Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bike24

Selamlar,

bike24'den yapılan alışverişlerin gümrük işlemlerinin yapılması için gümrük şirketine vekalet verildiği ve bu vekalet için ücret talep edildiği gibi bir durum yaşayan oldu mu?
Normalde ptt ile gelen paketlerde gümrük vergisi ptt kargo görevlisine verilerek hallediliyor. Eğer ptt dışında buradaki bir kargo şirketine teslim edilecekse, gümrük işlerini bir aracı şirket yapıyor ve gümrük işlerini adınıza takip etmek için sizden gümrük vergisini ödemenizi ve onayınızı alıyor. Ama bu işlemler için ayrıca para talep ettiklerini duymadım.
Her iki durumda da ekstra bir vekalet ücreti alınmıyor olmalı. Farklı birşey aşayan, duyan oldu mu acaba?

Bike24'den değil ama daha önce başka bir yerden aldığım (bisiklet ile ilgisi olmayan) ürünün gümrük işlemleri için bir aracı firmaya hem vekalet vermiş hem de bunun için ücret ödemiştik.

Scudo
Selamlar,

bike24'den yapılan alışverişlerin gümrük işlemlerinin yapılması için gümrük şirketine vekalet verildiği ve bu vekalet için ücret talep edildiği gibi bir durum yaşayan oldu mu?
Normalde ptt ile gelen paketlerde gümrük vergisi ptt kargo görevlisine verilerek hallediliyor. Eğer ptt dışında buradaki bir kargo şirketine teslim edilecekse, gümrük işlerini bir aracı şirket yapıyor ve gümrük işlerini adınıza takip etmek için sizden gümrük vergisini ödemenizi ve onayınızı alıyor. Ama bu işlemler için ayrıca para talep ettiklerini duymadım.
Her iki durumda da ekstra bir vekalet ücreti alınmıyor olmalı. Farklı birşey aşayan, duyan oldu mu acaba?

DHL ile gelen ve vekalet verip işlemleri yaptırdığım oldu.
Yani genelde şöyle oluyor; özel kargo firmasıyla gelince iş vekalet ile yapılıyor.
Wiggle'da parcelforce örneğinde olduğu gibi DHL ile de buradaki DHL ofisi aracılğıyla işlem yaptığım çok oldu. Hem bisiklet için hem de bisiklet dışı ürünler için.

çok güzel çeşit bulunuyor bu arada bu sitede ben de fırsat buldukça kullanıyorum.
listemde yine bir şeyler var birikince sene 1 2 alışverişim oluyor.

Screenshot_20200415-175032_Chrome.jpg

Arkadaslar kargo ücreti cok uygun geldi bana. Yuzde 18 kdv olsa bile razi olabilirim suan. Baska sitelerde 200 ile 400 usd arasinda kargo. Sizce hersey normal mi ?

@Revolutions herşey normal. bike24 ürün bazlı kargo ücreti çıkarmıyor. "Bulky" denilen ürünler haricinde zaten tüm ürünlerden 20 euro ücret alıyor, sizin alacağınız biraz büyükçe olduğundan +10 euro daha alıyor, toplam 30 euro işte. bir sıkıntı yok.

Hicbirsey olmasa bile kesin birsey olur gumruklerde kesin yigilma vardir takilir sanirim :)

@Revolutions takılmaz ama geç gelebilir. Benim normalde Almanya dan aldığım siparişler 10-14 günde gelirdi, bu Corona olayının tam başlarında verdiğim sipariş 1 ay sonra geldi

• Beğen
Tepkiler: Revolutions
İstanbul Başakşehir PİM’e giderek paketi teslim alabildim. Gümrük memuru fatura olmadığı için vergiyi hesaplayamadığını söyledi. Faturayı gösterdim, 230 euro kargo hariç ürüne 250tl vergi çıkarttı, ancak vezne parayı tahsil ederken 5,90tl gümrüğe sunum ücreti diye ayrıca para aldı, makbuzu 250tl olarak kesti.

Ptt her gönderiden bu parayı alıyor ve bu para (5,90tl) kayıt altında değil, isteyen olursa makbuz ile ispat edebilirim. Bu macera’da böyle sonlandı.

