Scudo Sports

Bianchi Speed 1000

Turker.E

Daimi Üye
Tepki
208
İsim
Türker
Bisiklet
Cube
Merhaba arkadaşlar sizden yardım alma amaçlı bu konuyu açtım.Ben 2 yıl önce kayseride Bianchi Speed 1000 (Beyaz) modelinde bisiklet aldım.Kullanımı gayet hoşuma gidiyordu fakat bisikletimin bazı eksikleri olduğunu düşünmeye başladım ve internette bazı araştırmalarda bulundum.Örneğin bisikletime ön ve arkasına mekanik fren taktırmayı düşündüm biraz araştırdım en ucuz mekanik fren 200TL.Koltuğu değiştirmek istedim en uygun jel koltuklar 30 TL civarında .Yani en az 230 lira gibi bir masraf çıkıyor ve aklımı kurcaladı.Bisikletçinin tekine gittim kayseride isim yapmış bir tanesine ve bana '' o bisikleti sat yaptığın masrafa değmez.onu sat üzerine para koy istediğin bisikleti alirsin.masraf yapılacak bir bisiklet değil sendeki bisiklet zaten bisikletlerin fiyatıda arttı 300 liraya satarsın 200 daha koyup 500'e istediğin özellikte daha kaliteli salcano alirsin '' dedi.kendisi salcano bayisiydi belkide bianchiyi kötülemeye çalıştı belkide doğru söyledi.Dolandırıcı esnaf çok olduğu için sözüne pek güvenemedim.Bisikleti kullanma amacım eğer kayseride geziler olursa katılmak.Havuza falan gidip gelmek günlük kullanım amaçlı.Bu bisiklet bana yeter mi ? yoksa bunu satıp daha üst model bir bisiklet mi almalıyım ? Ya da bisikletin özellikleri uygunsa neler yapabileceğim hakkında fikir verirseniz sevinirim.Saygılar iyi forumlar

Scudo
Bianchi Speed modelleri pek iyi değildir.İyi değildir derken parça bakımından iyi değildir.Arka attırıcı Shimano Tourney vites kolları aynı şekilde.Bu bisiklete masraf yapman pek doğru bir seçim olmaz.Birde mekanik disk frenleri hiç tavsiye etmem 2-3 yıl kullanırsın rotorları kaliperlere sürtmeye başlar rahat bir sürüş imkanı sağlamaz.Alacaksan hidrolik alacaksın arkadaş.Bende bisikletçinin dediğini söylemek isterim bisikletini sat üstüne para katıp daha iyi bir bisiklet al.Salcano,Sedona ve özelleklikle Kron gibi bir bisiklet almanı tavsiye ederim.

Türker Bey Speed sahibiydim bugüne kadar bende aynı düşünlerle doluydum geliştirmek yerine satıp yenisini almak mantıklı geldi ve dün satılığa koydum bugün 280 liraya sattım.Ayrıca mekanik disk yerine sağlam V fren tercih edin her zaman.Bisikletçi (Büyük ihtimal Özkayalar Bisiklettir) sizin için doğru olanı söylemiş.200 TL daha ekleyin tertemiz iyi bir bisiklet alın bence.

Artı not olarak ekleyim amaç tabiki Bianchi yi kötülemek değil.Tavsiye edeceğim bir bisiklet fiyatına göre çok memnundum ama insanın bekletisi yükseldikçe ihtiyaçları karşılayamıyor artık.

bence değiştirme zaten ne kadar biniyorsun ki haftada kaç saat ? değmez bisikletinde o kadar kötü değil gibi.

hacım değiştireli 2 ay oldu 800km gittim :))

merhaba ben alp bianchi speed 1000 almayı düşünüyorum v frenli olanın ücreti 500 tl degermi veya kullanan arkadaşların fikrleri nelerdir

Dosyalar

• 311038386302t4.jpg
    311038386302t4.jpg
    51,7 KB · Okunma: 35
Bende Speed1000 modelini aldım. Beğenerek ve severek kullanıyorum. Biraz ağır bisiklet ama vites geçişleri felan güzel. Çocukluğumda bianchi bisikleti 10 kişiden birinde vardı. O zaman porsche araba nasıl lüks ise bianchi de o dereceydi. Hele shimono vites tek geçilirdi Bisikletimin tekerlerini şehir lastiği ile değiştirirsem hız olarakta iyi olacağını düşünüyorum.
600 TL ya aldım.
12592251_1563063883991842_7309301447318021357_n.jpg

@speed1000 öncelikle hayırlı olsun bisikletiniz. Bende Bianchi Journey M210 kullanıyorum. Bendeki modelinde ince yol lastikleri var pedal kolu aleminyum shimano marka ve koltuk biraz daha farklı ilk bakışta gözüme çarpan farklılıklar bunlar. Ben memnunum şahsen bisikletimden. Zatem çok profesyonel olarak yapmıyorsan bu hobiyi her şekilde memnun edecek bir bisiklet bu bence.IMG-20160417-WA0009.jpg

• Beğen
Tepkiler: Mur@t_Ok
@hamzaurun Teşekkür ederim şahsen bende ince yol lastikleri düşünüyorum. Ama bunlar eskiyince. 1 ay oldu 250 km yapmışımdır toplamda. Zaten beylikdüzünden - eyüp sultana gittim 104 km. :)

• Beğen
Tepkiler: HamzaUrun
@speed1000 Benim eşimim bisikletinde kalın lastikler var onu sürdüğümde daha konforlu geliyor daha yumuşak oluyor bisiklet çukurlarda veya kasislerde. İnce yol lastikli kendi bisikletime bindiğim zaman daha çabuk hizlanabildiğimi ve çok az eğimli olan yollarda bile pedal çevirmeden yuksek hizlara ulaşabildiğimi farkettim. Umarım yardımcı olmuşumdur. Forumda populer olmayan kişilere cevap verme konusunda bi sıkıntı var çünkü :)

• Beğen
Tepkiler: Mur@t_Ok
speed 1000 kullanan arkadaş bisikletten memnunsan hiç yükseltme bencede meanik disk sıkıntılı v fren daha mantıklı bende speed 21 vardı yani speed 1000 in eski modeli , biraz ağır bisikletti ama freni ve vitesi bana göre yeterliydi. illa yükseltecem diyorsan satıp üzerine para koyup alüminyum veya hd fren alman daha mantıklı benim fikrimce. iyi sürüşler.....

@Mevlüt mas bisikleti mi yükseltme gibi dusuncem yok lakin lastikleri şehir bisiklet lastiği taksam ne kadar rahat olur veya fark eder dusuncesindeyim

okuduğum yorumlardan şehir lastiğinin hızı farkettirdiğini duymuştum benimki eski olduğu için lastiği biraz düzdü ama yenilerinkini tam kabartmalı lastik yapıyorlar yani şehir lastiği daha rahat olabilir ama patlama riski artar onu söyleyeyim kaliteli bir iç lastik tavsiye ederim...

Geri