Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arka rotor balans sorunu

ilker Coşkun

Daimi Üye
Tepki
184
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar merhaba. Mavic crossride jantlarını yeni aldım. Fakat aldığımdan beri hangi rotor u taktıysam arka jantta sürekli bir balans problemi yaşadım. 3 tane rotor denedim ama sorun bir türlü çözülmedi. Jantta akord sorunu yok. Sadece rotor 8 çiziyor. Sorun jant göbeğinde sanırım. Sadece rotorun bağlandığı parçayı değiştirme gibi bir şans var mı? Teşekkür ler (link)

Scudo
sanırım az bir şey diskin takıldığı yerde yamukluk var fakat diskin aşırı bozuk ister yeni disk al ister bir anahtarla düzelt

• Beğen
Tepkiler: ilker Coşkun
3 tane farklı disk kullandım. Takıldığı yerle alakalı sanırım sorun. Diskteki yamukluk öyle kolay kolay düzeltilecek şekilde değil. Takıldığı yere müdahale edebilir miyim acaba diye düşünüyorum

@ilker Coşkun Göbek darbe falan aldı mı ya da bir zorlama bişey...Tekeri söküp göbeğe bakmak lazım...Düzeltilebilir mi diye aksi halde göbek değişimi gibi duruyor...

Geldiği andan itibaren böyle. Ben düşmedim hiç. Taşıma esnasında birşey oldu sanırım. Satıcıyla irtibata geçtim. İnşaallah sorun hallolur çünkü şuan bu eksiklik çok canımı sıkıyor.

1- Rotorda problem olup olmadığından emin olmak için, videodaki yalpalayan rotorunuzu ön janta takıp denemenizi öneririm. Bu rotor hakkındaki soru işaretlerini tamamen siler.
2- 3 farklı rotor denediğinize göre göbeğe yakından bakmışsınızdır. Bir zedelenme olsa kendini göstermesi gerekirdi sanırım.
3- Tüm vidaları olması olası gereken kuvvette ve eşit sıkmamış olabilirsiniz. Bir kez başıma geldi, vidaları değiştirip bir de onlarla denerseniz faydalı olur. (öndekileri arkaya arkadakieri öne mesela )
Aklıma gelenler bunlar.

@mtmecax dediklerinizi denerim ama
1) herhangi bir vuruk veya çarpma durumu yok.
2) Vidaları el yordamıyla ama nerdeyse eşit sıktım.
3) Ön arka denemedim. Onu da bugün denerim inşaallah.

Ön janta takarken özellikle ön janttan söktüğün vidaları kullan.
@ilker Coşkun

@Asusmune Ben vidalardan olacağına pek ihtimal vermiyorum ama bu seçeneği de elemek gerek.

hazir konusu acilmisken su sorunu da soyleyebilir misiniz? ille de yeni jant alip ordurtmem mi gerekiyor? ayni sorunu yasiyorum tabi daha hafifi.. bu sorunun daha fazla olusmamasi icin ne yapmam gerekiyor acaba

@Alizee sizin problemiz hub denilen yuva ile ilgili ördürterek çözülmez.

@mtmecax hub dediginiz gobek mi? degisim mi gerekiyor bu durumda gobegin? o halde jant orulecek.

Vidaları sıkarken sırasıyla değilde karşılıklı sıkmayı denediniz mi. Vidaları tek seferde son limitine kadar değilde boşluklarını alarak sıkmayı deneyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: DogukanSahil
@Alizee
Rubleyi üstüne oturttuğumuz parça. Bazı durumlarda sadece o kısmı değiştirerek de çözülebiliyor ama sizin göbekte yalpa çok fazla zannediyorum ki yeni bir göbek en doğru çözüm olacaktır. Bu durumda dediğiniz gibi yeni bir göbekle sorun hallolur. Eğer yine de şansımı denemek istiyorum derseniz göbeği söküp mili kontrol edin düzse bir yamukluk yoksa tekrar birleştirin.

• Beğen
Tepkiler: Alizee
@Alizee Hocam değiştirmenize gerek yok, göbeğiniz freewheel ve frewheellerin genel sorunudur bu bir çoğunda...Eğer istemiyorum illa ki diyorsanız freehub göbek almanız lazım ki bu yanında yeni ruble de gerektirir... Çok takılmayın bence bu şekilde kullanın...

Ek olarak resimde alttaki göbekten sizinki

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160122/c057b6d60d4c257343e7d4174404be8e.jpg

Janttaki sorunu buldum. Bilmediğim bir sebepten diskin bağlandığı yerde fotoğraflarda eklediğim gibi bir durum söz konusu. Bu işin en kesin çözümü jant göbeğini değiştirmek. Fakat işin kötü tarafı crossride arka göbeği bulabilmiş değilim.

Dosyalar

• P_20160122_140556.jpg
    P_20160122_140556.jpg
    61,9 KB · Okunma: 26
Çelik macunuyla düzleştirilebilir gibi ama yinede disk gibi hayati bir parçayla alakalı olduğu için bilene danışmak lazım. Şu haliyle göbek spiralle taşlanmış gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: ilker Coşkun
@mehmet.ali ki bu jantı sıfır aldım. Satıcıyla irtibattayım şuan. Fotolarını gönderdim. İnşaallah olumlu bir şekilde sonuçlanır.

Çok şükür satıcı yeni arka göbek göndermeyi kabul etti. Tabi jantı tekrar ördürme masrafı çıkacak ama yeterki hallolsun. Göbek elime geçene kadar rahat etmiyecem ama.

Geri