Merhaba, şu aralar bike24'den bir alışveriş yapmayı düşünüyordum. sizin bu yazınıza denk gelince tereddüt etmeye başladım.

Bu ortamda böyle bir şey yaşanırsa zor bir durum olacağından sormak istedim. Acaba bike24'e faturayı paketin dışına koyması için, sipariş öncesi ya da sonrası yazmak gerekir mi?
Bu durum bike24'de hep yaşanmıyordur sanırım öyle değil mi?

@sotsun Bike24 çoğu zaman fatura olayına dikkat etmiyor, ancak alıntı yaptığınız durum 1 kez yaşandı. Daha önce de fatura olmamasına rağmen, aldığım ürünler gümrükten sorunsuz geçmişti.

@sotsun Bike24 çoğu zaman fatura olayına dikkat etmiyor, ancak alıntı yaptığınız durum 1 kez yaşandı. Daha önce de fatura olmamasına rağmen, aldığım ürünler gümrükten sorunsuz geçmişti.
yanıtınız için teşekkür ederim. merlin ile arasında kaldım açıkçası ama bakalım şansımı deneyeceğim.

Merhaba, şu aralar bike24'den bir alışveriş yapmayı düşünüyordum. sizin bu yazınıza denk gelince tereddüt etmeye başladım.

Bu ortamda böyle bir şey yaşanırsa zor bir durum olacağından sormak istedim. Acaba bike24'e faturayı paketin dışına koyması için, sipariş öncesi ya da sonrası yazmak gerekir mi?
Bu durum bike24'de hep yaşanmıyordur sanırım öyle değil mi?
bike24'ten 321,75 euro'luk alışverişe 19,99 euro kargo ücreti ve ptt'ye de 30 tl kadar bir ücret ödedim. gümrük vergisi %18 niye almadılar bir fikrim yok.
wiggle'dan yanlış hatırlamıyorsam 125 dolarlık alışverişe kargo ücreti ödemedim fakat ptt'de 155 tl vergi ve 30 tl'ye yakın gümrük sunum ücretinin de içinde olduğu bir tutar ödedim.
Bike 24 için PTT ‘ye ödediğim bedel.225775 dosyayı görüntüle

@Ronin45 aslında vergiye çok takılmıyorum. Fatura gözükmeyince Başakşehir'e gitme olayında biraz tereddüt ettim. Ortam bu halde olmazsa ona da tereddüt etmezdim de malum.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
bike24'ten 321,75 euro'luk alışverişe 19,99 euro kargo ücreti ve ptt'ye de 30 tl kadar bir ücret ödedim. gümrük vergisi %18 niye almadılar bir fikrim yok.
wiggle'dan yanlış hatırlamıyorsam 125 dolarlık alışverişe kargo ücreti ödemedim fakat ptt'de 155 tl vergi ve 30 tl'ye yakın gümrük sunum ücretinin de içinde olduğu bir tutar ödedim.
Bike 24 için PTT ‘ye ödediğim bedel.225775 dosyayı görüntüle

Böyle hatalar çok nadir de olsa olabiliyor. Normalde alması lazım vergi. Benim de bir kere başıma gelmişti.

Böyle hatalar çok nadir de olsa olabiliyor. Normalde alması lazım vergi. Benim de bir kere başıma gelmişti.
bundan sonraki alışverişlerimi bike24 'ten yapmayı düşünüyorum :) bakalım bir sonraki alışverişte sonuç ne olur? buraya yazarım

• Beğen
Tepkiler: MakRo
bike24'e bisikletforum'a üye olduğum zamanlarda olmuştum yani yıllar önce ancak hiç alışveriş yapmamıştım. Sadece hesabım lastpass'ta kayıtlı idi ve ara ara girip hesbımla ürünlere bakardım. Bugün 200€ luk bir sparişim oldu ama TR ye değil Almanya'ya arkadaşımın evine. Ödeme hesaptan düşüldü, ödemeye dair bike24 mail gönderdi iş kapandı. 1-2 saat sonra hesabıma girip bakmak istediğimde hesabımın uçmuş olduğunu gördüm. Şifre hatırlat dediğimde böyle bir hesap yok diyor. Ne oldu anlamadım. Hani güvenilir bir site diye biliyorum. Mail yazdım, facabooktan yazdım ama böyle bir zamanda dönerler mi bilmiyorum. Niye böyle olmuştur sizce? Sorun yaşar mıyım? Ne yapayım bekleyeyim mi?

