Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Balata spreyi sonrası yardım

Umut AKAN

Aktif Üye
Tepki
113
İsim
Umut AKAN
Bisiklet
Merida
Öncelikle herkese iyi günler sedona 720 marka bisikletimin sadece arka disk frenine teroson marka balata spreyi sıktım ama sıktıktan sonra bisikletin frenine bastığımda gücünün yarı yarıya azaldığını farkettim sizce bu ilerleyen sürüşlerimde yok olacak mı yoksa olmayacak mı ilginiz için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@Umut AKAN Tutmuyor mu? Daha uzun mesafede mi duruyorsun?

Bazı balata spreylerinde yağ olduğundan sıkılmaması gerekir. O yüzden balata spreyinde balata işareti olduğuna dikkat edin. Bazıları multi sprey oluyor.

• Beğen
B
alata spreyleri hakkında pek fikrim yok ama fazla sıkınca böyle güç azalmaları olabiliyormuş. :)

@ulas
Evet haklısın ya balata işareti olmaz frenlerde yada fazla sıkmadan dolayı oluyor.

• Beğen
Balata spreyi uygun değilse diskleriniz yağ tabakasıyla kaplanır ve o da tutmayı düşürür sebebi budur. Fren kolunu sıkarken fazla bir boşluk yok ise diskleriniz kayganlaşmıştır. O yüzden tutmaz

Temizlik sonrası ilk frenlemeler zayıf olabilir. Yaklaşık 100 metre yakarak giderseniz sorun kalmaz. Ben düzenli kullanıyorum, ilk yaşadığımda ben de korkmuştum..

• Beğen
Bir süre sonra muhtemelen normale dönecektir.

normale dönmezse balatayı söküp ısıtın hafif kızarana kadar düzeliyor

çok teşşekkür ederim ilginiz için en iyisi ben bi süreyim :) birde disklerimde sürtme yok ama arka tekeri çevirdiğimde balatalara değmeyecek şekilde çok hafif sağa sola hareket ediyor sizce bu bir sorun teşkil edermi

• Beğen
Balata spreyi cok gereksiz ve 200 km de duzelir ama tiner ile balatari silerseniz hemen gecer arti olarak zaten disklerin ustundeki delikler balatalarin temizlenmesini sagliyo

• Beğen
Konuyu biraz güncellesek ;
Balatalarımda sanırım sorun var, fren çok sıkı bir türlü oturtamadım. Var mı tavsiye edeceğiniz balata konusunda bir bisikletçi ?
Balatayı nereden sipariş verebilirim? Rockrider 500s kullanıyorum, acera var üstünde. Balataları değiştirmek istiyorum 5 ay oldu ama bence sıkıntı var, yardımcı olabilecek var mıdır ?

• Beğen
Öncelikle merhabalar herhalde tam olarak anlayamadım fren sıkı derken neyi kastettiniz ? :rolleyes:

fren hem sıkı, onu bir türlü ayarlayamadım. Geçen vibrasyondan saolsun İstanbulun çukurlu yollarından dolayı gevşemiş fren boşaldı. Bir türlü ayarlayamadım balata çok sıkı oldu.. Balataları da değiştirmek istiyorum içim sinmiyor açıkçası.

Benim tahminimce olayın balatalarla pek alakası yok gibi fren hidroliğinde bir sorun olabilir gene de siz bir bisikletçiye götürün :)

Konudan anlayan abilerim yorumlarınızı bekliyoruz ;)

Hasta olursunuz doktora gidersiniz bir şeyiniz yok der ya, bisiklette aynı onun gibi. Bisiklet bisikletçiye gidince hiç bir şeyi kalmıyor.. Bugün tekrar kont edicem ama bana balata tavsiyesi lazım, nereden alınır ne marka alınmalı vs vs..

• Beğen
Würth çok tercih edilen bir marka ona bakabilirsiniz birde teroson var oda iyidir zaten fiyatları 10 liradan fazla değil ama ilk sıkışta frenler aşırı zayıflar o yüzden 1, 2 km fazla fren yaparak diskleri yakmanız gerekir :)

Balata spreyi ne işe yarar bilmediğimden soruyorum :)

@onurdemir balata spreyi bisikletin disklerinde biriken toz, yağ, kir vb. şeyleri sökerek frenlerin daha verimli çalışmasını sağlayan bir sıvıdır yalnız fazla da sıkmamak gerekir sonuçta kimyasaldır :)

• Beğen
Tepkiler: onurdemir
Geri