Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arabayla yaklaşıp kafama yumruk attılar...

Bisiklete binerken daha önce hiç motorlu taşıt sürücülerinden fiziksel şiddet gördünüz mü?

• Toplam katılım
    394
Scudo
@jordan bu aslında bisiklet yada kültür olayı değil aslında bir başkasının hayatı yaşamı ile ilgili . Sanki başkasının yaşamı bir el uzakligindaymisda istendiğinde müdahale edebilirmis gibi. Yanlış anlaşılmasın sözüm yapmış olduğunuz faydalı ise mana bulmak değil. Sorunun daha buyuk oldugunu soyluyorum. Saygilar.

Siz tek başıma uğraşamam demekle büyük bir hata yapmışınız. Bölgedeki kameralara ulaşmam mümkün değil demenizi de anlayamadım. Yapmanız gereken tek ve ilk şey savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmak. Suç duyurusunda bulunmadan kamera kaydı aramak doğru değil elbet. Siz yine de deneyin ondan sonra tek başıma kalkıştım ama olmadı deyin. Tekrardan çok geçmiş olsun.

Son olarak güncel bir konudan bahsedeyim, şahsıma çok ağır olmasa da hakaret eden, 3 aydır itibarımı düşürmek için hakkımda olumsuz yazı yazan birine hakaret, itibarsızlaştırma davası açıyorum. Şahıs şimdiden geri adım attı. Tepki verilmezse suç normalleştirilir unutmayın. O şahıs da bana saydırırken çok rahattı yakında ifadesini verecek ama.

o değilde serkan mıstınoğlu'nun yorumu çok ilginç. belkide ilginçlik olsun diye yapmışta olabilir. değişik. hayırlısı.

size de geçmiş olsun. bence polise gitmekte fayda var. mutlaka kamera vs vardır o bölgelerde.

Bence @Serkan Mıstınoğlu bir miktar yanlış anlaşıldı. Cümlelerinin tamamına katılmıyorum ve üslubu da pek hoş değil ama sanırım kendisi bu tür olaylar tecrübe etmiş, o yüzden durumu garipsemiş. @Ömer Furtun temiz kalpli biri olacak ki insanların ne kadar iğrençleşebileceğini düşünememiş...

Ben sadece bir kez bir transit tarafından tacize uğradım.yanıma yaklaşıp korna çaldı durup dururken. İçimden napıyor bu aptal dedim fakat dönüp bakmadım bile. O da bastı gitti zaten. Fakat forumu biraz okuduktan sonra düşünüyorum da şimdi aynı olayı yaşasam frenlere asılır geçip gitmesini beklerdim .arkadan tekerime mi çarpacak, sıkıştırıp dengemi mi bozacak nereden bilebilirsin ki...

@Ömer Furtun

Nacizane tavsiyem toplum desteğinden önce sizin kanuni hakkınızi kullanmak için adım atmanız.
Zaten savcı, hakim bir adama bakar bir sana bakar. (Sabıkası ve tecilli sucu vardır) insan bozuntusunun cezasıni çeker. Adli boyuta taşınırsa olasi görüntüleri medyaya vererek toplum desteği sağlanır. Saygılar.

@jordan

Teşekkür ederim. Ekşi'deki başlık altında buradaki birinin tavrını andıran şöyle bir giriş gördüm:

yumruk yedikten, gözlüğü-kaskı dağıldıktan sonra devrilmeyen bir bisikletçinin hayal gücünü anlatan bir yazı. adam yanında gidiyorsa ani fren yap yada yavaşla siktirsin gitsin, neyin kafasını yaşıyorsun.

ayrıca aracın peşinden gidip, bağırması, sonrasında elemanların bunu takip etmesi falan çok komik. arabayla takip eden adam sıkıştırır köşeye bir temiz döver adamı.

olmadı ya olursa eğer böyle birşey ararsın 155 i, gidersin karakola şikayetçi olursun, elbet o yolda mobese var bok püsür var, elemanlar bulunur. hiç olmadı sonraki ışıklarda yakalayınca elemanlara dalarsın.

ütopik bir yazıdır.

Bu hakikaten patalojik bir tavır. Umuyorum bunu yazan aynı kişi değildir.

Memleket insanındaki sıkıntı bu zaten. Bıktım artık suçludan çok mağdura, almadığı önlemleri bahane edip saldıranlardan. Bu kafadakiler de sanırım içten içe bu tip olaylara karşı çok üzülüyorlar ancak suçu mağdura atıp rahatlıyorlar. Bir tür savunma mekanizması anlayacağınız!

Bence de suçlu sizdiniz, o freni sıkmayı bırakın, o bisiklete o gün binmeyecek hatta onu hiç satın dahi almayacaktınız. Bu çomarlara da bu vesileyle size yumruk atma şansı vermeyecektiniz.

