Scudo Sports

Bacak Kası

iamhasancanbam

Daimi Üye
Kayıt
1 Eylül 2010
Mesaj
384
Tepki
528
Şehir
Sarajevu, BiH
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar ben bacak kası geliştirmek istiyorum. Bunu bisiklet haricinde nasıl yapabilirim ? Hergün bisiklete biniyorum ve en az epey dik bir bayırı 5 kez çıkıyorum ..
 
Scudo
bacak kasını basketbol,futbol gibi sporlarda kullancaksan 'aır alert 3' programına basla derim. veyatta 2 veya 3 kglık ayak agırlıkları satılıyor onlardan alıp günlük yasamda onlarla dolaşırsan yüzde yüz etki göreceksindir.
 
Eğer bu kasları bisiklette kullanıcaksan bisiklet dışındaki çalışmalar sana faydalı olmaz.Kaslarını bisikletle geliştirirsen bi ağırlık kaldırmaktan daha çok ve daha kılcak gelişirsin.Ayrıca uzun yollarda tempo tutmanda çok faydalı olur kendine her sabah bir rota belirle o rotada düz yol da olsun bayır yukarıda bayır aşşağıda.Örnek verirsek benim rotam evden çıktığımda bayır aşşağıya yarısında düz yol tempo sonra arazi dönüşte yine düz yol sonra bayır yukarı tempo yaklaşık 30 km filan yapıyor her gün bu şekilde düzenli çalışırsan daha çok verim alırsın.Birde bacakta kas olması kadar hızlı kas olmasıda gerekir bunun için atıyorum aynakol 2 de arka ruble 7 de sonuna kadar cevir o diş seni 40 km götürüyorsa 41 km yapmaya çalış(vites atmadan) kasların oldukça hızlanır.Kasların olucak ama yavaş kas olursa daha doğrusu verimsiz bir kas yığını olursa işine yaramaz benim bildiklerim ve düşüncem bu iyi forumlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Selcuk ASLAN
ben de bu aralar, incelen bacaklarıma hacim katmak için, çok fazla yiyip, spor öncesi karbonhidrat ağırlıklı, sonrasında da bol proteinli gıdalar ya da protein tozu gibi şeyler kullanarak, salonda ağır bacak antrenmanları yapıyorum. kalf kaslarım belirginleşmeye başladı. ancak henüz bir hacim artışı göremedim. zaten 1 ay anca oldu, ilerleyen zamanlarda sonuç olumlu olursa :) buraya yazarım.
 
kasların tamamını bisiklet ve yüzme kadar iyi ve düzgün geliştiren başka bir spor dalı yoktur diye bir kaç yerde okumuştum vaktiyle. bunların ikiside olmaz diyorsan bol bol koş :)
 
  • Beğen
Tepkiler: tunahan beyhan
ben 6 7 aydır bir çift amortisörlü olarak bianchi cobra kullanıyorum bisiklet 16 kilo ortalama günde 10 km yapıyorum ve şu anda gözle görülür bir değişim var

bide bu ayak bileğine bağlanan kum torbaları var 1-2 kg lık onlarla da bacak kasını geliştirebileceğini düşünüyorum tabiki kendini fazla kasmadan
 
