Teşekkürler Bikergrll.
Bu konuda sana tecrübelerimi anlatsam herhalde birkaç sayfa yazabilirim.
İlk önce söylediklerinle ilgili şunu söyleyim...
Haklısın. Ağırlık baş düşman.. Çok şükür ağır da kaldırabiliyorum.
Benim asıl öğrenmek istediğim şey şuydu ;
Bisiklet, yüzme, egzersiz vasıtasıyla bel, karın, sırt kaslarını güçlendirdiğimizde büyük ihtimal sadece disk e binen yükü kaslar paylaşıyorlar.. Ve disk e binen yük çok azalıyor. Doğal olarak da ağrılar da azalıyor... Ama kaslar geliştikçe.. Omurlar düzene girdikçe... Acaba bi ihtimal fıtıkdaki çıkıntı içe girer mi... Öğrenmek istediğim şey buydu.. Ben 2 branşsız, 4 fizik, 3 beyin cerrahına göründüğüm halde bu soruyu sadece son beyin cerrahına sordum. Ama bu cerrahın muayenehanesine gitmediğim için tabiki 1 dk sını ayırmadı bana.. Yok içeri sokmaz egzersizler fıtığı dedi geçti..
Annenle ilgili söyleyeceklerime gelince.
Disk kayması çok da büyütülecek bir olay değil. Disk kaymasını doktorlar düzeltemez.. Ama halk içinde disk kaymasını küçücük bir hareketle düzeltecek insanlar var.. Ki çevremden biliyorum çok insan var bu şekilde iyileşen..
Fıtık sayısının 2 olması ilk başta çok kötüymüş gibi görünebilir.. Ama bunun için de üzülmesin... Çünkü 1 fıtığı olan insandan annen şuanda çok daha sağlıklı olabilir.. Bende 1 fıtık var.. Ayrıca bu bel fıtığı siz de araştırmışsınız bilirsiniz çok çok farklı bir hastalıktır ve herkeste farklı farklı görülür... Belde 5 omur var.. Kiminde S1 de kiminde L5 de vs. oluyor.. Kiminde fıtık yandan çıkıntı oluyor kiminde arkadan kiminde içe doğru çıkıntı oluyor.. Kiminde ise yırtık oluyor.. Kiminde ise kök basısı... Annenin MR ında yazan bilgileri buraya yazabilirsen sana edindiğim bilgilere göre ne yapması gerektiğini söyleyebiilirim
Ben normalde 10 dk oturamıyordum.. Sonra Konya'dan İstanbul'a geldim bir doktora ve manüplasyon yaptırdım (çekme) bazıları buna traksiyon diyorlar. Ama biraz farklı.. Herneyse o işlemden sonra oturmamda hiç problem kalmadı çok şükür. Ama fıtık içeri de girmedi.. Fıtığın pozisyonunda değişiklik olmadı. Arkadaş çevremden iki kişi daha o doktora gitti ve %100 iyileştiler... Annen eğer parmak uçlarında ve topuklarında yürüyebiliyorsa ayrıca sağ bacağında his kaybı yoksa.. Yani sinirler halen sağlamsa manüplasyon annene uygulanabilir diye düşünüyorum.
Arkadaşda disk kayması vardı.. Halk içinde bu işlerden iyi anlayan bilinçli bir insan bulmuş adam sağlık kuruluşundan emekli.. MR a ve röntgene bakıp ondan sonra işlem yapıyor.. Parmağıyla hafif bastırarak ayağını hafif kıvırıyor ve yürüyemeyen arkadaşımı yürür hale getiriyor
Ama bu cümleleri çok duymuşsundur.. Çünkü atıyorum Ahmet'e 30 bel fıtığı hastası gidiyor 20 si iyi oluyor.. Mehmet'e de aynı şekilde... Ahmet'in iyi edemediğini Mehmet..Mehmet'in iyi edemediğini de Ahmet iyi edebiliyor... Yani sağlığın nerede nasıl kimin vesilesi ile gelebileceği belli olmuyor bu hastalıkta..
Annendeki disk kayması için gidebileceğiniz yer halk içinde kuyruk sokumundan eliyle bastırarak tedavi etmeye çalışan kişilere gitmesi gerekiyor.
Bel içinde en sağlıklısı parmağını bastırarak çözmeye çalışan insanlar.. Fakat fıtık içe doğruysa onlar da birşey yapamazlar..
Bel fıtığında çoğu insan çektirme yoluna gider.. Çoğu doktor da zararlı bulur..
Benden tavsiye halk içinde hiçkimseye bel çektirmeyin.. Ama benim gittiğim doktora gidebilirsiniz..
Halk içindeki insanların %85 i fasa fisodur.. Fasa fiso olduğu halde çoğu insanı iyi etmeyi başarabiliyorlar
%15 lik bilinçli kesimden birisine giderseniz siz de iyileşebilirsiniz belki..
Eger ekstrüzyon varsa kesinlikle fizik doktorlarına bile gitmeden beyin cerrahına gidip ameliyat olmasında yarar var.
Yazılacak çok şey var aslında.. Gittiğim yerleri ve tecrübelerimi anlatacak olsam baya bi yazı çıkar
Akupunktur deniycem ileride..
Bende kök basısı olduğu için Nükloplas uygun değilmiş. Ama belki annen için uygundur..
Ben denemedim ama annen kaplıcaları da denese iyi olur .. Bir zararı dokunmaz..
Ha bir de kesinlikle tavsiye edebileceğim basit birşey daha var...
Duymuşsundur Masaj Yatakları diye geçiyor... Yatağın özelliklerini anlatmayım ... Bedavadır.. Gidersin günde 35 dk yatmak ücretsizdir.. Bu yataktan omurga ile ilgili hastalıkları olan insanların çoğunun iyileştiğine şahit oldum..
Neyse..
Geçmiş olsun...
Bisiklet ve egzersiz konusunun sadece ağrı kesici bir özelliği mi yoksa tedavi özelliği de olup olmadığı konusunda bilgisi olan kişilerden yanıt bekliyorum..