Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Balık Avlama Sporu / Balıkçılık

@H.Hüseyin Kavas Çocukken (15 yaşlarında falandım) amcamın gözlük ve zıpkınla kıyının kayalık kısmında geziyordum. Yetişkin bir insanın elinden biraz hallice bir balığı takip ettim. Denk geldi, bir attım, aynı vurduğunuz bölgeden vurdum balığı.
Screenshot_20201025-174334_Samsung Internet.jpg
Bizim balık ölmedi ama. Kudurmuş köpek gibi kendini sağa sola vurmaya başladı.
Ben zıpkını geri çekerken kendini kopardı.😧 Yosunların, kayalığın içinde kaybettim izini.😁

Scudo
@Cemal Ç. Bende de oluyor bazen. Yırtıp kaçmaması için zıpkında makarada sarılı 50 mt ip var. Makara biraz gevşek balık çırpındıkça yırtmasın diye açılıyor. Bende balık yorulduktan sonra alıyorum. Tabi bazen makara bile yetmiyor. 😊
@necmeddin zıpkının markası Omer 😀. Benimde aklıma bir anda gelmedi. Hatta oğluma bizim mahallede bisikletçi varmı diye sordum.🤣.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@necmeddin Biz izmirde zıpkına ömer diyoruz . 😂🤣😄😅😁😁😁 (şaka biyana karadenizde çok rağbet var omere sanırım )
Sinopta çipura,levrek,eşkina ve dev karagöz avlarını izleyinceye kadar bilmiyordum. Trabzonda da zıpkını arkadaşlarla tanışınca karadenizde bu işe rağbet olduğunu gördüm.

Birde sahil boyunca dev taş dolgularla yapılan yapay limanlar olsun, sahil yolu dolgusu olsun balıklara barınak ve yaşam alanı sundu.
Sinopta yapılan zıpkın avlarından bir video atayım. Çipura yakalamayı özledim be abi.

@necmeddin, sen bıyıklara bir çeşit şamandıralı sistem kur, balık vurunca titretsin...

IMG_20201213_170014-02.jpeg

Neredeyse otuz yıl öncesi. 91 veya 92. Bu Bianchi Shark bisikleti o yaz almıştım sanırım.
Olta kamışını kadroya bağladığıma göre balığa gidiyorum. Sabah çok erken saatler.
Çanta çok dolu değil, demek ki günübirlik bir faaliyetmiş.
Bugün eski bir albüm elime geçti. Bunu görünce paylaşmak istedim 😊

@Özcan ağabey ben o yıllarda daha toydum. Ama elimle derede balık avlıyorum diye çok yılan tutmuşluğum var. Bak ben bu teknolojiye güvenmediğim için baskı yapıyorum. Eyvallah maziye doğru gittik.:harika:

Bir defa bende (17 yaşlarında falandı sanırım) arkadaşımın zoruyla Karataş taraflarında kamışsız oltadan atmıştık.
Arkadaş pek hevesliydi. Ben istemeye, istemeye oltayı sallayıp atmaya çalışıyordum ki bir, iki saat içinde üç balık tuttum. El kadar bir şeydi, cinsinden falan anlamam.
Tabi o iki saat "hadi gidelim, la gelmiyor işte gidek" diye diye çocuğu bezdirdim.
Oltaları orada başka çocuklara verdik balıklarla beraber, Konak'a doğru yürümüştük.

Bir defa bende (17 yaşlarında falandı sanırım) arkadaşımın zoruyla Karataş taraflarında kamışsız oltadan atmıştık.
Arkadaş pek hevesliydi. Ben istemeye, istemeye oltayı sallayıp atmaya çalışıyordum ki bir, iki saat içinde üç balık tuttum. El kadar bir şeydi, cinsinden falan anlamam.
Tabi o iki saat "hadi gidelim, la gelmiyor işte gidek" diye diye çocuğu bezdirdim.
Oltaları orada başka çocuklara verdik balıklarla beraber, Konak'a doğru yürümüştük.
Allah'tan arkadaşın sabırlıymış. Arkadaşının yerinde ben olsam seni suya atar ,arkama bakmadan giderdim. :)

Ortaya karışık, 5 gidişin hasılatı...Levrek, karagöz, mırmır, çatal kuyruk, sokkan...Birde güzel sübye vardı, sahilde isteyeni oldu ona verdim..
251334 dosyayı görüntüle
Bak bana böyle gel abi. 😍 Bu yıl en kısır balık sezonunu geçirdim. Sen yakala burada paylaş ben tutmuş sayacağım. Kıyıdan mı tutuyorsun abi. Mırmır kumlu yerleri sever ve tam zamanları.:harika:

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@necmeddin kıyıdan, Dalaman Dalgakıran dayım genelde ..Burda'da çok yoğun değil balık ama hevese yetiyor...Bodrum güvenlik te var diyorlar ama uzak orası. İlk fırsatta Akbük ü deneyeceğim...Gölde de geçen akşam 4-5 kiloluk sazan aldılar...Ama göl çok sabır istiyor malum...

Oltasına takılanı görünce gözlerine inanamadı...
(link)
Bu av gerçekten muazzam...

zaten Kardeşimiz spin avcısı belli ki böyle bir balık beklemesede sürprizlere açık bir olta takımı var. Bu tür avlarda balığı yormak çok önemli kalama dediğimiz olayı iyi ayarlamış. Marmarada böyle balıkları görmek sadece hayal akdeniz bu konuda gerçekten cennet
bu arada kalama konusunu bilmeyen forumdaşlar olabilir...

Olta Makinesinde Kalama-Drag Nedir? Yüksek Draglı Olta Makinesi Ne Demektir?

Drag diğer adıyla kalama sadece olta makinenizin değil, tüm olta takımınızın emniyet supapıdır. Drag-kalama olta takımınıza binecek olan gücü ayarladığınız bir fren mekanizmasıdır. Kalamayı çok sıkarsanız yani frene çok basarsanız aniden büyük bir yük takımınıza binebilir ve misinanızı koparabilir veya olta kamışınızın zarar görmesine yol açabilir. Kalamayı çok rahat bırakırsanız ise balığınız siz fark etmeden yeminizi alıp gidebilir. (Alıntıdır)

Oltasına takılanı görünce gözlerine inanamadı...
(link)
Bu av gerçekten muazzam...
Okudum abi bu haberi ,çünkü balıkla alakalı bildirimler her ne hikmetse geliyor. Sanırım NASA uzaydan nasıl balık tuttuğumu merakla izliyor. :koptum: Rastgele denilen olay bu oltanın ucuna ne zaman ve nasıl bir balık takılacağını bilmemen.:)

Helal olsun Alperen USLU sana. Maşallah diyelim.

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Geri