Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ben de Yola Geliyorum: Seçim, Önerileriniz, Sorularım

Lykiafogu

Üye
Tepki
40
İsim
Berkay
Bisiklet
Lapierre
Evet arkadaşlar mtb bisikletimi kısa bir süre önce sattım ve yol bisikleti arayışlarına başladım. Forumdaki konuları inceledim, genelde bana uygun fiyat aralığına 2.el xrs 040 - 030 vb. önerilmiş. Ben Salcano'ya pek sıcak bakmadığımdan bu modeller tercih listemde en alt sıradalar. Bütçem de çok yüksek olmadığından 2.el modellere yöneldim( Sanırsam sıfır alabileceğim bir model triban 500 var onunda donanımı microshifte çevirmişler.) ve 2 model buldum Endurance sınıfında olan 2011 GİANT Defy 3 ve Geleneksel Yol Bisikleti sınıfında 2011 Scott Speedster s50. Öncelikle bu modeller hakkındaki görüşleriniz nelerdir. Bisikletlerin donanım karşılaştırması ve resimleri: (link). Fiyatlara gelince 2. el olarak Defy 3 1.250 TL Speedster s50 1.500 TL fiyatında. Ayrıca ginede triban 500 seçenekler arasında. Bunlar dışında tavsiye edebileceğiniz bisiklet modellerine de açığım. Bütçen ne derseniz: 1500 TL en fazla verebilirim.

Bunların dışında birkaç sorum olacak:
1. Bu bisikletler beni 1-2 yıl götürürmü ? Günde genelde en az 25-30 km sürüyorum, 1-2 yol sonra grup setlerini yükseltebilirim.
2. Ayrıca ferdi olarak yarışlara katılma düşüncemde var. Bu bisikletler yarış koşabilir mi?
3. Giant kadrolarda ömür boyu garanti var diye biliyorum doğrumudur bu?

Scudo
carraro race 022 bakabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Lykiafogu
@chnkrmz Hocam o modelde seçeneklerim arasında ancak sanki onun yerine 2. ellerden birini almak daha mantıklı gibi geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?
@big bike Onu yazmayı unutmuşum Boy: 176 Kilo: 58 . 48 kadro bana uymayacaktır. Yorumunuz için teşekkürler.

@Lykiafogu valla yol bisikletlerinden pek anlamam. carraronun o modlei hem güzel hem fiyatı uygun diye paylaştım. ama tabi 2. el temiz her zaman benim önceliğimdir.

• Beğen
(link)
Mosso 730 tca 105 abi bende yola geçicem şu modelibence değerlendirebilirsin 105li soradan çok daha iyidir bende bunu düşünüyorum

@THE DAME Carraro race 052'ye de bakmıştım ancak 2.elini bulamadım.

@Alperenyuruk 730 TCA 'ya da baktım ancak bütçemi aşıyor 1.800'ün altına bulamadım kendisini:)

Ben triban500 microshiftli versiyonunu kullanıyorum gönül rahatlığı ile alabilirsin .

• Beğen
Tepkiler: Burak Kuruoğlu
@Lykiafogu

Abi benimde bütçem 1500 1600 gibi defy 3 2.99 dolar kuru üzerinden 2.900 lira gibi bi fiyata geliyor onuda göz önünde bulundur bence :)

@big bike
@emrev
Jant kalitesi nasıldır ayrıca ben üstündeki kompotentleri basit buluyorum ama kullananlar daha iyi bilgi sahibidir

• Beğen
@Alperenyuruk jant kalitesi şu anda bana iyi geldi bir kere lastik patlattım rögar kapağının üstünden hızla geçmek suretiyle jant hala sağlam komponetlerin kalitesi bana gayet iyi geldi:)

Başlangıç için gayet yeterli alırsan pişman olucağını düşünmüyorum.

Triban 520 de var tabi biraz daha çıkabilirsen onu al bence.

• Beğen
@emrev @big bike Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Lastik kalitesi nasıl? Ayrıca vites sistemi ve akıcılığı nasıl?

@Alperenyuruk Dostum Defy 3'ün 2011 modeli ve 2. eli benim baktığım yazıma bakarsan 1.250 TL olduğunu göreceksin ama sıfır olsaydı haklı olurdun.

@silvanesti Fikrini belirttiğin için teşekkürler.

@Sabri YILDIRIM Sedona 610'u pek düşünmüyorum ama ginede tavsiyen için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Sabri YILDIRIM
Akıcılığı 1200 liralık bisikletten ne beklediğine bağlı :) Lastiklerden çok memnunum .Vites sistemide gayet güzel seri bir şeklide atıyor.

1500 liraya veya biraz daha altına alcacağın bisiklet de seni baya baya götürür. sanıldığı yada söylendiği kadar kötü değiller. ben eski bisikletime aşıktım. binlerce km yaptım onla (carraro cr 022) ta ki bir araba onu benden ayırana kadar

yarışlara da katılabilirsin. salcano xrs 200-300-700-800 dışındaki hemen her modelle yarışlara da katılabilirsin.

ömür boyu kadro garantisi sandığın gibi birşey değil, genelde faydalanamıyorsun zaten. anca bir fabrikasyon hatası olacak kadro. o iş sadece lafta yani. çok takılma

mosso da, carraro da, saolcano da, kron da, scott da işini görür. senin zevkine ve tercihlerine bağlı. vites sistemi olarak tiagrayı zorla, baktın olmuyor soralı olsun. sora alt seviye bir set de olsa kendini kanıtlamış ve yedek parçası çok yaygın bir set. vites geçişleri de gayet düzgün.

benden sana sadece bir tavsiye; hengi bisikleti seçersen seç, en kısa süre içinde jantlarını değiştir. çünkü alacağın bisiklette %99 ihtimalle 2200 gramlık jant seti gelcektir. (shimano r500 jant fena değil, nispeten daha iyi. hem tel sayısı az, hem 1998 gram) en kısa sürede düzgün bir jant seti alman önerilir. tavsiyem shimano r500 veya mavic aksium.

şuna bir göz at
(link)

burda söylenecek her bilgi bana da yarayacak. okumak için rez :)

• Beğen
@emrev Triban 500'üde değerlendirmeye alacağım görülerin için teşekkürler.

@Serkan Mıstınoğlu Öncelikle değerli görüşleriniz için teşekkürler. Bende alacağım bisikletin beni ayrıca müsait olduğum zamanlarda yapacağım
yükseltmeler ile birlikte uzun bir süre zarfında götürmesini umuyorum. Evet ömür boyu kadro garantisi konusunu pek önemsemiyordum zaten ama ginede bir sorayım dedim, zaten Allah korusun bir kaza veya üretim hatası vb. olmadıkça sorun olmuyor. Tiagra setli olarak malesef pek 1500 TL ve altında pek bulamadım o yüzden bende mecburen Sora ve Claris setlilere bakıyorum. Jant konusunda da doğru bir noktaya değinmişsiniz, tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Yorumunuz karar aşamasında çok yardımcı olacaktır tekrar teşekkürler.

Ayrıca bir sorum olacak Claris set hakkındaki düşüncüleriniz nedir ? Sorayla arasında Clarisin 8 speed Soranın 9 speed olması dışında çok fark varmıdır?

Geri