Scudo Sports

Bianchi aspid bisikletime disk fren takabilirmiyim?

endoo

Üye
Tepki
0
Selam elimde eski bir tane bianchi aspid bisiklet var. Her sene fren pabucu değiştirmekten sıkıldım.bu yüzden mekanik disk fren takmayı düşündüm.olurmu olmazmı danışayım dedim.Yardımlarınız için teşekkürler.

Scudo
Ön çatalı disk uyumlu bir çatal veya amörtisör ile değiştirebilirsen önü diske çevirebilirsin ama girilen masrafa değmez. Arkayı diske çevirmen mümkün değil çünki kadro disk uyumlu değil. Kaldı ki her iki tekeride diske sorunsuz çevirebileceğini varsaysak bile zaten çok ağır olan bisikletin disklerin ağırlığı ile iyice hantallaşacak. Bence faydasız bir çaba. Buna ayıracağın emeği ve bütçeyi yeni bir bisiklet için kullanman her açıdan daha faydalı olacaktır.

Bir aspidde bende var sana önerim disk yerine deore fren seti ile baradine papuc seti alıp kullanman.

yardımlar için teşekkürler.disk fren işinden vazgeçtim.kir-pi arkadaşımızın dediğin takımdan alacam.sağolun.

önemli değil aspid güzel bisiklettir.Hala kullanırım tek eksik yani alu olmaması bence.

bildiğim kadarıyla kadro uygun değil.benim kuzende vardı ama sen yinede araştır.belki uygun bulabilirsin.bence hiç taktırma mekanik zaten bakım-masraf daha zor olur.yeni V fren al.eline para fln geçsin biriksin al yeni hidrolik disk fren.

mrb onur hıdrolık dısk frenın fıyatı hakknda bı bılgın varmı ?

@Aytaç Biber

Bende de Aspid var. Bu cevaba sonuna kadar katılıyorum. Sakın böyle bir şey yapma. 17,2 kg lik bir bisiklete bir de disk takarsan hiç iyi olmaz. Benim yaptığım gibi SHIMANO ACERA V-Fren kullan, pişman olmazsın.

Bende Aspid'in rakibi Bisan MountainCat-Te var ve pabucları hala fabrikasyon, kaliteli pabuç kullan.
(link)

bende de aspid vardı ama frenlerini değiştirdim çünki frenleri ileri-geri ayarlı olduğu için pek güvenmiyordum şimdi elimde para olmadığı için alhonga set aldım ama fren kolları elimde kaldı :D:D

@endoo

Bisikletinize mekanik disk fren takmak,size astarı yüzünden pahalı gelir..Sadece ön disk fren takabilirsiniz.Arka ya takamazsınız ..Kadro değişimi gerekir.Ön maşaya takmak içinde ,öne disk frene uyumlu amartisölü maşa takmanız gerekir.Ayrıca fren takım ve fren kolları ...v.s düşününce değmez arkadaşım.

Geri