Bisiklet ile dehşetül vahşet bacak kasları elde edilmez, yani hipertrofi olmaz. Mantığına da aykırı zaten, Bisiklet başta dayanıklılık sporudur sonra güç. Kaslarınız inanılmaz sıkılaşır, şekilden şekile girer, fakat hacmin artması biraz garip bence. Çünkü hacim artıkça pedala belli zaman dilimlerinde uyguladığınız kuvvetin artması demektir fakat bacaklar o kadar laktik aside dayanamayacağından, çabuk yorulursunuz. Bir yerde şunu da okumuştum, mesela pist Bisikletçilerin bacakları genelde daha kalın oluyor. Bunun sebebi ayrıyetten tabi onlar body building antrenmanları da yapıyorlar, pist Bisikletçiliğinde o kadar uzun mesafe gidilmediği içindir. Veledrom etrafında bir milan san remo kadar uzun bir tur yapsınlar inişli çıkışlı-nasıl olacaksa :D, birçoğunun yorulacağını sanıyorum, yarışı bitireceklerini bile çok düşünmüyorum. Tabi şu da var, gym e gidip kas yapıp o kasları hızlı kasılabilen ve gevşeyebilen kaslara dönüştürmek için kadans çalışırlarsa durum farklı olacaktır. Ama ne kadar hacimli kasınız olursa olsun ne kadar güçlü olursanız olun, Bisikletçiliğin odaklarından biri olan tırmanışlar da bu avantajınız direk dezavantaja dönüşecektir, hem kendi ağırlığınız ve bunun dahilinde olan kasların toplam ağırlığından dolayı. Niye contador, andy-frank schleck gibi başarılı hatta en başarılı Bisikletçiler o kadar zayıf oluyorlar, bacaklarında bırakın hacmi tığ kadar ince bile olabiliyor özellikle andynin. Amacınız büyük kaslara sahip olmaksa onu bilemem ama, Bisikletçilikte başarı kaslarınızı olabildiğince sıkı tutmak, vücudunuza, tırmanışlara, zamana karşılara karşı en iyi randıman verecek şekilde geliştirmek gerektiğini, ve bunun da düzenli intervalli antrenmanlardan geçtiğini düşünüyorum. Bence, bacak kaslarını hem çok güçlendiren hem de aynı derece de dayanıklılık kazandıran en etkili spor Bisiklettir.
 
kaslara hacim katmanın çeşitli yöntemleri var, hepsinin ortak noktası 1 gün çalışıp 1 gün dinlenmek ve bunu sürekli yapmak.

çeviklik kazandıran antrenmanlar ise azar azar ama sürekli çalıştırarak, bunu hiç ara vermeden her gün yapmak üzerine.

bisiklette kasların hem güçlü, hem de çevik olması istenir.

işte bunu sağlayacak antrenman ise; 1 gün yüklenerek, 1 gün sadece rölantide çalıştırarak, her gün egzersiz yapmak.

yapacağınız programda, bir gün tırmanma ağırlıklı ve hafif tempolu, ertesi gün gayet sakin bir şekilde lay lay lom gezerek antrenman yapacaksınız. 1-2 hafta bu şekilde gittiğinizde, artık eskisinden daha rahat yol aldığınızı farkedersiniz. böylece kaslar artık daha fazla antrenmanı da kaldırabilecek duruma gelir.

2. aşamada; tempolu sürüş yaptığınız günlerde, vitesi biraz büyüteceksiniz. aynakol 1. dişlide, arka ruble 2. dişlide çıktığınız yokuşu, arka ruble 3'teyken çıkmaya başlayacaksınız. yorulduğunuz yerde vitesi yine 2'ye düşürüp yüksek kadansla devam ederken, yorgunluğunuz geçince yeniden 3. vitese alacaksınız. elbette arada mola da vereceksiniz, ancak o molalarda kasların soğumasına izin vermeden sadece biraz soluklanıp yola devam edeceksiniz. tırmanış bitince uzun bir mola da kendinize hediyeniz olacak :)

aynı şekilde 2. aşamanın ara günlerinde ise, ortalama hızınızı 2-3 km/h daha yüksek tutmaya çalışacaksınız. kendinizi hiç yormadan gidebileceğiniz en yüksek hızda seyredip, mümkün olduğunca uzun bir süre hiç durmadan pedal çevirmeye çalışacaksınız. elbette bu antrenmanı şehir trafiğinde yapmanın imkanı yok, mutlaka şehir merkezinin biraz dışına çıkmalısınız. kendinize mümkün olduğunca düz, inişi çıkışı fazla olmayan bir yol bulun. yolun hafifçe yükselmeye başladığı yerlerde hızınızı korumaya çalışmayın, bırakın biraz yavaşlasın bisikletiniz. hafif yokuş aşağı olan yerlerde ise son sürat pedal çevirip, rüzgarı doyasıya hissedebilirsiniz :) ama ne olursa olsun, bu ara günlerde kendinizi hiç bir şekilde zorlamamalısınız.

