Scudo Sports

arasındaki fark nedir hangisi iyi yardım edermisiniz?

Tepki
0
maşadan kitlemeli amortisör ile gidondan kitlemeli amortisör arasında kullanımda nasıl farklılıklar var hangisi daha kullanışlı

Scudo
Gidon dan kitlemeli maşa da seyir halindeyken kitleyip veya kilidi açabilirsin ama kilit maşa da olunca kilidi açıp veya kapamak için durman gerekir.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eğer kilit maşada olursa, bisikletin üzerindeki en ufak ağırlıkta bile kilitlenmez ayaklarınızı yere basip kilitlemeniz gerekir, gidondan kilitlenenlerde böyle bi sorun yok

Durmaya inmeye falan gerek yok abartılmış. Maşa üzerinden kilitlemeli sistemler ile koldan kilitlemenin mantığı tamamen aynı birini maşanın üzerinden elle çeviriyorsunuz diğerinde kola basınca kol teli çekerek o dönen kısmı çeviriyor. Basitçe mantık olarak bu yani durma etme olayı yok.

@serdarurer

Bizzat Suntour NEX-P kullanıyorum , maşadan kilitlemeli. Bir ayagınız yerde bi ayagınız pedalda olsa bile kilitlemeye izin vermiyor, üzerinde ağirlik olmaması gerekiyor.

Bende ki scott 640 ta xcm maşadan kilitli sistem var. Seyir halindeyken hiç zorlanmadan kilitleniyor. Maşadan maşaya fark ediyor olabilir mi ?

Ama seyir halindeyken kilitlense bile gidondan kilitli olan bence daha kullanışlı. Her seferinde maşaya eğilmek hem zor geliyor hemde dengenizi bozabiliyor.

@ERCAN CEBECİ

Olabilir hocam

Ben maşa üzerinden kilitleme sistemini kullanıyorum, ve bu özelliği sadece tırmanışlarda kullandığım için çok da sorun olmuyor. Rampanın en başında vitesi küçültüp, elimi maşanın kilitlenme mandalına uzatıyorum ve pedala bir defa kuvvetlice basarken gidonu yukarı çekip, o bir anlık boşlukta maşayı kilitleyiveriyorum. Çok da kafaya takmaya gerek yok yani :)

Konuya açıklık getireyim. Speed Lock yazan tüm modeller seyir halindeyken kilitlenir; ister gidondan ister maşa üzerinden kilitlemeli olsun. Bunun haricindeki tüm maşa üzerinden kilitlenen modeller seyir halindeyken kilitlenmemekte. İç yapısı buna uygun değil. Kısacası sorunun cevabı maşa modeline göre de değişiyor; ama genelde pratiklik sağlayan bir sistem diyebiliriz gidondan kilitleme için...

speed lock yazısı sadece suntour için geçerli bu arada.Diğer modeller demekte hatalı bir kavram olmuş biraz.

Geri