Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arkadaşlar fren yağı için yardım(Bebek yağı kullandım:D)

enderyigit89

Daimi Üye
Tepki
96
merhabalar hidrolik disk frenimin(shimano m485) arka kablosunda fazla basınçtan küçük bir patlak vardı tamir ettim.ama içindeki yağ haliyle boşaldı.yerine mineral yağ aradım.haliyle herkesin yaşadığı gibi bulamadım.bir delilik edip yabancı sitede gördüğüm mineral yağ yerine bebek yağı koy tavsiyesine aldanıp bebek yağı doldurdum.ben hiç işe yaramıcak sanıyordum ama frenim tutmaya başladı :D .ama yinede yumuşak(içindeki havayı tam alamadığımadan olsa gerek).
yerın tekrar şırınga ile denicem.
yorumlarınızı tavsiyelerinizi fikirlerinizi bekliyorum;)

Scudo
@Tarık Kalkan

bebek yağı yaw :D bebeğin tenine bile bişey yapmayan yağ oringlere mi zarar vericek(tam bilgim yok ama hiç sanmıyorum)
ayrıyeten mineral yağ bulamadım sinirlendim bende bebek yağı koydum:in:

Zeytin yağı da koysaydınız bebek yağından pek farkı olmazdı herhalde.Organik yağlar koroziftir.Sisteminizi tamamen temizleyip mineral bir yağ koyun.Hidrolik yağları her benzincide,yağ bayilerinde hatta supermarketlerde bile bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: selçuktan
şu bulabilceğim yerleri tam olarak yazsana ve hangi marka olduklarını yardım ettin madem :) tamamına erdir.

@Turkishflier

ayrıyeten

Korozif: Katı maddeler ile reaksiyona girerek bu maddelerin yüzeyinde oksit veya tuz oluşmasına neden olan maddeler. Cilde veya göze bulaştığında kalıcı tahribat yapabilir.

bebek yağının bu kadar etkiliyici olduğunu bilmiyordum:D

@ender89

siz kafaya koymuşsunuz arkadaş uyarıyor dalga geçiyorsunuz. (yada dışardan öyle görünüyor) suyuda içiyoruz ,temzlikte kullanıyoruz ama, boruların içi kireç tutuyor yada ankarada geçenyıl yaşandığı gibi borular hızla çürüyük boru sistemlerini değiştirmek zorunda kalınıyor.

hidrolik yağ her benzinlikte bulunur. genelde 1 litrelik ambalajdadır. 3-5 liradır. sizin hidrolik ihtiyacınızı çok uzun yıllar karşılar.

@Ahmet Bolgi

ahmet arkadaşım ben mineral yağ kullanıyorum dot kullansam arabamdada var bir kutu;) eğer her benzincide var dediğin hidrolik mineral yağsa al kardeşim bana aldığın fiyatın 2 katını sana vericem sistem shimano m485 beni anlıcağınızı düşünüyorum

istanbuldaki büyük bisikletçilerde bu yağı bulabilir ve frenlerinin bakımını yaptırabilirsin. 2 frene fazlasıyla yetecek kadar tüplerde satılıyor ve 20-25 tl gibi bir fiyatı var.

Hidrolik yağlarda ancak dot3 ve do4 bulabilirsiniz.Dot 4 kullanmanızı tavsiye ederim yada shimano mineral yağı.

@özgürakbuz

özgür kardeş dot kayarsak conta filan kalmaz arabanın boyasını bile bir kaç saniyede söküyor.ayrıyeten istanbulda anadolu yakasında ne kadar büyük bisikletçi gezdiysem bulamadım delta kaçkar ne var ne yok gezdim karşıyada baktım eminönü shimano bayii nde bile yok :D tepem attı koydum bebek yağını frenlerde bir sorun yok beton gibi bide ötmeseler:)

arkadaşlar shimano 50ml mineral yağ için istedikleri fiyatı biliyormusunuz 45tl
motorex filan bulursam alıcam, bu arada bebek yağında hala bir problem yok gayet iyi:in: birde su diskin sesini kesebilsem:D

@Mehmet Boran

mehmet kardeş sen bu işi bilyosun valla nası anladın:D ewt okadar abartı olmasada öne göre ewt biraz yumuşak(önde hala mineral orjinal yağı var).ama arka fren olduğu için çok da iyi tutması bişey ifade etmiyor, bölede zaten hemen kızaklıyor.
o süngerimsi his yağın katkısız olmasından olabilir.içinden çıkın yağ hafifde olsa makina yağı gibi kokuyor ama koyduğum bebek yağı kokmuyor nerdeyse:D
bu arada tamam yağı değiştirip mineral koyucam tabi ucuza bulabilirsem.

