Plastik (link) var . Spor ayakkabı giyince ayaklarım kayıyor, bu havada bot giymek zorunda kalıyorum . Buda büyük tehlike benim için. Bu sorun için her türlü önerilerinizi bekliyorum...
İyi de, bu pedalın ayağınızda sabit durması için bir sebep yok ki? Dümdüz görünüyor. SPD pedal alsanız, ayakkabı da gerekir, epeyce masraf olur. Şu tip bir şey bakabilirsiniz, çoğu yerde vardır;
Platform pedal kullanmanız gerekiyor. Bisikletin BMX, Trail, DH prensiplerinde kullanılan çivili (vidalı) tip bir pedaldır. Wellgo'nun veya Shimano'nun uygun fiyatlı platform pedalları Türkiye'de mevcut.
spor ayakkabının tabanı neredeyse dümdüz anladığım kadarıyla; ama krampona benzer dişli tabanı olanlar da var. o şekilde olanlarını bulamazsan da aklında olsun; yumuşak kauçuktan yapılmış tabanlar pedallara daha iyi tutunuyor
Ben pratik bir çözüm buldum... Halı saha kramponumun altında pedalın kaymasına mani olabileceğini fark ettiğim çıkıntıları görünce onlarla kullanmaya başladım. Gayet işimi görüyorlar. Halihazırda bir halı saha kramponunuz varsa onu denemenizi öneririm.
Mansurun önerdiği pedallar gayet iyi. Burda önemli olan pedalda çiviler, ayakkabıda da bu çivilere oturan delikler. Eğer etnies,dc, vans gibi markaların bu iş için ürettikleri ayakkabılardan alırsanız hiç bir sıkıntı çekmezsiniz.