Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Beşiktaş JK - 2016/2017 Sezonu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Yusuf G. Eto, Gökhan İnler, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Atiba, Quresma gibi futbolcularla Şampiyonlar liginde iş yapabileceğimizi düşünmek aşırı iyimser bir tutum olur bence. Gruplardan çıkarsak bile büyük bir başarı bence, daha ilerisi hayal zaten Türk takımları için. Hadi içlerinde Atiba gibi inanılmaz çaba gösteren kendine iyi bakan bir futbolcu var ancak bir de bu takımın geleceği var, sadece bugünü düşünmemek lazım. Elbette bu futbolcuların deneyimleri takıma katkı sunacaktır ancak ben her ne olursa olsun takımın gençleştirilmesi taraftarıyım. Altyapıdan oyuncu çıkmıyor diye (sadece listeye girmesi için profesyonel sözleşme imzalattırılan futbolculardan bahsetmiyorum, gerçekten futbolcu yetiştirmekten bahsediyorum.)ve UEFA listelerinde böyle bir zorunluluk var diye verdiğimiz oyuncuyu geri alıyoruz, bunları iyi planlamak lazım.

Scudo
upload_2016-8-31_8-54-48.png

@Anonim Talisca var, oğuzhan var. Orta sahayı güçlendirdik. İnler'in alınması bence başarı. Veli 5. Kez Ameliyat olacak. O büyük bir sorun olurdu. Tolgay var.
Asıl stoper yeterli değil Atınç'ı aldık bence Türkiye liginde ve Ziraat'ta ilk 11'de başlamalı.

Arkadaşlar takımımıza olan sevgimiz malum ne olursa olsun devam etti, edecekte.. Fakat şu hususlara açıklık getirelim,öncelikle en büyük sorunumuz kalecimizdir..Gs de en çok hatta tek kıskandığım furbolcu Muslera'dır..İddia ediyorum geçtiğimiz yıllarda ki avrupa maçlarında özellikle kalemizde Muslera olsaydı eğer en az iki defa yarı final görmüştük belki de,o derece kale sorunumuz var..Ha buna defans başta olmak üzere,orta saha (Atiba'yı ayrı tutuyorum) hatta hücüm hattı bile etki etti mi etti,savunma takım halinde yapılır..Fakat be kardeşim kimse demez mi sormaz mı temel savunma görevleri şu şu şu,bu bu bu vs.vs.diye,Tolga iyi adam eyv.ama işini yapmayı unuttuysa veya artık işini önemsemiyorsa yapacak bir şey yok..Kaleci savunmanın gözüdür,elidir arkadaşlar..Gelelim takımın ortalama yaş mevzusuna evet bir takımın geleceği ileriyi düşünmekse yaş ortalaması da azami 25-26 seviyesinde kalmalıdır,ideali budur..Eğer bu ortalama 30 lara çıkmış ise bu demek değildir ki başarısız olacaktır,aksine bizim takım için söylüyorum tecrübeli oyuncuların varlığı sayesinde Beşiktaş Beşiktaş gibi oynuyor..Gönül ister ki bizim çocuğumuz olan Necip bu kadar yıla rağmen as takımda sürekli oynayabilecek değerlere kavuşabilse veya Furkan,şu,bu vs.sayılı yeteneklerimizin takımda sürekli oynayacak gibi durumda olabilseler..Ama bu tecrübeli oyuncuların hem onlara bir şeyler katabileceği hemde takımı ateşleyeceği duruma engel değildir..Şu kale ve defans sorunumuzu çözelim sadece öncelikle,gerisi kendiliğinden gelecek zaten..

@Anonim
Doğru söylüyorsun, katılıyorum lakin transfer kısıtlamamızın da olduğu sezonda bonservis vererek genç ve yetenekli oyuncular almamız, şampiyonlar liginde mücadele edebilecek güçlü bir kadro kurmamız pek mümkün görünmüyor, mevcut imkanlarda yapılabilecek en iyi transferler yapıldı bence. Seneye transfer kısıtlaması da kalkınca daha geleceğe dönük transferler yapılır diye düşünüyorum.

Ben yaş olayına açıkcası çok takılmıyorum, q7 yaşına rağmen ilk geldiğinden daha fazla katkı sağladı, necip, pektemek, cenk gönen gibi gençleri beklemek ile geçti yıllarımız onlar tecrübe kazanacak diye bireysel hataları yüzünden ne puanlar kaybettik, ayrıca yetenekli bir genç bizde en fazla 2 sene oynuyor ondan sonra avrupada alıyor soluğu, bizde yıllarca oynayıp Beşiktaş ın geleceği olamıyorlar, malesef ligimizin kalitesinden dolayı yerli yabancı üst düzey futbolcular 32 yaşından önce ligimizde top oynamıyor, kaç yaşına gelmiş Sosa bile bir sezon parladı hemen Milan kaptı, Gomez keza öyle. Nihat kahveci parladı en verimli yıllarını ispanyada geçirdi tükenince geldi bize. Topçu kendisi gitmese de takım para ediyor diye satıyor.

