Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

arka dişlide sorun!

konusances

Üye
Tepki
15
vites 5 ve 6da sanki vites değiştiriyormuşum gibi çatıt çatır ses geliyor.bisikletcim nedenini o dişlilerin eskidiğini söylüyor ve değişmesi gerekiyormuş.Bende ne olduğunu bi türlü anlamadım size sorayım dedim.

Scudo
dişlin aşınmış. değişmesi gerekiyor. senin dişli muhtemelen 6lı. en sert dişler 5. ve 6. çarklar olduğu için onlar çok daha önce aşınır. bisiklet dururken birden yüklenirsen çart çart diye çeyrek pedal öne atar. oranı buranı kadroya vurma ihtimalin var. zorlamadığın sürece bir süre daha kullanabilirsin. ama sana tavsiyem dişliyi söküp içini mazotla temizlemek ve gresleyip yeniden takmak. faydalı olacaktır. zaten o dişli 10 lira bir şey, paran varsa yenisini taktır derim.

@Bülent Bayer

Değişmesi gerekiyor demeyin hemen bence. Vites ayarı kaçmıştır. 1-2 ayar ile eski haline döner muhtemelen. Rubleler kolay kolay arızalanmazlar. Bisiklet yeni ise teller oturuyordur gevseme olmuş olabilir. Forumda vites ayarı yapmak ile ilgili konular var basit bir arama ile ulaşabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: kultigin
sizde bisiklet tamircisini zenginmi ettirceksiniz.Bisiklet tamircisi işi bilio bi parçada ayarsızlık varsa bozuk deyip parçayı değişir

@Tuonela

Benim bisikleti yeni almıştım aynı konuşanses nikli arkadaşın bahsettiği benzer sıkıntıları bisikleti aldıktan 10 gün sonraları yaşadım.Şehir içinde pedala yüklenince çıkan sesler çevredekilerin dikkatini çekecek derecede olduğu için utancımdan pedallara usul usul basıyordum.:D Forumda yakın zamanda açmış olduğum başlığa bir arkadaşın tavsiyesi üzerine arkavites aktarıcının üzerinde ki vidadan tel gerginliğini ayarladım kendimce %100 olmasada becerim oranında %80 çözüm (geçişlerde arasıra takılmalar oluyor ama geçiyor ve ses çıkmıyor artık yindede arada tecrübe kazandıkça ayarlıyorum azar azar) sağladım.Sanırım aynı tel gerginlik problemleri frenlerdede oluyor.Bu durumlarda dişli aşınmalarından önce Tuonela nikli arkadaşın belirttiği gibi tel gerginlik ayarının kontrol edilmesinde fayda var diye düşünüyorum.Bana yapılan ve uyguladığım tavsiye aynen şöyle idi"Sorununuz telin yeterli gerginikte olmamasından kaynaklanıyor. Yani dediğiniz gibi ayar bozukluğu.

Vites değiştiricinizin modelini bilmiyorum ama kablo çıkışının olduğu yerde bir ayar vidası vardır. Bu arka aktarıcınızın üzerinde de modeline bağlı olarak bulunabilir. Bunlardan biri ile teli gerdirebilirsiniz. Vitesi en üst dişlide olması gereken konuma getirin vites atana kadar teli gerdirin.

Basitçe bu şekilde çözebilirsiniz sorunu."
Sağlıklı günler

• Beğen
Tepkiler: Furkan Özdağ
Eski günlerimden bilirimki mahalle bisikletçiler fazladan mal satabilmek için ellerinden gelenleri yaparlar.Mesela bi keresinde iç lastiğim patladığında bana dış lastiğiminde değişmesi gerektiğini söylemişti ki dış lastik yepyeni , lastiği patlatanda ufak bir dikendi. Bu yüzden mahalle arası bisikletçilerinin her söylediğine inanmamak faydalı olabilir.
Eğer rubleniz yeniyse muhtemelen vites ayarında bir sorun çıkmıştır.Bisikletten iyi anlayan bir arkadaşınıza veya iyi bir bisikletçiye götürüp gösterirseniz durumu daha net bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Umarım sorununuz hâllolur.
İyi günler,iyi forumlar dilerim..
Can

Geri