Scudo Sports

Bianchi Garanti Hakkında

rohe

Aktif Üye
Tepki
53
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Dahon
Bisiklet türü
Katlanır
Merhaba dün İstanbul Bakırköy'de bulunan Metin Bisiklette ilk ücretsiz bakımı yaptırdım. Eğer yaptırmazsam garantiden çıkıyormuş kitapcığında öyle yazıyor. Yalnız dün Metin Bisiklet 3 ayda bir getirmem gerektiğini yoksa garantiden çıkacağını söyledi böyle bir şey var mı?

Scudo
benim elimdeki garanti kağıdında ilk bakımdan sonra ikinci bakımı(30 gün kullanım sonunda) yapılmazsa garanti kapsamı dışındadır diyor.. daha sonra da 6 aylık bakım ve 12 aylık bakım gerekiyor deniyor.. satıcının dediği doğru olabilir ancak kitapçıktaki bilgileri okumanız daha yararlı olacağı kanaatindeyim..

Hocam bende sadece 30 Gün içerisinde Ücretsiz 2.bakımı yaptırmassanız garantiden çıkar yazıyor. onu yaptırdım. Kitapçıkta birde belirli zaman aralıklarında periyodik bakım yaptırınız yazıyor o kadar

Aynen zaten öyle olması gerek aynı şekilde elimdeki kitapçık da.. Bence satıcının değil kitapçığın dediğine dikkat etmelisin.. Çünkü ben ilk ikinci ve 6 aylık bakımını yaptırırken hiç bi sorun yaşamadım.. Kimse bana bi şey demedi öyle olacak böyle olacak diye.. Yine de kafana çok takıldıysa yetkili servisi ya da genel merkezi aramanda fayda var..

Mail attım firmaya bakalım ne diyecekler

Garantileri onların olsun,önçe müşteriye kiymet versin satışı yapan yerler ....

@Emre MERİÇ
peritodik bakım çizelgesi kullanıcı katoluğunda var o aşamalrda swervislerde bakım yaptırman gerekli ilk 2 bakım üçretsiz diğer bakımlar firmaların belirlediği bakım üçreti karşılığındadır

Türkiye'deki çoğu dünya firması (özellikle Bianchi) için söyleyebileceğim şey şudur: Garanti hikayesi bu işin. Elbette garantiyi çatır çatır kullandıran ve tüm prosedürleri işleten firmalar vardır ama genel olarak işi size patlatmanın yolunu ararlar. Esas olan gerçek anlamda esnaflık kültürünü bilen, sadece satış yapmak için dükkan açmamış, müşteriye saygı duyan bir tamirci/satış bayii ile iş yürütürseniz rahat edersiniz. Öyle anlar olur ki, siz tamamıyla haksız durumda ve garanti şartlarını sağlamamış olsanız bile satış yapan/tamirci sizi firmaya karşı koruyabilir. Öyle de olur ki, tamamıyla haklı olduğunuz ve tüm garanti şartlarını sağlamanız durumunda bile suçun sizin olduğunu bellemiş satıcılarla/tamircilerle de karşılaşabilirsiniz. Bunların hepsi yaşanmış örneklerdir. Forumu detaylıca gezdiğiniz de iyi örneklere de kötü örneklere de rastlayabilirsiniz. Benim tavsiyem; insaniyetine güvendiğiniz, satış ve tamir işini birlikte yapan, firmalar ile bağı kuvvetli ve firmaların da saygı duyduğu yerlere müşteri olmanız. Saygılar.

Sn.Erdem Bey ,
Yazdıklarınızın,tüm noktasına,virgülüne kadar katılıyorum. Şarkıda dediği gibi,'' Mühim olan insanlık' güzel keyifli sürüşler dilerim tüm pedalseverlere..

@Erdem Ş.

Geri