Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bianchi uno sf 118 kg taşır mı

Paradigm

Üye
Tepki
0
Selam, bianchi uno sf (cromoly kadro) 118 kg sürücüyü taşıyabilir mi? herhengi bir risk olur mu? bisiklet 6-7 yaşında. teşekkürler

Scudo
Bu iş jant tellerine ve tekerlek göbeklerine bakar .
Onlar sağlamsa sorun olmaz.En azından ben de sorun olmuyor :) :)

:D
ben de aynı kaygı ile bisiklete biniyorum "acaba beni ve bagajımı taşır mı?"
aslında taşıyor...ama gözlemlediğim aksaklıkları sana da yazayım aklında bulunsun.binerken dikkat edersin...

*jant eğer tek kat aliminyum yada kaliteli bi ürün değilse her faaliyetten sonra akort ayarı kontrolü gerekiyor.
*furş takımın optimal ayarda değilse yada kaliteli ürün değilse boşluklar oluşabiliyor ve zaman zaman onun da kontrolü gerekiyor.
*yanılmıyorsam bianchi uno alçak bir kadroya sahip.bu durumda kullanıcısı uzun sele borusu kullanması gerekiyor.uzun sele borusu da çukurlarda falan esneme yapıyor ve hem kadro için hem de (kırılma durumunda) kullanıcı için risk teşkil ediyor.

benim gözlemlerimden hatırladıklarım bunlar...zamanla dikkatimi çeken konular oldukça eklemeye çalışırım.

bu arada bende "bianchi uno" yok.yazdığımı okuyunca sanki bende uno kullanıyormuşum gibi algıladım...

yeni bir şey değil ama belirtmekte fayda görüyorum..
benim gibi ağır kullanıcılar sele seçimini çok iyi yapmalılar...bu haftasonu yaptığımız faaliyetten sonra canım epey acıyor...

tuğrul abi sen de durum nedir sele ile ilgili olarak? kesin olarak tavsiye edeceğin ve sorun çıkarmayan bir sele var mı? ben gist marka bi sele kullanyorum..aslında gayet iyi ama benim anatomime çok uygun değil gibi...

bu arada bunca mesajdan sonra dikkatimi çekti...
bianchi uno sf amortisörlü maşaya sahip yanılmıyorsam.bisiklette biraz eski olduğuna ve maşanın içindeki amortisör yay olduğu varsayımı gözönüne alındığında sanırım amortisör artık mesai dışı kalmıştır. yani eskisi gibi esneme sağlamaz diye düşünüyorum..

:)
başlık iyice amacından çıkıp "kilolularda olası bisiklet sorunları"na doğru kaydı ama belirtmekte fayda gördüğüm bir konu daha aynakol göbekleri ile ilgili.
eski sistem dört köşe aynakol göbekleri ve doğal olarak buna uygun olarak kullanılan aynakollar zamanla, aralarında ezilme sonucu boşluklar doğuruyor.doğaldır ki göbek mili çelik aynakol alüminyum olunca aynakoldan mikron mikron dahi olsa yemeye başlıyor ve bunu sonucu boşluklar oluşuyor.

bu durumda bisikletçimin tavsiyesi oktalink (umarım doğru yazdım) göbek ve buna uygun aynakol kullanmak oldu.ben de (arada bir göbek vidalarını kontrol etmek zorunluluğu ile) sorunsuz olarak yeni aynakol ve göbek sistemimi kullanıyorum..

Geri