Scudo Sports

Bandırma-Gönen, bisikletle "iş seyahati" ;)

Sebahattin Gerceker

Daimi Üye
Tepki
1.672
Bisiklet
Specialized
Gönen'de toplantı var dediler, bisikletle giderim dedim..
🙂

Kadıköy-Bandırma feribotunu kullanınca, evden toplam 60 km.lik bir yolculuk. Daha önce iki kez yapmıştım o yolu.
Bu kez Erdek, Edincik sahilyoluna girmeden, caddeden yol bisikleti ile bastırıp pedallarım dedim... Ama yoğun ve şiddetli yağış uyarısını alınca, ince lastikle ıslak rampa inişleri riskli olur diyerek yol bisikleti keyfini bir sonraki gidişe bıraktım... (İki arkadaşa sözüm var, Bursa-Gönen arasını pedallayacağız yol bisikleti ile. ;))
Sabah sendikaya geldim, oradan Kadıköy'e pedalladım. 15 km. bu yakadaki yol oldu.
Feribot beklerken, Belçika'dan yollara düşmüş 4 bisikletli gezginle karşılaştım.. ikisi kasım ayından beri yollardaymış.. diğer çift daha sonra onlara katılmış...
İlk tırmanış, sonra dümdüz yolda blues eşliğinde keyifli bir yolculuk... Yol tertemiz.. emniyet şeridi var.. cam kırıkları neredeyse yok denecek kadar belli belirsiz.. Uzun süre benzin istasyonu yok.. olanların bir kısmı kapalı.. kamyon tır ve otobüsler hiç emniyet şeridi tacizi yapmadı...
Ünlü Misakça rampasını da keyifle tırmandım. Rampa sonunda bir soda ve çikolata ile ödüllendirdim kendimi.
2 saat 7 dakika pedallayıp, 44 kilometre yolu 20.7 ortalama ile almışım.
Cumartesi toplantı akşam 9 da bitti. Pazar sabahı biraz geç kalktım ve etrafta dolaşırken kahvaltı saatini kaçırmama rağmen, peynir börek birşeyler atıştırıp mutfaktan, hafif yağmur altında düştüm yola.
Sanırım, ince lastikte zorlanırdım.. neredeyse yol boyunca atıştırdı, iki kez yoğun yağmur altında kaldım..
10. km'de, daha önce köpeklerin saldırısına uğradığım fabrikaya yaklaşırken, "İte dalaşmaktansa çalıyı dolaşmak" veciz sözüne uyup, karşı şeride geçtim.. Oradaydı huysuz olan, caddede tüm araçlara havlamakla meşguldü... Asıl iri olan yoktu ortada...
Yaklaştığımı görünce caddeye yönelip, peşinde 3 tane bızdığı da yola dökse de, sık sık geçen araçlar ve iki yön arasındaki viyadük engel oldu daha fazla yaklaşmasına, ben de nanik yaparak geçtim önlerinden... :)
Islak ıslak oturduğum sahilde, yolda hayalini kurduğum balık yerine atıştırdığım salçalı kekikli tost muhteşem geldi... ve kahve elbet...
Feribot ayrı bir macera oldu.. Yoğun dalgalı deniz, herkesin içini dışına çıkardı.. doktor müdahalesi gerektiren durumlar oldu. Yanımda oturan Boğaziçi öğrencisi iki gençten Bigalı olan sakindi ama, diğeri epey panikledi başlangıçta. Rota değiştirip bir yay çizdi kaptan..
Kadıköy'de inip pedallamaya başladığımda hissettiğim tatlı yorgunluk, Bostancı'da balık ekmek yerken arkadaşımla yaptığımız muhabbette kaybolmuştu bile...
*
Aferin bana yazısı gibi algılanmıyordur umarım bu kısa yol günceleri... Bisikletin yaşamımıza ne güzellikler kattığını anlatma çabası sadece.. bu hengame içinde ne kadar rahatlıkla soluklanma alanları yaratabileceğimizin fısıltısı.. biraz da spor yapmaya ellili yaşlarından sonra başlayan birinin, bisiklet keyfini paylaşması... ;)