İçindeki sıvı (bebek yağı şaka gibi :D) fazla sıkıştırılabilir olduğu için süngerimsi bir his olacaktır o normalde ne zararı olabilir onu düşünüyorum.Aslında düşünmek bile hata adamlar olması gereken yağı yapmışlar da sende böyle birşeye kalkışınca insan düşünmeden edemiyor , en kısa sürede sen olması gereken bir yağ koy sonra buradan tartışırız biz bu konuyu. :)
En basitinden hidrolik sıvısı aynı zamanda yağlayıcı özelliği olduğu için hareketli parçaların aşınma süresini uzatır.

Otomobilleri baz alırsak fren hidroliğinin önemi kaynama noktası , fren eğer çok sık kullanılırsa fren sistemi tümüyle ısınır hale gelir buda fren hidroliğinin max ısınma değerinden çok daha fazla bir ısıya maruz kalmasına sebep olur , bu yüzden frenajda ciddi kayıplara yol açar.Bisikletlerde kullanılan yağ konusunda hiçbir bilgim yok aşağı yukarı aynı sebeplere yol açabilir herhalde,Sevgili Ender sen en kısa sürede bu bebek yağından vazgeç hep beraber daha uzun zaman bisiklete binelim tüm forumda ki arkadaşlarla birlikte. :)

@ender89

vallla bnm avid juicy 5 de dot 4 yağ kullanıyorum.

Özgür ;
Kullandığın yağın ,fren sistemini oluşturan bileşenlerle uyumlu olması çok önemli , eğer gerçekten bahsettiğin gibi farklı bir yağ kullanıyorsan sistemine ciddi hasarlar verebilirsin.Bu konuyu iyi araştırmanda fayda var.Tarık gerekli açıklamayı yapmış şimdi gördüm , Teşekkürler Tarık.Bahsi geçen frenler Shimano, bu yüzden senin söylediğin DOT4 arkadaşın frenlerine zarar verebilir.

@Mehmet Boran

Sıvıyı fren kolu sıkmakla sıkıştıramazsınız, aslında genel olarak sıkıştırılamaz oldukları kabul edilir.

Motorex yağları yanlış hatırlamıyorsam tramvay yolu üzerinde Karaköy durağından sonra görmüştüm Galata Marine'e giderken.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
arkadaşlar bu cuma haber gelicek aradım firmayı cumaya kadar ayarlamaya çalışıcaz dediler.

birde su ses olayına gelince tarık kesinlikle yağ bulaşmadı(tamam biraz deliyim ama okadar tecrübesiz değilim):D yağ değiştirirken sökülüydü takarken filanda yine baktım ter temizler.birde sürekli kullanmaktan yüzeyinde camlaşma yani sertleşme olmuş olabilir demeyin 10 km gitmedi daha :)
olası sebebleri kontrol ettim
jant piminin sıkılığını kontrol ettim
kaliperin ve bağlantı aparatının sıkılığını kontrol ettim
balatarı ince zımparayla zımparaladım, köşeleri ovalleştirdim
diskin üzerini dairesel hareketle ince zımpara ile geçtim
ama yine aynı
yalnız bir seyi keşfettim disk ıslandığında hiç ötmüyor kolonyalı mendille sildim aa baktım ses yok:eek: söle bi kaç kere bastım disk ısınınca haliyle kurudu tekrar ötmeye başladı:p

@gurkan

Haklısın Gürkan uyguladığımız basınç demek istedim ben ve bu basıncın fren koluna verdiği histen bahsetmek istedim.Sıvılar tabiki sıkıştırılamaz ama burada konumuz fren hortumunun içinde sıvının hareketi.

Ender satış bölümünde açtığın ilana baktığım kadarıyla bisikletin yeni , bu parçaların belli bir rodaj zamanı oluyor , bence biraz kullan.

Geri