Geçmiş olsun. Bence bir hakkınızı aramayı deneyin yoksa hep sonuç çıkmaz dememizle aslında durumu biz bu hale getirdik ve böylece hayvandanda aşağı mahluklar etrafta rahatça istediklerini yapmaya başladılar. Tekrardan geçmiş olsun.

gün geçmiyor ki saçma bir olay yaşanmasın, çekilmez oldu artık..Geçmiş olsun, hakkınızı aramakta fayda var.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Ah be @Ömer Furtun Hocam. Hiç şu yaptığınız oluyor mu? Koskoca adamsın yani. Bi kaç ergenlikten çıkmayı becerememiş kafası güzel gencin dayanamayıp size yumruk atmasına neden oldunuz. Ne var da sürersiniz ki bisiklet? Şimdi o çocuklar hep sizin yüzünüzden günaha girdiler, insanlardan küfür yediler. Bi de yumruk atınca eli acımıştır garibimin. Ayıp yani. Aklı başında adamsınız yaptığınıza bakın. Ben suçlunun yerinde olsam bisiklet sürmenizi tahrik edici neden olarak gösterip, dava açardım.

Keşke dursaydınız...:snzdglsn:

Kabalık zorbalık cehalet nefret hat safhada insan gerçekten yaşamakta zorlanıyor
o bildiğimiz apaci tipler var illa fiziki bir saldırı olması gerekmez ben devamlı şehirler arası yolda kullanıyorum
yaşadığım yer itibari ile işim evim uzak hep yoldayım inanın kaskıma gülen gözlüğüme gülen bisiklet ile yolda oluşuma gülen
camdan sarkıp huloogg diye bagıranlar hepsini gördüm
ama çok selam veren saygı ile tebessüm eden hayranlıkla bakan o insanlarda var.
en yakın dostlarım bile sen manyaksın diye başlıyor
MANYAK OLARAK GÖRÜLÜP ADLANDIRILDIĞIMIZ BİR ÜLKEDE BİZE NE YAPSALAR DİĞERLERİNİN SESİ ÇIKMAZ.
Çünki biz daha insanlık seviyesinin en alt basamağındaki bir kavimiz

MANYAK LAN BU
bisiklet tepesinde kan ter içinde sekiz saat bisiklet sürüyor.
Lafını çevrenizde size hiç kullanan olmadı ise
hemen bana adres verin oraya taşınacağım
bu lafı duymayan dünyanın engüzel yerinde yaşıyordur.

Destekleriniz ve temennileriniz güç veriyor. Teşekkür ederim. Peki, hukuki yola başvurmaya karar verdim diyelim. Birkaç mesele var aklımı kurcalayan, belki yardımcı olabilirsiniz:

Birincisi şu an herhangi bir yerimde yaralanmaya dair bir emare bulunmuyor. Kamera kaydı olmazsa kanıtlayamayacağım bir durum söz konusu. Kamera kaydı için benim ayrıca bir çaba sarfetmem gerekiyor mu? Savcılık bunu verimli bir şekilde halledebilecek mi? Örneğin olayın olduğu bölgedeki birden fazla kameranın kayıtlarına ulaşılabilir mi (uğraşır mı)?

İkincisi, aşağı yukarı önümüzdeki 10 gün içerisinde şimdi yaşadığım evden başka bir yere taşınacağım. İkamet konusunda bir sorun çıkar mı? Başvurudan kısa bir süre sonra adres değişikliği yapmak işleri karıştırır mı? Taşınma bittikten sonra başvursam üzerinden zaman geçtiği için bir sorun olur mu? Şu an bile olayın üzerinden 2 gün geçmiş bulunuyor.

Nasıl bir yol izlemek gerektiği üzerine bilgisi olanlar esirgemesin lütfen. Ne yapmalı? Nasıl yapmalı?

Ömer bey hiç dert etme bu ülkede adalet yok hiç bir şey ispatlıyamazsın polisler bile sana güler gecer
yan inşaatda çalışan kepçe evimin duvarını yıktı duvardaki televizyon kırıldı birçok eşyam pert oldu
polisler inanın güldü geçti mütahit ödeme yanlısı değildi kendi usulumle işimi hallettim
o an müdahale etse idin darp edip veya darp edilseydin karakol mahkeme uğraşırdın.
Şimdi köndini üzgün ve örselenmiş hissediyorsun in kafa göz dal yada unut gitsin bu ülkede adalet yok

