Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aynakol ve Ruble Değişikliği mi Yoksa Toptan Bisiklet mi?

Kaan.Özçelik

Forum Bağımlısı
Tepki
1.961
Bisiklet
b'Twin
Eğer sorumun cevabı forumda bir yerlerde varsa yeni konu için kusura bakmayın. Hem forumu hem interneti karıştırdım cevap bulamadım.

Bisikletim Sedona 310 ki kendisi bu mesajın hemen solunda arz-ı endam etmektedir :)

Aynakol 48-38-28, ruble 11-32 (8V). 48/11'i zaten ancak çeviriyorum, fazlasına ihtiyacım yok. Ancak sert (yani benim için sert, yoksa Kudret Abi'nin Küçük Bebek yokuşundan bahsetmiyorum) yokuşlarda, hele de yüklü iken 28/32 bana ağır gelebiliyor. Bu nedenle aynakol, ruble ya da her ikisini birden mi değiştirsem yoksa o işlere hiç girmeden yeni bisiklet mi alsam bilemedim.

Görüşler ve bu görüşleri destekleyecek öneriler (bisiklet, aynakol ve ruble marka modelleri) beni biraz rahatlatacaktır. Bisiklet için 2.500TL'ye kadar çıkabilirim, sadece aynakol ve ruble değişikliği için ise bence 400TL'nin altında bir harcama mantıklı olur.

Hadi bir el atıverin de kurtarın beni...

Scudo
Senin yerinde olsam aynakol ve ruble dğiştiririm sonuçta yeni bisikletinle bunun arasında çok fazla bi fark olcanı sanmıom :) İlla hevesin varsa yeni almaya yeni al

aynakolda küçük dişlisi 26 ya da altı yeterli olur sanıyorum. ayrıca her zaman daha rahatı vardır ama daha kaslı bacak dişli mişli farkettirmez :harika:

@SerkanH ile yaptığımız istişare sonunda 11-36 9'lu rubleye geçmeye karar verdim. Benim sistem 8'li ama 11'i kullanmadan 12-36 8'li sistem gibi kullanacağım. Hayırlısı bakalım...

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Valla 2.500 tl ye ben kaç kere bisiklet topladım fox maşalı slx -xt çeki sistemli ortalama bir scott giant tarzı frenler avid elixir falan olunca jant tkaımı crossride falan düşürürsen iyi anlaşırsan milletle toplanıyor. Sana tavsiyem biraz sabırlı ol gidip sıfır alıp elalemi zengin edip yine parça alacağına hesabını kitabını yap... Aynakolu 44 lü bişyler yap 3x9 lu sistem yap... 2x10 ya da 3x10 sistemden uzak dur hem maliyet hem de yarışmıyorsan gereksiz... :D para performans ağırlık estetik dörtlüsüne dikkat et.... Hep memnun kal :D

11-36 9'lu ruble bulamadım. Bulabildiğim 9'luların büyük dişlisi 34 oldu.

44-32-22 Deore aynakol aldım. (link) sağolsun her zamanki gibi güzel bir işçilikle değiştirdi, buradan da teşekkür ediyorum.
Artık 44-32-22 aynakol ve 11-32 8V ruble sahibiyim. İlk izlenimim çok iyi. Eski 1'e 1'im 28-32 iken şimdi ayağımın altında 22-32 var. Bunun için sadece 3'e 8'de 48-11'den vazgeçmiş oldum ki onu da 70 yerine 75 kadansla elde edebiliyorum.

Sonuç olarak tam kendime göre ve en ucuz çözümü üretmiş oldum.

001.jpg

• Beğen
Tepkiler: suat akman
En mantıklı tercihi yapmışsınız, arkada 9 lu ruble takıp 8 li olarak sorunsuz kullanmak zor vites sorunları yaşardın zincir değişimi arka aktarıcı hatta aynakol bile değişimi gerekebilirdi

@Kaan.Özçelik

Uyum sorunu yaşarsın, 8li 7li ile çalışabilir ama 9lu sistem şahsına münasırdır anca kendi ile çalışır. Vites kolların doğru atımları yapmayacak vites geçişlerin problemli olacak (o da atarsa) zincir kalınlığı ve dişli mesafeleri farkı nedeniyle.

9lu sistem düşünüyorsan komple 6 parça aktarmanı yani aynakol- arka aktarıcı - ön aktarıcı -vites kolları - ruble - zincir değiştirmen gerekir.

Forumda yada başka kaynaklarda ikinci el temiz setler yada parça parça satılıyor bunları değerlendirirsen maliyeti biraz aşağı çekebilirsin, ancak mzincir ve rubleyi sıfır, eğer ikinci el ise beraber çalışmış olarak takım almaya dikkat et.

@BlueMax
Ben Son bir yıldır o şekilde kullanıyorum. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Kusursuz uyumlu çalışan set yoktur. Eninde sonunda birisi sukoyuverir. Birisi ayar kaçırır. Mühim olan o ayarı geri getirmek.

• Beğen
Tepkiler: Kaan.Özçelik
Geri