Tecrübeli diye diye veteran takımı olduk. Eğer yıldız alacak paran yoksa Dortmund gibi altyapıya önem vereceksin. Gökhan gönül gibi bi oyuncuya verdiğin 2 milyon € imza parasını altyapıya yatırcaksın. Yıllar sonra Atınç çıktı altyapıdan, parayı görünce hemen gönderdik, bi sene geçti geri aldık. Madem lazımdı niye sattın? Sanki Ş.Güneş Atınç'ı oynatacak. Marcelo ve Rhodolfo'yla uzun ve yavaş stoper ihtiyacımı karşılıyoruz bize Ersan gibi kısa çevik bi stoper lazım. Marcelo'nun yanında yine ya necip ya tosic oynayacak. Neyse, gelsin kanser haftaları

Yönetim bu senede bahanesi var uefa kriterleri diye asıl önümüzdeki sene göreceğiz bu yönetimi sığınacak uefa kriteri de kalmayacak bakalım o zaman ne yapacak malum kiralık takım gibi olduk

Öncelikle biraz uzun olacak yazacaklarım ancak okunmaya değer olduğunu düşünmekteyim. Şampiyonluğun ardından Şenol Güneş seyirci karşısına geçtiği bütün televizyon programlarında, hiç bir oyuncunun elden çıkarılmadan takıma stoper takviyesi yapılması gerektiğini vurguladığını çok iyi hatırlıyorum. Şenol Hoca 2 stoper, 1 defansif orta saha oyuncusu istediğini bu programlarda söyledi. Peki bu güne gelinen süreçte neler yaşadık ona bir bakalım.

1 ) Erken bir Mario Gomez krizi patlak verdi. ( Maliyet 6,5 M Euro ) Yıllık, Yaş 31
2 ) Sosa krizi yılan hikayesine döndü. ( Maliyet 2,5 M Euro ) Yıllık, Yaş 31
3 ) Gökhan Töre kiralandı. ( Maliyet 2 M Euro ) Yıllık

Yukarıdaki rakamlar taban rakamlardır. Bu üç futbolcu bu yazılan rakamlardan daha fazlasını almışlardır. Şimdi bu arkadaşların gitmesini hiç bir Beşiktaşlı istemedi. Ancak öyle bir durum söz konusu ki ( ülkenin karışıklığı ) adamlara hak vermemek elde değil. Bu futbolcuların yeri dolacak elbet ancak hesapta olmayan işlerden ötürü transfer döneminde bu problemlerle başladık.

Bu transfer döneminde Sosa kulübe 7,5 M Euro , Gökhan Töre 1 yıllık kiralama bedeli olarak 3 M Euro kazandırmıştır. Gökhan Töre'nin kiralanmasından gelen para FFP ( Financial Fair Play ) kuralları gereği transfer bütçesine dahil edilemeyen bir rakamdır.

Gelelim Beşiktaş'ımızın bu yılki FFP kuralları gereği transfer için ödeyebileceği azami bonservis bedeline, bu rakam sadece 6,5 M Euro. Yani Beşiktaş'ın Serdar Aziz'i transfer etmek istediğinde BursaSpor'un bizden istediği rakam 4,5 M euro civarında bir rakamdı. Şimdi bu rakamı düşündüğünüzde otomatik olarak transferden vazgeçiyorsunuz ki o ana kadar 6,5 m Euro transfer bütçenizden Marcelo'nun alınması için 1.2 M euro gibi bir rakamı zaten ödemişsiniz. Beşiktaş bu darboğaz içinde Gökhan Töreyi 13 M euro üzerinde bir rakama satıp kendisine transfer bütçesi oluşturabilmek için çok uğraştı. Ancak West ham ve Biliç kulübün içinde olduğu mali sıkıntıyı bildiğinden bonservis bedelini muhtemeldir ki aşağıya çekmeye çalıştılar. Beşiktaş ise buna direndi. Sonuç olarak 3 M euro karşılığı Gökhan 1 yıllığına kiralandı ve sezonu sonu satın alma opsiyonuna 10m Euro bedelli bir madde eklendi. Tabi bonservisi satamayıp kiraladığımız için elimizdeki transfer bütçesini FFP kuralları gereği genişletemiyoruz. Bu durumda Beşiktaş'ın elindeki transfer bütçesi sadece 5,3 M euro gibi rakam oluyor. Bu arada Gökhan Gönül'ün bonservis bedeli olmadan transferi gerçekleşiyor. Akabinde Adriano Barcelona'dan 650bin euro gibi bir ( üç senede ödenmek üzere ) bonservisle satın alınıyor. Beşiktaş'ın elinde kalan bütçe 4,65 M Euro civarına iniyor.