Bazen böylelerine kuru sıkı, tabanca göstermeniz bile yetiyor. Ardından hepsi vın spor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Gecmis olsun boyle mahlukatlar piyasada cok,
1 hafta once gunduz vakti 14:00 sularinda ankara çiftlik kavsaginda ilerlerken yanimdan hizlica gecen faça sahin basima bira şişesi firlatti ne plakasini alabildim nede takip edebildim, basima gelen darbeyle dengemi kaybedip kaldirima dogru dustum 15-20km/h ile ilerliyordum o yuzden onemli bir yaralanma yasamadim, basimdaki kask şişenin darbesindende korudu, sadece dengemi kaybedip dusmekle kazadan yirttim.
Bu yuzden aksiyon kamerasi ile bisiklet sürmek cok onemli

Olaylara vereceğimiz tepkilere göre olası senaryolar öngörülebilirse de birbirini tetikleyen zincirleme gelişmelere bakalım:
-Olay anında serinkanlı olmak:Akdeniz insanının büyük çoğunluğu ateş gibidir,hemen alevlenir ve hiç istenmeyen olaylar bir kaç dakikada yaşanabilir.Bu nedenle hepimiz sinirsel ve içgüdüsel tepkilerimizi kontrol edebiliyormuyuz?
-Karşımızdaki hakkında en ufak bilgimiz yok:-Hırlı mı,hırsız mı,bağımlı mı,sabıkalı mı,patolojik kişilik mi ? v.b..
-Arabası içinde saldırı amaçlı kullanabileceği şeyler(Silah,bıçak,levye,cam şişe v.b.) varmıdır?
-Olay mekanını ancak olaydan sonra mı inceledik?: Mobese yada bina kameraları çok yaygın değil.Kör nokta olup olmadığını o anda düşünebildik mi?
-Mağduriyetimizi kanıtlayıp ceza almasını istiyoruz.Yasaların nasıl işlediğini bilerek, emniyet ve adli süreçlerde mutlaka bir avukattan yardım alıp uzun bir hukuki süreçte sabırla her adımı dikkatle atacakmıyız?Çünkü karşımızdaki inkar ve yalan ifade ile suçunu kabul etmeyip tüm hilelere başvuracaktır.
-Kendimiz ve ailemizin can güvenliği yerinde mi?Bu mahlukların intikam ve linç kültüründen beslenmediklerinden eminmiyiz?
-Bisiklet kültürü,dayanışma ve kollektif bir tepki içerir.Bisiklet derneklerine üyemiyiz?Bisiklet sporcu lisansı çıkarıp, her yola çıkışta yanımıza alıyormuyuz?
-Bisikletlinin hak ve sorumluluklarını iyi bilipte trafiğe çıktığımıza eminmiyiz?

Örnekler çoğaltılabilir.Ne varki bende dahil olmak üzere hiçbirimizin bu noktaların tamamını dikkate aldığımızı sanmıyorum.
Yaşanan olaylara yorum yapmak elbet bir yaklaşımdır,kişiye göre değişebilir.Ama bir gerçek var ki ;' Bu hayata bir kez geliyoruz ve Ne Şehittir ne Gazi,bir kalıp sabuna gitti Niyazi' durumuna düşenlerden olmak istemiyoruz.
Saygılar...

@Ömer Furtun
Üstat öncelikle geçmiş olsun. Madem ne yapılabilir diye soruyorsun, ben de bir çok arkadaş gibi yapman gerekeni sana yazıyorum. Bir kere şu yılgınlık psikolojisinden vazgeç. Burada vakit kaybedeceğine hemen savcılığa git. Bakın hemen diyorum. Savcılığa olay yerinin detaylı bilgisini ver ve bölgede mobesa kamerasının olduğunu söyle. Olay yerine yakın büyük işletmeler varsa (misal dragosta hastane var) onlarınkamerasından da görünebileceğini anlat. Işıklarda sana saldırmaya kalmışlar ya, işte orada muhtemelen kamera vardır. Savcılık hemen gerekli yerlere yazı yazar. Bundan sonra avukat bile tutmana gerek kalmayabilir. Fakat tutarsan yararına olur. Önce bu işlemi sen başlat sonrasında dilersen duruşmaya buradan bir birliktelik çıkartıp birlikte bile katılabiliriz. Savcılığa intikal etmiş bir olaydan dolayı kolay kolay suçlu tarafından şiddete yahut tehdite maruz kalmanız pek olası değil. Karşınızdakilerin profesyonel suçlu olması lazım dediğiniz gibi yapabilmesi için. Aynı güzergahta bisiklet biniyoruz biz de.

Ayrıca canınıza kast etti diyorsunuz. Bakın şayet böyle bir saldırıyı kanıtlayabilirseniz herhangi bir kamera kaydıyla, bu bile yeterli olacaktır. Suçun mahiyeti gereğince illa yaralanmanız gerekmiyor.

Bir arkadaşımız yazmış. Demiş ki "ertelenen cezası olabilir" evet bu büyük bir ihtimal. Şayet böyle bir şey çıkarsa zaten küle oturur.

Geri