Scudo Sports

arka vites değiştirmede zorlanma

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
4
merhabalar
tourney vites sistemimin arka vites değişimlerini zor yapıyorum. attırıcı kol olduça sert ve geçişler belli belirsiz. arka vidadan geçiş ayarlarını yaptım sorunsuz geçiyor fakat vites kolu daha önce ki haline göre oldukça sertleşti. zincirim dişlilerim gayet yağlı. attırıcı mekanizmasının içini açıp onuda yağladım hatta. arka arttırıcıda yaya biraz yağ sürdüm. yağlamadığım bi tel kaldı. gerekiyor biliyorum fakat arka attırıcıyı tekrar ayarlayamamaktan korktuğumdan müdahale etmek istemiyorum.
sizce attırıcıda ki sertliğin sebebi nedir ? tx55 bu arada arka attırıcı.

Scudo
Merhaba. Özellikle kış aylarında vites ve fren tellerinin bakımını yapmak çok önemlidir. Tellerin içerisine yağmur ve çamurdan sonra çelik düşmanı olan kar suyu da katılıyor. Vites tellerini ve hortumlarını yağlarsanız yumuşadığını göreceksiniz.. :)

İkinci olarak, kabloyu aktarıcıya doğru taktığınızdan emin olun.
Eğer kablo herhangi bir yerde keskin bir dönüş yapıyorsa, o da böyle bir tepki vermesine neden olabilir.

kablolarda bir sorun yok aldığım günden beri aynı pozisyondalar. keskin bir dönüş yok. başa gelen çekilir yapıcaz demek ki mecbur :)

vitesi 1 e alıp duru halde sona kadar yükselttim kablo gevşedi sökmeden kabloları yerinden çıkardım kablo içindeki telin durumu içler acısı. acilen tüm tellerimi değiştirmem gerekiyor durum öyle gösteriyor. telleri gresle yağladım inanılmaz farketti tavsiye verenlere teşekkür ediyorum.

Konuyu okumaya başladım, aklımdan "her yeri yağlamışsınız, asıl yağlanması gereken kısmı atlamışsınız" yazmak geçiyordu. :)
Bir de bazen aşırı soğuk havalarda da sıkıntı çıkabiliyor ama Çanakkale'de pek etkilenmez bence. Sıcaklık buralardan iyidir. Vites telleri bu durumdaysa fren tellerini de gözden geçirin bence. Fren kolu yumuşar daha rahat çalışır, eğer telleri vites teli gibi olduysa.

feenlerde biraz problemli gibi ama arka vitesin ki gibi değil. hareket etmiyordu nerdeyse, özellikle soğuk havalarda. hava burada da etkiliyor ama sanırım benim teli yağsızlığından :) ön attırıcı hiç etkilenmiyor oda yağsız ama saat gibi çalışıyor. telide sağlam. onun ki hariç tüm telleri değiştireceğim yakında

Konu eski ama dert aynı. Şimdi dün ben sıfır Salcano Nova Monoblok 20J 18V bisikleti Salcano Bayiden satın aldım. Almadan önce vitesin sert olduğunu dile getirdim. Hatta yakındaki bisiklet servisine gittik. Orada da bana "kullandıkça yumuşar" dendi. Fakat sert olan bir kolu nasıl kullanacağız da yumuşayacak? Şimdi bisiklet sıfır olduğu için telleri veya aksamları gıcır gıcır, çiziksiz, yani kir, pas benzeri durum yok. Şimdi, ben WD-40 alıp zincire, dişlilere, tel kablosunun içine, direksiyondaki döndürmeli olan sistemin içine falan mı sıkmalıyım? Sıfır ya, sıkıntı olmasın? Birde bu sök tak işi ile ilgili bir klavuz verebilecek var mı? Resim, grafik, foto olur.

ARKA VİTES
Microshift MS25/Shimano RD-TY200 Tourney 18 Vites

Vites kolları
Microshift MS25

Tourney shimano daki en düşük seridir ve sert geçişler olması bundan dolayı gayet normal. Seri atladıkça vites geçişleri daha yumuşak ve akıcı olacaktır. Yapabileceğiniz pek fazla müdahale bulunmuyor maalesef..

Ek olarak herhangi bir müdahalede bulunmayın!

Konu eski ama dert aynı. Şimdi dün ben sıfır Salcano Nova Monoblok 20J 18V bisikleti Salcano Bayiden satın aldım. Almadan önce vitesin sert olduğunu dile getirdim. Hatta yakındaki bisiklet servisine gittik. Orada da bana "kullandıkça yumuşar" dendi. Fakat sert olan bir kolu nasıl kullanacağız da yumuşayacak? Şimdi bisiklet sıfır olduğu için telleri veya aksamları gıcır gıcır, çiziksiz, yani kir, pas benzeri durum yok. Şimdi, ben WD-40 alıp zincire, dişlilere, tel kablosunun içine, direksiyondaki döndürmeli olan sistemin içine falan mı sıkmalıyım? Sıfır ya, sıkıntı olmasın? Birde bu sök tak işi ile ilgili bir klavuz verebilecek var mı? Resim, grafik, foto olur.

ARKA VİTES
Microshift MS25/Shimano RD-TY200 Tourney 18 Vites

Vites kolları
Microshift MS25

Şurada cevapladım: Vites kolunun çok sert olması (yol bisikleti)

Geri