Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ayak üşümesi ve çorap önerileri

Ayak tabanı ve ayak parmakların da ki uyuşukluğun en önemli sebeplerinden biri sele ve sele ayarı. Kal ayarı dizler için önemli, tabanı sert ve ayağın için de ileri geri hareket etmediği ayakkabı seçimi, parmak ve taban uyuşmalarına sebep olmaz. Buna rağmen sıkıntı var ise sele ve sele ayarlarını kontrol etmek gerekiyor. Sele baskısı ile sıkışan damardan kan akışı azaldığı için ayaklara yeterli kan gitmiyor, sonuç uyuşma ve karıncalanma.

Scudo
@MuratHan

Yurt dışı forum ve sitelerde ayak parmaklarında da ki uyuşukluğu ile ilgili sebepler arasında sele ve sele yükseklik ayarı pek konuşulmamış. Sizin forum arşivinde yer alan daha önceki yazılarınızda bu noktaya değindiğinizi hatırlıyorum. O sebeple sele konusunda çok titiz davrandım. Toplam 3 farklı sele kullandım. Son kullandığım sele "sit bones" ölçülerime uygun bir sele. Yükseklik ve ileri geri ayarı da en hassas şekilde ayarlı. Demek istediğim sorunun sele ile ilgili olma ihtimalini çok önceden elemiştim. 4 farklı kullandığım ayakkabı da sert tabanlı biri hariç hepside ayağıma uyuyordu. Şu dediğinize çok net bir şekilde katılıyorum kullandığımız ayakkabı ne büyük olacak ne de küçük olacak. 1 numara büyük alın efsanesi uyuşukluklara davetiye çıkartıyor. Ayakkabının içinde ayak oynarsa problem oluyor. Fakat benim yaşadığım sıkıntı bununla ilgili gözükmüyor.

Aynısı banada oluyor kallerle ilgili bişey tamamen pedala basaarken parmaklar yere doğru bakarak basınca oluyor kaller çok önde olunca oluyor geri alınca düzeliyor

@Berkgmsy Kaller önde yada ortalarda olunca benim uyuşma katlanamayan düzeyde oluyor. Benim kal alabileceğim en geri noktada.

Ayakkabı modeli, kallerin pozisyonu çok önemli faktörler. Ben de aynı sorunu yaşıyordum hem ayakkabımı hemde kallerin yönünü değiştirdim (MTB kali) şuanda 200 km sürüşte sıfır uyuşma oldu.

Bende mtb kali ve ayakkabısı kullanıyorum ve sol ayakta sıkıntı yokken sağ 4. ve 5. parmakta 15-20km'den sonra uyuşma başlıyor. Bisikletten inince 1-2 dakikada geçiyor. Kaller şuan ilk ayarlandığı gibi ortada. Ne tarafa kaç mm çekerek denemek lazım acaba ? Siz nasıl aştınız bu sorunu ?

@Metal06 ayak parmaklarınız öncelikle yan tarafı mı yoksa tabanı mı hissediyor? Yana yüklenme varsa ondan uyuşur. Ya küçük geliyor, ya cırtları fazla sıkıyorsunuz ya da kal açısı yanlış. Zaten başkada seçenek kalmadı..😁

• Beğen
Tepkiler: Metal06
Kal ayarı, ayakkabıyı fazla sıkmanız veya ayakkabinin size küçük gelmesi.

Benimde arasına uyuşma oluyordu. YouTube üzerinden Çağrı Terzioğlunun kal ayarı videosuna bakarak kendimce ayar yaptım. O günden beride hiç uyuşma olmadı. :)

Merhabalar,

Böyle bir başlık ya ben bulamadım ya da yok. Yol bisikleti çorabı tavsiyelerine ihtiyacım var. Bütçem adet başına 250-350 arası, renk tercihim beyazdır.

Selamlar.
Murr marka bisiklet çorabı kullanıyorum. Yerli ürün. Beğenerek kullanıyorum.

(link)

Beyaz olanın linkini bıraktım, farklı renkleri de var.

Son düzenleme:
decathlon corabi kullaniyorum. zamaninda 10 lirayken stok yapmistim 😄
TR'de 50 lira. hala ucuzmus. NL'de 7 euro.

(link)
(link)

• Hahaha
Tepkiler: oscak41
Ben yazlık çorap arıyordum, onu yazmayı unuttum konuda. Yazlık yol bisikleti için çorap önerisinde bulunacak var mı?

iyi akşamlar. haftada 1 gün sabahın 7'sinde evden çıkıp dershaneye gitmem gerekiyor. özellikle kalçanın ön taraflarında ve ayak parmaklarımın ucunda ~7km'den sonra soğuktan ötürü uyuşma başlıyor. son yaptığım sürüşte ayaklarıma bir şey yapmadım fakat pelvis bölgesini gazete ile kapatmayı denedim. bu denemem pek bir işe yaramadı, rüzgar altından girip yine üşüttü. bir dahaki sürüşe ayaklarıma çöp poşeti bağlamayı planlıyorum fakat pelvis bölgesini nasıl sıcak tutabilirim inanın bilmiyorum. windstopper denilen rüzgar geçirmeme özelliğe sahip baksırlar/eşofmanlar/pantolonlar falan var mı? eğer bu soğuk sorununu çözemezsem dershanemin sabah olduğu gün toplu taşımayı tercih etmek zorunda kalacağım.

