Scudo Sports

Bianchi Track

imhoteb

Aktif Üye
Tepki
44
Bisiklet
Salcano
Merhabalar genel olarak şehirde ve yazın kullanacağım fazla ağır olmayan bir bisiklet araştırıyordum ve oturduğum şehirde sadece bianchi ve bisan satan yerler var 1.60 boyundayım imkanlarım doğrultusunda bianchi track almayı düşünüyorum ve sizlerden de bu konuda yardım bekliyorum.Yardım ederseniz çok sevinirim.Ayrıca aklımda bir de wap var sizce hangisini tercih etmeliyim ve beğendiğiniz-beğemediğiniz yönleri nelerdir?

Scudo
Yardım edecek kimse yok mu koca forumda?

eğer şehir içinde kullanacağım, fazla bi ekşın yapmayacağım diyorsanız sedona borla 2008 öneririm.fiyatları 400-450 ytl arası.bence 2. amörtisözden kaçının :)

Yukarda bulunduğum şehirden dolayı sedona amoeba ya da kron gibi modeller alamayacağımı az da olsa belirtmiştim internetten getirtsem peşin para istiyorlar kredi kartımız yok ne yapmam gerektiğini ben de bilmiyorum :mad:

@imhoteb

konyada scott, sedona, kron (bayiliğini bırakmış ama hala elinde birkaç model bulunuyor) satan mağaza var

ama ben ereğlide oturuyorum ve buradan çıkmam da mümkün değil

İkisinden birini söylemek gerekirse bence WAP'ı al.
Bende alcaktım son anda dondum ama güzel bisiklete benzio ...

@imhoteb

belki internetten getirtebilirsiniz.
bisikletten zevk almak istiyorum diyorsanız kesinlikle çift süspansiyondan uzak durmanızı öneririm :)

sayın İmhoteb, şu anda bulunduğunuz durumu anlayabiliyorum, beyaz eşyacıdan bisiklet alma zorunluluğu. Benzer sorunları üstelik Antalyanın merkezinde, bisikletcilikten de bihaberken ben de yaşadım.
zürey'in dediği gibi çift süspansiyondan uzak durun, muhtemelen şehir içinde ve küçük turlarda kullanacaksınız, önde tek süspansiyon fazlasıyla yeterli.
şimdi 3 adet bianchi kullanıcısı olarak ( Orion, Orion DS, Scarlet)
track modelinden kesinlikle uzak durmanızı öneririm. wap modelini yakından görmedim, ancak uygun bir bisiklet bence. eğer imkanınız var ise yakından görüp kullandığım ve donanım konusunda da daha üst düzey olan Shape modeline bakmanızı öneririm.
(link)
28inç jantlar, önde amartisör yok. şehir ve tur bisikleti. vites donanımı iyi üstelik çok hafif. fiyatı 580tl.
orion ds yi disk frenli olduğundan sizin için önermiyorum, bir parça gereksiz ağırlık.
umarım yakında zevk alarak bineceğiniz güzel bir bisikletiniz olur.

bunların hepsini yazdım ama kadro yüksekliği olarak daha rahat edeceğinizi düşündüğünüz için mi track modelini düşünüyorsunuz?
boyunuz 1.60 ise önerdiğim modeller size muhtemelen yüksek gelecektir. o zaman sepetli ortası açık şehir bisikletlerinden de bakmanızda fayda var. emin olun track modeline göre daha kullanışlılar ve çok zorlu koşullar olmadıktan sonra araziye bile rahatça sürebilirsiz.

track kullandım extra amortisör gereksiz ama sizin kullanımınızda pek fark yaratacağınıda zannetmem, wap güzel bir model, track ile komponentlerde pek fark yok, pek ağır olmasın demişsin ama bianchi oldukça ağır bisiklettir. hafiflik konusunda bi beklentin olmasın bianchiden.

tabi bianchiden ne kadar hafiflik bekleyebilirim ki ancak biliyorsunuz burada scott amoeba sedona kron bunların satanı yok hatta bırakın satanı adamlar isimlerini bile duymamışlar hönk diye suratıma bakıyolar başka bianchi modeli var mı önerebileceğiniz?

Bianchi ağır derken hiten kadrolardan bahsediyorsunuz sanırım. Wap 6061 kadrolu ve oldukça hafif bir bisiklet ( yaklaşık 14 kg gibi ). Sedona,geotek,kron ve track markalarının başlangıç seviyesi modelleri ile (yakın) aynı donanıma sahip. Bende bulunduğum yerde seçme şansım olmadığı için Orion ve Wap arasında seçim yapmak zorunda kaldım ve Wap ı seçtim. Pişmanda değilim + öneririm :) Orion V fren ile arasında bi fark yok fiyat olarak daha uygun. Çift amortisörden kaçınman konusunda diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim. Wap ağırlık olarak diğer kaliteli addedilen markaların başlangıç seviyesi modelleri ile aynı. Kocaelide forum tarafından herkesin onayını almış bisikletlerin resmini bile bulamazsın :)
Açıkça belirteyim eğer gözümle görüp seçme şansım olsaydı Sedona 711-V ya da Amoeba Hussar tercih ederdim.
Sizi gayet iyi anlıyorum. Eğer bianchi den başka alternatifiniz yoksa Wap iyi bir tercih olabilir. AMA Eğer bütçeniz uygunsa "SPİN" Amoeba Hussar düzeyinde bir bisiklet. Onuda göz önünde bulundurun derim.
Kolay gelsin

ben bianchi diablo kullanıyorum çok mükemmel bir bisiklet almanızı tavsiye ederim

teşekkürler ancak wap daha cazip gibime geldi

bişey sorabilirmiyim
ben de bianchi almak durumundayım.istanbuldayım ama babam almadığı için senetle kendim alabilirim ancak.
burdaki bianchi bayisine star modelini sipariş ettim.yarın gelicek.ama daha para falan vermedim.
sorcağım şey neden herkes çift amortisörden uzak durun diyo??
ve bianchi olması şartıyla bu modelden vazmı geçmeliyim??en fazla wap alabilirim

@afd92
benim bildigim kadarıyla nedeni sudur: çift amortisör bisiklet sürerken göbekteki amortisör yaylandığından bedala basarken daha fazla güç sarfetmen gerek buda seni yorar en byüyük sebeb bu... ayreten dikkat ettiysen forumu incelersen görürsün bu işi profosyonel olarak yapanların bisikletleri tek amortisör!!!

en iyisi o fiyata borla almak.eğer dersen biraz daha iyi birşey 711 al.hiç pişman olmassın.

@hayko-cepkin
bu tavsiye banamıydı.eğer banaysa dediğim gibi bianchi olması şart malesef:(
@nihilist_deniz teşekkür ederim aydınlattığınız için.bu arada evet dikkat ettim.bütün güzel markalar tek amortisörlü.sedona,scott vb...

Geri