Sosa krizinin büyümesinin ardından Beşiktaş, acilen Ofansif Orta saha ( AMC ) aramaya başlıyor. Bu mevki oyuncuları çok zor bulunan ve bulunduğunda bonservisleri el yakan oyuncular oluyor genelde. Aynı anda Mario Gomez hali hazırda Beşiktaş'a kalıp, kalmama noktasında net bir cevap verebilmiş değildi ve ben dahil büyük ihtimalle çoğu Beşiktaş taraftarları onun takımda kalacağını düşünüyordu. Bu ahval üzere 5,3 M euro gibi bir rakama bonservisi ile beraber Ofansif orta saha alabilmek neredeyse imkansız gibi görünürken Talisca ile görüşülmeye başlanmış. Ayrıca Sosa ve Beşiktaş arasında patlayan bonservis krizi ise Fikret Başkan'ın sert açıklamaları ile gönüllere su serper hale geldi. Sosa'yı almak isteyen Milan 4M Euro bedelle transfer yapamayacağını anladı ve Fikret Orman büyük bir kumarı tutturmuş oldu. Bunlar olurken Gomez takımda kalmayacağını açıklayarak yangına körükle gidenlerden oluyordu. Sosa'dan gelecek paranın önemi iki katına çıkmıştı ve Fikret Orman yönetimi büyük başarıyla Sosa'yı 7,5 M Euro bonservis bedeli ile satarak biraz elimizi rahatlatmış oluyordu.

Talisca Benfica kulübünden 2 M Euro kiralama bedeli ile transfer edilerek ofansif orta saha problemimiz bir nebze çözümlenmiş oluyordu. Neden bir nebze diyorum çünkü Sosa ve Talisca farklı tipte oyuncular olmalarından dolayı.

Bu noktadan sonra Beşiktaş stoper, forvet arayışlarını hızlandırmak zorunda kalıyor. Şampiyonlar liginde oynayabilmek için kaliteli futbolculara ihtiyacımız olduğunu unutmayalım. Bu çerçeveye yakın olarak 2,5 M Euro kiralama bedeli ile Aboubakar Porto kulübünden kiralanıyor. Gökhan Töre'nin kiralanmasından gelen para ile kafa kafaya geliyor rakamlar.

Geriye stoper problemimiz kalıyor. Bu yazıyı kaleme alana kadar sadece Atınç'ın ( ki kendi evladımızdır ) Leipzig takımından geri bedelsiz olarak kiralandığını hatırlatmak isterim. Her ne kadar Şenol hocanın stoper isteği yerine tam olarak gelmemiş olsa bile Beşiktaş'ın arayışı bıraktığını ben düşünmüyorum açıkçası.

Ayrıca Gökhan İnler'in transfer edilmesi Allah gecinden versin, Atiba'nın sakatlanması durumunda onun yedeği olması amacıyla yapıldığı düşüncesindeyim, ayrıca yine bedelsiz olarak alınmış olması büyük başarıdır. Keza Caner Erkin'in transfer edilmesi Beşiktaş için avantajdır. Caner ve Adriano sol tarafı felç edebilirler. Ancak Caner form tutana kadar o bölgede Adriano ve Tosiç değişmeli olarak forma bulacaklardır.

Bütün bu olaylar ve karmaşanın içinde, Nasri, Nkolou, Gustavo Gomez, Kamil Glik gibi transferleri maddi kriterler yüzünden yapamadığımızı unutmamanızı rica ederim. Bence yönetim stoper haricinde transfer konusunda benim nazarımda başarılıdır.

Beşiktaş 2016 / 2017 Kadrosu

Kaleciler ; Utku, Tolga Zengin, Fabricio

Defans ; Rhodolfo, Marcelo, Atınç

Bekler ; Tosiç, Adriano, Beck, Gökhan Gönül, Caner Erkin

Orta Sahalar ; Atiba, Gökhan İnler, Oğuzhan, Tolgay, Talisca, Necip

Kanat Oyuncular ; Quaresma, Kerim Frei, Aras Özbiliz, Olcay Şahan

Forvetler ; Ömer Şişmanoğlu, Aboubakar, Cenk Tosun,

Ben hala stoper transferi beklemekteyim. Eğer bir kemik gibi ve hızlı sol ayaklı stoper alınır ve Eto transfer edilirse ligi rahat domine ederiz.

Hepinize saygılar, eksiklerim ve hatalarım olmuşsa düzeltiveririz.

