Scudo Sports

Avustralya'da Kaykay Üzerinde ile 4000 Km

MakRo

🤘Forever Metal🤘
Tepki
9.709
İsim
Alperen Atman
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Avustralya'da Tom Drury adlı gezgin geçen yıl corona virüs salgını nedeniyle uygulanan karantina sürecinde kaykayıyla planladığı 4 bin kilometrelik yolun 2 bin 500'ünü başarıyla tamamladı. Avustralya’da Tom Drury adlı gezgin geçtiğimiz yıl başlayan ve etkisinin sürdüğü corona virüs salgını nedeniyle uygulanan karantina sürecinde kaykayıyla 4 bin kilometrelik yolculuk yapmayı planladı. Ülkenin Melbourne kentinden Cairns şehrine kadar kaykayıyla 4 bin kilometre yol gitmeyi planlayan Drury, yolculuğun dokuzuncu haftasında 2 bin 500 kilometrelik yolu katetmeyi başardı. Bin 500 kilometrelik daha yolu olduğunu ifade eden Drury, "Avustralya'nın ne kadar büyük olduğunun farkında olmadım. Kalan kilometre ile de tüm ülkeyi gezmeyi tamamlayacağım", "Princes Otoyolunun bazı kısımları çok daha fazla trafik var, yollar benim ve kaykayım için yapılmadı, bazı kısımlar çok stresli oldu, ama hala hayattayım" ifadelerine yer verdi. Çantasında tüm alabildiği suyu, 3 parça kıyafeti, drone ve gopro ekipmanları, melodika, terlik ve alet edavat olduğunu belirmiş, yer yer susuz kaldığı için kapı çalmak zorunda kaldığı yerler olmuş.

(link) Avustralya basınından

Biz "x tür bisiklet ile tura çıkabilir miyim?" diye sürekli bir tartışma içindeyken, adam kaykayı ile 4000 kilometre yolculuğa çıkıyor. Gerçekten takdir edilesi bir yolculuğa imza atmış.

Gordy-Fruito-3-1024x768.jpgtd4.jpeg1.jpg2.jpg3.jpg

Scudo
Kaç kere lastik ve rulman yenilediğini yazmamış. Ama helal olsun, rampalarda ne yapıyor acaba?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Ben 2500 km sonunda bir deri bir kemik kalmış insan fotoğrafı bekliyordum açıkçası, tura çıkmadan önce morbid obez falandı herhalde Tom abi. :)

@MakRo bisikletlilerin mızmızlanmaları konusunda kesinlikle haklısın. :harika:
Bu arkadaş tura başlamadan önce benim gibi yakışıklı imiş.(Bıyıklı yani benim kadar pala olmasa bile):koptum: Tur sonuna doğru bıyıklar gitmiş. Daha aero olayım diye mi kesti yoksa yolda Dingo saldırısınamı uğradı merak ettim doğrusu.:)
00585060_web.jpg

Bir tane sitede karşılaştım. Yine bir Avustralyalı ve yine kaykay ile rekor denemesi. Damien Rider çocukluk döneminde istismara ve şiddete maruz kalmış, çocukluk döneminde uyuşturucu maddeye başlamasının ardından 22 yaşında kalp krizi geçirip 4 kez intihara kalkışmış. Sonrasında hayatını tamamıyla değiştirmiş. Amerika'daki meşhur oto yol Route 66 'yı 56 günde geçmiş.

(link)
(link)

d.r..JPG

Geri