Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aynakol 2'liden 3'lü oldu fakat en büyük aynakolu kullanamıyorum?

yilmaz kaynak

Daimi Üye
Tepki
119
Bisiklet
Specialized
Specialized 2x9 sora sistemli yol bisikletim vardi. sora 3 lu aynakol taktirdim. Fakat bisikletci on vitesi bir turlu ayarlayamadi. Kadro 3lu sisteme uyumlu degil diyor .Suan sadece 2 disli kullanabiliyorum en buyuk disliye vites gecmiyor. Acaba ayarlayamadi mi yoksa gercekten boyle bisi var mi ? Spacerin eksik olmasindan kaynaklaniyor olabilir mi ?

Scudo
Sistem 2x9 ise sadece aynakolu değiştirerek ön sistemi 3 lü yapamazsınız. Ön aktarıcı sistem de değişip 3 lü olanı takılmak zorunda. Bu arada 3 lü ön sistem kullanan yol bisikleti hiç görmedim.

on aktarici 3 lu ye uyumlu. sistem 2x9 du ama on aktarici 3 vitese uyumlu. 3 lu on sistem kullanan yol bisikletleri mevcuttur.

vites kolu ikili olduğu için kullanamıyorsun, vites kolunuda değiştirmen gerek böyle bir durumda, onuda tek bulmak zor, ebay e falan bak

Aynakolu 3'lü kullanmanız her kadroda mümkün olmayabilir. Lapierre Aucadio 400 TP modeli yol bisikleti kullanıyorum aynakol 3'lü fakat ön attırıcı 1. vitese insin diye kadro fabrika çıkışlı olarak preslenmiş,yani ön vitesi bire indirdiğimde ön vites kadrodaki sele borusunun geçtiği borunun içine oturuyor.

Vites kolları, ön vites ve aynakol 3'lü olduğu sürece; çok uç durumlar dışında sorun yaşamazsın.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
vites kolu da 3 lu , arkadasin dedigi gibi kadro sorunu olabilir ama genede bir ayarlama yapilabilir mi diye merak ediyorum ?

@yilmaz kaynak

Kadronun uyumsuz olma durumu var. Mesela bazı Cervelo kadrolar 11'li shimano ön aktarıcılarla uyumlu değil.
Fakat bu durumda, aktarıcının kadroya çarptığını görüyorsun gözle.
Eğer böyle bir durum yoksa, kadroyla ilgili bir sorun yoktur.

• Beğen
Aktarıcının büyük dişliye doğru max. sınırlama ayarı sona kadar açılıp en dış konuma yaslandığı halde zinciri büyük dişliye aktaramıyorsa, göbeğin aynakol tarafında spacer varsa sökülebilir, ya da diğer tarafa alınabilir. Aynakol konumunu içeri kaydırmak için böyle bir şey mümkün olabilir belki.

Bence kol 3 lu degil, 2 li sisteme 3 lu kol takmaz shimano yapilan bir uygulama degil

• Beğen
@cparlakgul

Evet, ikili sisteme üçlü aktarıcı ve kol takılması pek mantıklı bir şey değil. Parçaların üzerinde yazan model kodlarından ne oldukları öğrenilebilir.

shimano takmıyor zaten . Bisiklet specialized , üstünde sora sistem var. ama specialized aynakolu değiştirip 2 li truvativ takmış bende 2 liyi söküp 3 lü sora aynakol taktım fakat uymadı. Israr ediyorum vites kolu 3 lü dür. :D inanmayan gelsin baksın :)

• Beğen
@yilmaz kaynak

Vites kolunun uclu olmasi yeterli degil on aktaricinin da uclu olmasi gerekiyor ayrica arka aktaricinin da uzun bacak olmasi gerekiyor.

Siz uygun oldugunu soyluyorsunuz ama vites kolunun ustten.triple yazan yazisi ile on aktaricinin resmini atarsaniz daha net konusabiliriz.
On aktarici uclu olsaydi ikili sistemde kullanilmaz problem cikarir di bir aktariciyi hem ikilide hem uclude kullanamazsiniz.vites kolu uclu olabilir o ikili sistemde problemsiz kullanilir ama aktarici kafesleri farkli oldugundan uclu ile ikili uyumsuzdur.