Mükemmel özel olmuş. Teşekkürler. ( aslında pek özette değil :p)

Takımın içinde bulunduğu durumda, çok kıymetli hamleler yapıldı bencede. Olmayan para ile transfere başlayıp bu isimleri alabilmek başarıdır.
Beni rahatsız eden iki husus var;
- Kiralık arkadaşlar kendilerini ne kadar takımın bir parçası görür, Beşiktaş'a ne katar ?
- Stoper bölgemiz lig için bile zayıf.

@Atilla G.

Emeğini takdir ettim ve like ı bastım :)

Karabük maçı için 417 blokta 1.sırada gişe fiyatı 150TL iken 100TL'ye (gişe fiyatının altında) gerçek kombine devri yapmak istiyorum. Eğer devir yaparsam maça gitmeme gerek kalmamış olacak. Eğer ilgilenen olursa özelden cep telefonumu veririm buluşup devri yaparız.
Bu sene bütün maçlar için bu şekilde değerlendiriyorum; maça gitmem şart değil.

• Beğen
Tepkiler: mrtmrt02
Caner'in 1.5 milyon Euroluk kira bedelinin yarısını ödediği haberlerini okuyorum. Ayrıca sosyal medyadaki eski takımıyla ilgili görselleri de kaldırmış. Bu hareketleri yorumladığımda Caner'in büyük bir hırs içinde olduğunu görüyorum. Eğer bu hırsını sahaya yansıtırsa Beşiktaş'a epey katkıda bulunur.

Ayrıca Eto ile ilgili haberler nedir? Beşiktaş fan hesapları Eto'nun beşiktaşa geldiğini yazıyor, hatta yanılmıyorsam fotomaç da yazmıştı. Bence çok isabetli bir transfer olur. Hatta Eto gol kralı olur.

Transferlere diyecek lafımız yok alabileceğimiz seçme oyuncuları aldık..Ama bir takımın sistemi 4-2-3-1 yani açarsak 2 defans 2 bek 1 defansif,1 ofansif orta saha 2 ofansif içe kat eden kanat 1 de forvet ise sistem bu oynayan arkadaşların her birinin en az bir yedeği olmak zorunda..Ve özellikle forvetin 2 yedeği olmak zorunda..Hal bu ki bizim defansımızın bile bence as kalitede sadece 2 oyuncusu var,Atınç kardeşimiz çok genç ve gelişmeye müsait onu maalesef avrupada oynatırım diye alıyorsan bırakıp gideceksin bu yönetimi,yanlış anlaşılmasın sözlerim çok çok iyi işler yaptı Fikret başkan taktir ettim her zaman ediyorum da fakat öyle anlarda öyle hatalar,gaflar yapıyor ki bu adam çıldırtıyor beni..Ömer Şişmanoğlu ona keza öyle yetersiz,Tosic i kadroda ne ortaya ne beke zaten asla koymam..Bence bizim takımın şuanda iki eksiği var o da hakikaten sağlam bir defans ile sağlam kallavi bir kaleci..Forvette ki hususu söylemiyorum bile,zaten biri sakatlanırsa şuan ki oyuncularımızdan ki bu çok olağan bir şey bizim için ve bu ligte malumunuz o zaman anlayacağız kadroda ki futbolcuların her birinin neden en az bir yedeği olmak zorunda olduğunu..Üzerimize oynanan sarılı kırmızılı kartları söylemiyorum hesaba katmıyorum bile..Neyse sonumuz hayır olsun şampiyonluk gene hak edenin olsun arkadaşlar..Avrupa da inş.ses getireceğiz biz inanalım gerisi yalan..

Devrearasi gelir iyi bi stoper sıkmayın canınızı :) :) Gelmis geçmiş en iyi Kartal kadrosu bu ;)

Güzel yazı, beşiktaşı takip eden hemen hemen herkesin yapabileceği çıkarımlar.
Tüm dileklerine katılıyorum. Özellikle de yapılamayan kaleci transferi çok büyük handikap.
Taraftar olarak Tolga dan o kadar ümidi kesmişiz ki, Fabriye fazlasıyla inanıyoruz. Umarım herşey iyi olur...

Bu konu başlığı altında; diğer takımların taraftarlarına söz hakkı doğuracak paylaşımlarda bulunmamak gerek diye düşünüyorum. Diğer takımların ne yaptığından veya yapacağından ziyade kendi takımımızın neler yaptığı veya yapacağı konuşmamız gereken asıl konu. Tüm duruluğuyla Beşiktaş'ımıza ait bir konu başlığından yana oyum, selamlar.

Heralde seneler sonra ayağı iyi bir kaleciyle oynuyucaz gibi 2.golü resmen fabri attırdı :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri