Scudo Sports

bianchi ASPID SF e kaç mm orat göbek gerekli?

fixxxer

Üye
Tepki
2
aspıd sf im 24 vitesti rubleyi 8 li kaset sistemle değiştirdim. aynası 4 çarklı.orta göbek sallanmaya başladığı için değiştirmek gerekiyor.üstündekinin kaç mm olduğunu bilmiyorum. yeni sistem eski sistem göbekler arasından hangisini seçmeliyim? yeni sistem bana uyumlu mu?
rublenin 8 li olarak değiştirilmesi zincirin büyük viteslerde daha dışarıda olmasına yol açarak zincirin açısını değiştirdi haliyle. bu çok önmeli bir açı mıdır? şu an ön arttırıcım 4. çarka zorlanarak zinciri geçirebiliyor.yeni orta göbeği daha kısa alsam mı? çok soru sordum ama yardımcı olabilirseniz sevinirim.teşekkürler:)

• Beğen
Tepkiler: felis911
Scudo
İlk olarak 4 lü aynakollar çok uydurma yapılan ekipmanlar yani aslında göbeğinizi bozulmasına yol açanda o bile olabilir... Vitesinizin 4. yaprağa zor geçmesnin sebebi ise ön viteslerin maksimum ve minimum ayar noktlarının 4. yaprağa yetmemesi. Çünkü ön vites 3 lü sistemlere göre yapılırlar... yani orta göbeğinizle beraber aynakolunuzuda değiştirirseniz hem daha sağlıklı vites geçişleri yapabilirsiniz ayrıca aşırı çaprazlama durumuda olmaz zincirde...

Orta göbek ise kadrolara göre sabit değerler vardır. yani kadronuzun ölçüsüne göre orta göbek takabilirsiniz sadece... Bunun yeni tipi kartuş göbek tipi sanırım sizin dediğiniz. Eğer kadronuza takılabiliyorsa (görmediğim için kesin birşey söyleyemiyorum) kesinlikle yeni tip göbek takmanızı tavsiye ederim...

• Beğen
Tepkiler: Cemil Oner
ben de aspid sf kullandım 113 lük göbekle alivio aynakol kullandım canavar gibi çalıştı ayrıca göbek gövdeden ziyade aynakolla ilgilidir altusu yada tourney bir aynakol alırsan daha uzun bir göbek seçmelisin yoksa aynakolun yaprakları gövdeye sürter

• Beğen
Tepkiler: fixxxer
Bende 1999 model aspid sf var, kadro ağırlığı yaklaşık 3 kg
Gerisini sen düşün.
Yalnız çok sağlam ve geometrisi harikadır.

Geri