Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bayram sorusu?

Derya AKYILDIZ

Forum Bağımlısı
Tepki
1.634
Mağazaya gelen adam bir ayakkabı beğeniyor.. Fiyatı 35 YTL olan ayakkabıyı
almak istiyor ve satıcıya 50 YTL uzatıyor.. kasada para üstü olmadığını gören
mağaza sahibi yandaki mağazaya gidip 50 YTL yi bozduruyor ve para üstü ile
ayakkabıyı müsteriye teslim ediyor.. aradan 10 dk. geçer ve yandaki mağaza
sahibi kendisine verdiği 50 YTL'nin sahte olduğunu ve parasını iade etmesini
ister.. ayakakabıyı satan mağaza sahibi olaya çok üzülür fakat ilgili tutarı iade
eder sahte parayı geri alır.

Ayakkabıyı satan mağaza sahibi ne kadar zarardadır? :rolleyes:

a) 65, b) 85, c) 50, d) 100, e) Hiçbiri

Kolay gelsin

Scudo
ayakkabıyı satış fiyatından düşünürsek sanırım 100 ytl ama maliyetden düşünürsek bilemem

Tebrikler specialagent açıklama yaparsan diğer arkadaşlarımız'da
ikna olurlar.. lütfen nedenini açıklarmısın.

evet teşekkürler..bu soru diğer bir soruyu getirdi aklıma bir yarışta ikinciyi geçen kaçıncı olur gibi bir bilmece vardı:D

Ben tam anlayamadım. Diyelimki arkadaşım bana gelip 50 YTL bozuk para alıp tam 50 YTL verip gidiyor. Ayakkabıyı alan kişiye de bu paranın 15 YTL sini para üstü olarak veriyor. Daha sonra ben aldığım paranın sahte olduğunu anlayarak arkadaşıma gidip 50 YTL yi geri verip ( ayakkabının tutarı beni ilgilendirmez, ben bozduğum paranın tutarını alırım ) düzgün bir 50 YTL alıyorum. Arkadaşım bir de para üstü olarak sahtekar kişiye 15 YTL para üstü verdi. Toplam 65 YTL etti. Diğer sonuca nasıl varıyorsunuz ?

@behcetatinc

adam bize hiç bişey vermedi farz edelim. biz ona 15 milyon nakit ve 35 milyonluk ayakkabı veriyoruz. 50 milyon zarar ediyoruz.

ayrıca ilk ben bildim! 50 milyon sahteyse zarar 50 milyondur! :D

@hammurabi

Eğerki komşusundan para bozdurmasaydı dediğiniz doğruydu. Ama sen adama 50 YTL sahte verip bozduruyorsun. Sonra adama " benim sattığım ayakkabı 35 YTL, kusura bakma anca bu kadarını geri veririm" mi diyeceksin, yoksa cebinden çıkarıp düzgün bir 50 YTL mi vereceksin ? Kendinizi parayı bozan kişinin yerine koyun !

@behcetatinc

:) siz komşunuzdan aldığınız 50 milyonun 15'ini sahtekar adama veriyosunuz. sonra kalan 35'i ve kendi cebinizden 15'i ekleyip (isterseniz 50 milyon banknot olarak verebilirsiniz o kısıma karışmıyorum :D ) veriyosunuz. yani cepten 15 ayakkabı yüzünden de 35 gitmiş oluyor.

@hammurabi

Demekki bu saatte konuyu tam idrak etmeden ısrarcı olmamak lazımmış :eek:

ikinci olan specialagent in sorduğu sorunun cevabı idi ''ikinciyi geçen kaçıncı olur''

Geri