Recep Volkan ÇETİNCEVİZ
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 177
- Bisiklet
- Scott
Selam arkadaşlar bu bisan ile neler olmadıki taklalarmı atılmadı senelerce çatılardamı beklemedi 2 seneden bu yana öyle masum masum beni bekledi dağılmışdı işte tekrardan ayağa kalkdı. jant seti ve furç takımıydı ayakda durması için halletim ve şuan bu halde ama eski sistem bir canavar olana dek biraz güzelleştiriceğim sıradaki aşaması güzel bir boyama işlemi olucak bundan önce bir kere daha boyanmışdı eski rengi siyahdı şuan görüldüğü gibi mavi ön çatal boyandı tabi ön çatalı kendim boyadım baya zevkli onun renginin çırtlaklığı elimde istediğim renk olmadığından ilk denemem olduğu için merakımdan boyadım birde sele borusunu boyadım resimleri eklemeye çalışıcağım buraya kadar okuduğunuz ve ilgilendiğiniz için teşekürler. Evet arkadaşlar şimdi ise sele borusunun nasıl boyandığının fotoları
İlk hali
Zımparalanmış talşanmış hali
Ve son hali
Şimdi ise çatalın nasıl boyadığının resimleri
Zımpara ve taşlandıktan sonra ilk önce bant ile istenildiği gibi şerit çekiliyor
Ön
Yan
Arka
Evet şimdi ise boyama işlemine başlıyoruz
Evet arkadaşlar ilk boyama işlemi tamamlanmışdır 2 kat boyanınca daha sağlıklı çünki taşlanmış olan bölgeler daha sert çizikler oluşturduğu için oluşan minimum değerdeki çizikler 1 kat boyada azda olsa görünüyor önceden çekmiş olduğumuz bant şerit ile desen oluşturmuşduk bantı çıkarınca zemindeki yer halen eski halindedir ve bundan sonraki işlem ise şeritlerin boyanması ve bazı boş yerlerin boyanması
Boyamış olduğumuz yeşil yerler olmak üzere tamamen bant ile yeşil bölge kapatılmalıdır kalan zemin yani metalik zımpara ve taşlanan bölge açıkda kalmıştır bu yüzeyi daha açık tonda olan yeşil ile boyuyoruz
Evet bitmiş hali ise burada 2 3 gün aldı boyama işi ama güzeldi ilk deneme olduğundan bundan sonraki boyama işleri daha çok işcilik isteyen birşey olmasını istiyorum =)
Vernik işlemi yok çünki vernik yoktu o yüzden kalitesiz ve birde son olarak herhangi bir sert darbede boya hemen yüzeyden çıkabiliyor belki vernik işlemi olmadığından olsa gerek
Bunca olanlar bunlar bundan sonrasında hayırlar ola =)
İlk hali
Zımparalanmış talşanmış hali
Ve son hali
Şimdi ise çatalın nasıl boyadığının resimleri
Zımpara ve taşlandıktan sonra ilk önce bant ile istenildiği gibi şerit çekiliyor
Ön
Yan
Arka
Evet şimdi ise boyama işlemine başlıyoruz
Evet arkadaşlar ilk boyama işlemi tamamlanmışdır 2 kat boyanınca daha sağlıklı çünki taşlanmış olan bölgeler daha sert çizikler oluşturduğu için oluşan minimum değerdeki çizikler 1 kat boyada azda olsa görünüyor önceden çekmiş olduğumuz bant şerit ile desen oluşturmuşduk bantı çıkarınca zemindeki yer halen eski halindedir ve bundan sonraki işlem ise şeritlerin boyanması ve bazı boş yerlerin boyanması
Boyamış olduğumuz yeşil yerler olmak üzere tamamen bant ile yeşil bölge kapatılmalıdır kalan zemin yani metalik zımpara ve taşlanan bölge açıkda kalmıştır bu yüzeyi daha açık tonda olan yeşil ile boyuyoruz
Evet bitmiş hali ise burada 2 3 gün aldı boyama işi ama güzeldi ilk deneme olduğundan bundan sonraki boyama işleri daha çok işcilik isteyen birşey olmasını istiyorum =)
Vernik işlemi yok çünki vernik yoktu o yüzden kalitesiz ve birde son olarak herhangi bir sert darbede boya hemen yüzeyden çıkabiliyor belki vernik işlemi olmadığından olsa gerek
Bunca olanlar bunlar bundan sonrasında hayırlar ola =)