Polar forma, en iyisi. Eğer üşüyorsan muhakkak rüzgarlığın altından soğuk alıyorsun. Kış mevsiminde kaban üzeri çanta giy. Ben portbagaj alınca sırtım hafifleyecek, tempom artacak zannetmiştim. Oysa deli gibi üşüttü. Kesinlikle hava akışını kesmen gerek sırtına. Örgü yastıklı sırt çantaları değil, motorsikletçi koruması gibi düz kesim süngerli çantalardan almanın bile faydası olur, maksat rüzgarda paçalarından hava almayacak, arasına hava akımı sızmayacak bir mont giymek. Çanta hava akımını kesmekte ne kadar önemliymiş, farkedersin. Varsın terletsin. Onun sana bir zararı yok ama üşüdüğünde kondisyonun sıfırlanıyor.

Tavsiyelerim olacak kışlık hususunda, kocakarı tavsiyesi olarak almayın gerçekten işe yarar şeyler soğuk iklimlerde.

%100 yün iç çamaşırı ve çoraplar giyin. Yün dayaniklidir, vucudunuzu sarar ve rahatsiz etmez, bir parçanız gibi olur bir süre sonra, alerjen etki yapmaz. Bakteri kesinlikle üretmez, kolay temizlenir. Yün iç çamaşırı ve çorabı mecbur kalırsanız günlerce giyebilirsiniz çıkarmadan. En iyi pamuklu denen kumaştan çok daha iyidir. Koku yapmaz çünkü bakteri üretmez. Yün nefes alabilir, vucut isisini dengede tutar.

Markalı ve %100 yün çamaşırlar sizi çok rahat ettirir. Kışın terleseniz bile vucudunuz çok sogumadan buharlaşır teriniz. Doğanın bize bir armağanıdır adeta yün. Deneyin farkı görün.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
iyi akşamlar. haftada 1 gün sabahın 7'sinde evden çıkıp dershaneye gitmem gerekiyor. özellikle kalçanın ön taraflarında ve ayak parmaklarımın ucunda ~7km'den sonra soğuktan ötürü uyuşma başlıyor. son yaptığım sürüşte ayaklarıma bir şey yapmadım fakat pelvis bölgesini gazete ile kapatmayı denedim. bu denemem pek bir işe yaramadı, rüzgar altından girip yine üşüttü. bir dahaki sürüşe ayaklarıma çöp poşeti bağlamayı planlıyorum fakat pelvis bölgesini nasıl sıcak tutabilirim inanın bilmiyorum. windstopper denilen rüzgar geçirmeme özelliğe sahip baksırlar/eşofmanlar/pantolonlar falan var mı? eğer bu soğuk sorununu çözemezsem dershanemin sabah olduğu gün toplu taşımayı tercih etmek zorunda kalacağım.

İşin esprisi şu:
Lahana diye bir kış sebzemiz var.
Bu sebze kar yağsa da buz tutsa da bozulmaz.

Çünkü ince ince birçok katmandan oluşur.

Katmanlar arası ince hava katmanı müthiş bir yalıtım görevi yapar.

Yani lahana gibi ince ve kat kat giyineceğiz.

Örn. Kalın bir kışlık çorap yerine iki tane yazlık çorap gibi.

Kışın tüplü (scuba) dalış yapıyorum. Dalış sonrası çok üşüme sorunu oluyor.;

Tek çözüm kat kat ve ince giyinmek.:)

• Hahaha
Tepkiler: Jarjaledi
İşin esprisi şu:
Lahana diye bir kış sebzemiz var.
Bu sebze kar yağsa da buz tutsa da bozulmaz.

Çünkü ince ince birçok katmandan oluşur.

Katmanlar arası ince hava katmanı müthiş bir yalıtım görevi yapar.

Yani lahana gibi ince ve kat kat giyineceğiz.

Örn. Kalın bir kışlık çorap yerine iki tane yazlık çorap gibi.

Kışın tüplü (scuba) dalış yapıyorum. Dalış sonrası çok üşüme sorunu oluyor.;

Tek çözüm kat kat ve ince giyinmek.:)
Hava akımını kesen forma mı giyiyorsunuz? Çorap kısmı kolay, her şey ıslanıyor sonuç olarak. Islandığı zaman en uzun süre sıcak tutan da yün, orası bir gerçek, yalnız hava akışını kesmiyor. Buharlaşan ter, 5 kat daha fazla üşütür, ısıl kapasitesi öyle diye. Beni korkutan üst baş.
Misâl, skuba dalışında da neopren giyiyorsunuz, deniz suyunu sizden yalıtıyor.

Geri