bike24'e bisikletforum'a üye olduğum zamanlarda olmuştum yani yıllar önce ancak hiç alışveriş yapmamıştım. Sadece hesabım lastpass'ta kayıtlı idi ve ara ara girip hesbımla ürünlere bakardım. Bugün 200€ luk bir sparişim oldu ama TR ye değil Almanya'ya arkadaşımın evine. Ödeme hesaptan düşüldü, ödemeye dair bike24 mail gönderdi iş kapandı. 1-2 saat sonra hesabıma girip bakmak istediğimde hesabımın uçmuş olduğunu gördüm. Şifre hatırlat dediğimde böyle bir hesap yok diyor. Ne oldu anlamadım. Hani güvenilir bir site diye biliyorum. Mail yazdım, facabooktan yazdım ama böyle bir zamanda dönerler mi bilmiyorum. Niye böyle olmuştur sizce? Sorun yaşar mıyım? Ne yapayım bekleyeyim mi?

Aksi bir durumda ödeme itirazı yaparsınız, siteyle iletişime geçmeye çalışın umarım düzeltirler. Siteye kayıtlı olduğunuz mail adresine Sipariş onayı maili geldi mi?

@sspl evet para hesaptan düştü, spariş kodunu içeren sparişin alındığını bildirir mail geldi. üründen 2 tane vardı, 1 tane kalmış. Düzelteceklerini düşünüyorum ama 8 yıldır yurtiçi ve yurtdışı perk çoy yerden onbinlerce liralık alışveriş yaptım hiç böyle bir durumla karşılaşmadım. Bu canımı sıktı. Zaten b.k gibi siteleri, sistemleri var deyip duruyordum içimden, korktuğum başıma geldi:) Ödeme itirazı nedir? Nasıl yapılır?
@ebayusuff Mail gönderdim. trustpilot.com'a yazdım. Güvenilirlik test sitesi. Buradaki yorumları takip ettiklerini biliyorum. Kendi sitelerinde belirtmişler ki ben de yapılan yorumlara yazdıkaları cevapların bir kısmını gördüm. Face'ten de mesaj gönderdim ayrıca.

@ebayusuff Ödeme itirazını bankaya yapabilirsiniz. Müşteri hizmetlerini aradığınızda kayıp/şüpheli işlem bildiriminden ulaşıyorsunuz o bölümdeki arkadaşlara. Durumunuzu anlatın, sipariş iptal olur ya da bir sorun yaşarsanız bunun gibi başvurabilirsiniz. Paramı çektiler ama üyeliğimi iptal ettiler, ürün göndermediler derseniz yardımcı olurlar. Ama önce siteyle iletişime geçin, hatayı düzelttirin. Ha düzelmiyorsa bankanıza başvurabilirsiniz. Bu işlemi yurtiçi ya da yurtdışı bütün harcamalarınızda yapabilirsiniz. Örneğin 20 liraya bir şey aldınız 20.5 göründü yani fazla tutar çektiler diyelim, bu tip işlemler için de başvurabiliyorsunuz.

@sspl anladım. bu isteyeceğim en son şey. paranın geri dönmesini istemiyorum. bu ürünü tr ye gönderen bir yer yok. ama tabii ki sorun kasten çıkarılmışsa bu şekilde parayı alırım. başka yerlerden yine Almanya'ya spariş veririm. Burası 25€ kadar daha ucuzdu amazon.de'den onun için bike24 tercih etmişşim. tşk.

@ebayusuff Önemli değil, ben de bunu son çareniz olarak yazmıştım. yapacak bir şeyiniz kalmaz ise bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Bilgi vermesi açısından yazıyorum 28 Nisan'da vermiş olduğum sipariş, 9 Mayıs'ta elime geçti bir problem yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
Geri