalışan(bisikletle yol alan birine yumruk atmak.!) birine karşı yaptığım bir savunma refleksi mi?
Biber gazı öldürmez sonuçta..Yıldırır..Neyse..Biber gazı taşıdığım için para cezası veya hapis yatmak istemem..Taşımam artık..
Ne yapalım o zaman?
Kendim için demiyorum..Bu gariban bisikletçiler kendilerini savunmak için ne yapsınlar?

Bu olayi okurken gecenlerde ufacik cocugun kafasina taşla vurup kacan ruh hastasi geldi aklima nedense . Bu vakada ona benziyor. Tamamen hc bir aciklamasi olmayan psikopatca bir davranis :(

@fthgzl79 valla film sahnesi gibi yazmissin senaryo muthis. Fakat 'ben olsam' kisimlariyla sayin muthis moderator ilgileniyor :D

Batman filmindeki joker gibi. Sırf etrafa zarar olsun diye yaşıyorlar sanki. Acıma ,empati ,saygı...... ara ki bulasın.

Hepinizden bir ricam olacak arkadaşlar,

İsmimi değiştirerek şimdilik soyadımı kaldırmanın daha doğru olacağına karar verdim. Forum yöneticileriyle de iletişime geçtim, plaka kısmını düzenleyerek kaldırmaları için.

Sizler de mümkünse alıntılardaki soyadı kısmını düzenleyebilirseniz çok yardımı olur. Bunu da @Sadettin Z. adlı moderatör arkadaştan rica ettim fakat ne zaman görülür, halledilir bilmiyorum.

Hassasiyetiniz için hepinize teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Geri