bir süre sonra olay sadece her gün yolda olmaya bakar. kaslarınız istediğiniz kıvama gelmiştir artık; o gün canınız nereye nasıl gitmek istiyorsa öyle gidersiniz. enerji patlaması yaşadığınız zaman yüklenebildiğiniz kadar yüklenirsiniz, sadece güzel havanın tadını çıkarmak istediğinizde ise sakin sakin turlarsınız. işte o zaman, bisikletin keyfini de en güzel şekilde alırsınız :in:
 
koşu yapmak çok iyi geliştirir. bacaklara ağırlık bağlamak,ağırlık çalışmak atiklğini azaltır. koşunu yap,bisikletini sür, sonrasını akışına bırak. gelişir kendiliğinden zaten. 2 sene sonra hortlattım konuyu :D
 
@Hakan Yıldırım

:) olsun :) iyi oldu tekrar gördük bizde sayende işime geldi valla sağol
 
birde benim dikkatimi çeken şey mtb kullananların ve yol bisikleti kullananların bacakları farklı oluyor. mtb kullanıcılarının bacakları daha parçalı kaslardan, yol bisikletçilerinin ise daha derli toplu duruyor. bunun nedenlerinden biride sanırım idman süreleri, uzun antrenmanlarda bir miktar kasda eriyormuş diye duymuştum. acaba yol bisikletçilerinin idman süreleri daha uzun olduğundan kaslar bir türlü şişmiyormuki :)
 
Tip1 ve tip2 kaslar var. Biri dayanıklılık diğeri de güç sağlayan kaslar.
Yol bisikleti, maraton gibi uzun süreli, dayanıklılık gerektiren sportlar tip1'i, MTB (aniden karşımıza çıkan dik yokuşlar) sprint gibi sporlar da tip2'yi geliştirir.
Şişmek istiyorsanız, en yüksek ağırlığı birkaç defa kaldırmaya çalışırsınız. Dayanıklılık kazanmak istiyorsanız da, orta bir ağırlığı yüksek tekrarla kaldırırsınız.

Tabii ki doktor ya da antrenör değilim. Bilgim ve fikrim bu yönde.
 
Bisiklet sürüşü esnasında kalç, dış bacak, baldır neredeyse tüm kaslar çalışıyor fakat üst bacak içleri sanki daha az çalışıyor gibi düşünüyorum. BU kasları ayrıca çalıştırmak gerekli mi ? Bu çalıştırma,egzersiz faydalı olur mu ?
 
@Hasan SAYLIK

Pedala basmak yerine kilitli pedalla çekerek o kasları çalıştırabilirsiniz. Bahsettiğiniz kaslar sarı renkle gösterilmiş sanırım.

http://www.mypersonaltrainervancouver.com/wp-content/uploads/2014/06/Anatomy-of-cycling.png
 
Zaten kilitli pedal kullanıyorum uzun süredir, sarı ile gösterilen kaslar arka bacak kasları zaten arkada iki tane kas var. Benim demek istediğim iç taraf kasıklara doğru olan kısım hep boşta sallanıyor sanki. @Oğuzhan Y. @Çağrı Fatih Yamalı

Yani bacak kaslarının önden görüntüsünde yukarıdan aşağıya gelen yeşil kasların, bacak iç kısmında kalan ve resimde renklendirilmemiş bölgeden bahsediyorum
 
Bacak kası geliştirmek istiyorsanız Google playde 8 dakikada bacak kası adlı uygulama var.Program sizin için bir takvim belirliyor ve hafiften ağıra doğru antremanlar öneriyor.Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum %10 civarında genişleme oldu bacaklarımda.İlk günlerde bacaklarınız et kesebiliyor fakat 2-3 sonra geçiyor.Tavsiye ederim.
 
20 senedir spor yapan 7 senedir fitness ile uğraşan ve 2 senedir de antrenörlük belgesi olan biri olarak söylüyorum: bacak kasları gelişimi için leg press leg curl lunge squat deadlift calf rise gibi hareketler yapman lazım. bisiklet kas gelişimi değil de daha çok kardiyo olarak çok iyi bir egzersizdir. dolayısı ile sadece bisiklet kullanımı ile kas gelişimi oldukça güçtür.

bu saydığım hareketleri çoğu spor salonunda yapılabilen hareketler ama bazıları serbest ağırlıkla evde de yapılabilir. önceki arkadaşların dediği gibi bunun ile ilgili bir çok applikasyon Google play de var.
 
Geri