Ve işte fotolardan seçmeler:

IMG_20220610_115606.jpg
IMG_20220610_160222.jpg

IMG_20220610_170402.jpg
IMG_20220610_173216.jpg
IMG_20220610_173941.jpg
IMG_20220610_180537.jpg
IMG_20220610_182113.jpg
IMG_20220610_201130.jpg
IMG_20220612_090129.jpg

IMG_20220612_093351.jpg
IMG_20220612_093729.jpg
IMG_20220612_093757.jpg
IMG_20220612_094143.jpg
IMG_20220612_094310.jpg
IMG_20220612_094639.jpg

IMG_20220612_121240.jpg
IMG_20220612_125214_1.jpg
IMG_20220612_131041.jpg
IMG_20220612_134027.jpg
1655131436253.jpg1655131436233.jpg
Bunlar da dönüş kayıtları:

1655131436274.jpg
1655131436295.jpg

Scudo
Toplantının ilk yarım saati sizi konuşmuşlardır ağabey.
aslında düşününce bu çok güzel bişey. adam benim paylaşımlarımı görüp benimde küçükken bi bisikletim vardı diye başlıyor.
insanların mutlu anıları canlanıyor.
başkasını konuşmuyor.
siyaseti konuşmuyor.
yaşam şartlarını konuşmuyor.
keşke her zaman binebilsek.

Bisiklet ile ulaşım: spor, eylence, hobi, çevre bilinci ve tasarruf içerir. Bisikleti hayatının bir parçası yapanlar kültür seviyesi yüksek saygıdeğer insanlardır. Darısı diğer insanların başına. Kazasız sürüşler @Sebahattin Gerceker

Son düzenleme:
Toplantının ilk yarım saati sizi konuşmuşlardır ağabey.
:) Epey muhabbet konusu oldu.. Pazar sabahı dönüş hazırlıkları sırasında "arabanın arakasına atalım, pedallama bu yağmurda" diyenler oldu.. Ben keyfimden vazgeçmem dedim.. ;)
aslında düşününce bu çok güzel bişey. adam benim paylaşımlarımı görüp benimde küçükken bi bisikletim vardı diye başlıyor. ...
Evet, epeyce hoş çağrışımlar yapıyor insanlarda.. güzel bir sohbet başlatıcı oluyor.. Hatta bana özenip bisiklet alanlar oldu... :)
Bisiklet ile ulaşım: spor, eylence, hobi, çevre bilinci ve tasarruf içerir. ....
Dediğin gibi, o kadar çok yönlü ki, keşke çok uzun yıllar önce girseymiş yaşamıma diyorum...

Güzel macera olmuş. Biz de geçen yaz Yenikapı'dan feribotla Mudanya'ya geçip Gönen Ekşidere Dağ Ilıcası'na pedallamıştık. Çok güzel yollardan geçtik, harika bir rotaydı. Tavsiye ederim.

STRAVA VERİLERİ
1.Gün: (link)
2.Gün: (link)
3.Gün: (link)
4.Gün: (link)
5.Gün: (link)

Abi "haddim olmayarak" aferin size,okudum ve çok mutlu oldum şahsen.
Bu arada fotoğrafları görünce de ayrı bir heyecanlandım çok hoşuma gitti,kazasız güzel sürüşler dilerim.

...Biz de geçen yaz Yenikapı'dan feribotla Mudanya'ya geçip Gönen Ekşidere Dağ Ilıcası'na pedallamıştık. Çok güzel yollardan geçtik, harika bir rotaydı.

O kıyı şeridi çok güzel gerçekten.. pandeminin hemen öncesi trilye taraflarına bir haftasonu kaçamağı yapmıştık.. İlk fırsatta tekrar gitmek istiyorum..

Abi "haddim olmayarak" aferin size,okudum ve çok mutlu oldum şahsen.
Bu arada fotoğrafları görünce de ayrı bir heyecanlandım çok hoşuma gitti,kazasız güzel sürüşler dilerim.

:) Çok sağolasın.. :harika:
Aslında, kıyısında köşesinde bisiklet olan tüm fotoğraflar güzel oluyor. ;)

Geri