Scudo Sports

Bianchi SLR1050 - Campagnolo Xenon vites/fren kolu sorunu

Fatih T.

Aktif Üye
Tepki
111
Herkese hayırlı günler abilerim, kardeşlerim. Benim sorunum Başlıkta belirttiğim marka ve model bisikletimin Vites/Fren kolunda(SOL) problem var. Problem şu ki ; Ön aktarıcıyı kontrol eden kol, zinciri büyük dişliye(50) aldığım zaman çok hafif tutuyor. Yani bazen bir çukura girdiğimde bile küçük dişliye(34) geçiyor veya elim sadece temas ettiğimi hissedecek kadar dahi değiştiriciye dokunsa yine küçük dişliye(34) geçiyor.
Gelelim benim tahminlerime ; İç mekanizma biraz gevşek gibi. Yani kullanılan zaman içerisinde gevşeme yapmış veya deforme olmuş bir vida varmış izlenimi aldım incelemelerimde. Düşündüğüm bir diğer ihtimal de zaman içerisinde mekanizmanın içerisinde oluşan toz, yağ, çamur, vs.. sebebiyle oluşan tortu dişliye tutunarak mekanizmanın sağlam tutunmasına engel oluyor. Veya makine cortladı :)

İkinci bir danışacağım konu ise ; Eğer kullanılamaz durumda ve 2. elini bulamazsam Cmpagnolo Xenon 2x10 grup setini Tiagra 2x10 vites/fren kolu idare eder mi?

Tecrübesi olan arkadaşlarımdan abilerimden yardım isterim. Yardım eden, etmeyen, etmek isteyen herkese saygılarımı sunarım. :alkis:

Scudo
Direk olayı vites kollarına bulmadan önce vites ayarlarına ve ön aktarıcının sınır ayarlarına bakmanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Süleyman GÜNGÖR
Teşekkürler Ömer. Malum herkesin şikayetçi olduğu gibi bisikletçilik yapanlar sanki zorla yaptırılıyomuş edalarında olduğu için kendi işimizi kendimiz yapmayı öğrendik. Uzun lafın kısası; Ben dediğin işlemde ters yol izledim. Vites/fren kolunu a'dan z'ye söktüm paramparça ettim. Ve anladım ki ön aktarıcının üst sınırından dolayı olduğu teşhisini koydum. Kolu topladım, montajını yaptım, Ön vites üst sınırını ayarladım ve tıkır tıkır çalışıyo. Mesajını keşke daha önceden görmüş olsaydım. Yine de tekrardan teşekkür ederim. :alkis:

dostum bisiklet kaç kg ? ve memnun musun

Geri