• Beğen
Tepkiler: Nomad ve smhkvs
@yilmaz kaynak

3'lü aktarıcı ve kollar ile 2'li aynakolu kullanırken viteslerin birinin zinciri düşürüyor olması gerek. Specialized böyle bir bisiklet mi yapıp size satmış?

2'li sistemde ön aktarıcının gelebildiği 3 konum vardır; bu 3 farklı dişli için değil, rubledeki tüm dişlileri zincir ön aktarıcıya sürtmeden kullanabilmenizi sağlayan, trim denen, ayarı yapabilmeniz içindir.

en güzeli ön aktarıcının yandan bir resmini ve kolunda bir resmini veya videosunu atman. ancak o zaman sana daha net yardım edilir. ben 3 lü sora sistemi en ufak yapragı sökerek ikiliye geçirdim. aynakolunda specerınıda diğer tarafa alarak rubleye ortalamayı yaptım.üçlü aktarıcıyıda ikiliye göre ayarladım yani üçlü aktarıcı ile ikili kullanıyorum. yerin ist de ise, eyüpe yakınsan gel bisikletine bakayım karar verelim nedenmiş anlayalım.

@meseduzu

uclu aktariciyi ikili aynakolda tam verimli kullanma ihtimali yoktur.ya trimlemede yada caprazlarda muhakkak sorun cikarir surtme yapar gecisler de net degildir.ikiliye gore ayarladim derken japon muhendislerin yapamadigini yapmis oluyorsunuz.onlarda yillardir hem ikili hem uclude problemsiz calisan aktarici yapmaya ugrasiyorlar.sizin icin onemsiz sayilabilecek bazi aksakliklar baskalari icin cok onemli.olabilir o yuzden bilgiyi tam vermek lazim.

Ayrica o pulu diger tarafa alarak aynayi rubleye ortaladiniz fakat orta mil uzun oldugundan sol crank kolunuz yarim santim daha disarida.bunun da zarari nerede nasil cikar bilnmez.200 km ustu kullanislarla bol kadansli performansli bir kac sene sonra diz kapaginizda yada ayak bileginizde problem cikarsa ilk bu nokta akliniza gelsin derim.

On 39 da iken Rublenin ilk dortde ucunde surtme yapmiyor sonrasi muhakkak zaten capraz kullanim oluyor 50 de ikende asagidan ilk 4 de 3 unde surtme yapmiyor buda bana yetiyor. ha dedigin gibi ufak ayrintilar varsa benim icin onemli degil. Ama bu sekilde bir sikinti yok en azindan benim icin yok. Bir ara uşenmezsem videolu olarak vites gecislerinide paylasirim.

@meseduzu
Iste böyle dogru bir cözüm bulunabilir.
Ücle vites kolu ikili aktaricida kullanilir. Ben kendim de kullaniyorum. Aktaricinin sinirlari mekanik belirli oldugui icin bir sorun teskil etmiyor.
Resimleri eklemeden bosu bosuna tartisilacak. Bir sürü cevabi belirsiz soru var. Kullandiginiz göbek nedir, üclü mü, ikili mi?
Baska bir soru da bazi kadrolarin üclüye uymamasi meselesidir. Eger kullanilan aynakol yatagi cok genis ise, üclü ayna dislilerin ortasindaki disliyi, arka dislilerin ortasina getrimek mümkün degildir, dolayisiyla ortali calismaz........ yilan hikayesi. :)
Siz bisikletin arka dislilerinden öne aynakola dogru bir resim cekin, sonra aktarici ve vites kollarinin resimlerini cekin, ama aktaricinin ayna dislilere göre yüksekligi görünsün.... Sonra üzerine konusulur ve ne olup olmayacagi belirlenir.

kollarda triple yazmiyor fakat. Kollar ikili olsa bir asagi bir yukari cikar. Benim vites kolunda 3 hareket var.

@yilmaz kaynak

Trim ayarı işte o. Zinciri çapraz kullanmanız için aktarıcıyı biraz ayarlıyor.

Geri