Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bikeandoutdoor - Kadıköy

alinon tor

Üye
Tepki
89
İsim
Ali T.
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Whistle
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Dstlarım Öncelikle İyi günler, İyi Akşamlar Diliyorum..

Bilindiği üzere bikeandoutdoor isimli bir spor mağzasının Kadıköy şubesi açılmış. velhasıl 1 mayıs günü (bugün) telefonla , en yakın iett durağını sorup, adres aldım... (Telefondaki yetkili "Şaşkınbakkal" Durağında inmemi ve devam etmemi söyledi.) neyse geçtim kadıköye, 16d ler geçiyordu (19. Durak) bindim , gidip sahilde indim. neyse yürüdüm cadde tarafını ancak bulamadım. girdim ara sokaklara çıktım bağdat caddesine amele amele yürüdüm.. saat oldu akşam 9 hala yürüdüm baktım artık açsada bulamam eve döneyim.

tam 2,5 saat mağzayı aradım ancak bulamadım.. Arkadaşlar bağdat Caddesinde veya kızıltoprakta selamiçeşme civarlarında oturan ve mağazayı bilen birisi lütfen bana "Şaşkınbakkal" dan sonra hangi yöne sapıp neler yapmam gerektiğini söylerse çok müteşekkir olucağım. İyi günler Şimdidden.

Scudo
Yeşil bisikleti biliyorsanız , onun tam yanına açıldı, bende geçen gün gittim ve ilgililer hoşuma gitti, bir aksilik olmaz ise sürekli gitmeyi düşündüğüm bir bisikletçi.

İnternet sitelerinde sedona 771 yok. Mağazalarında var mıdır ?

@Ozan Güner

Anlıyorum... Bende Daha Önceden 781 Almıştım oradan. ancak birtakım sorunlarından dolayı elden çıkardım. Şimdi 2013 S-721 Yada Carraro CRS620 BAKICAM. MERİDA MATTS 20-V modelide bir hayli gözüme çarpıyor. İnşallah alırım birini. :) teşekkürler.

@Muhammed Çakın

Ben Stok Durumu için ve yerini öğrenmek için gittim. ancak bulamadığımdan bir nebze bikeandoutdoor bisiklet konusunda soluğum kesilmeye başladı..

Ne alaka Şaşkınbakkal demiş? Şaşkınbakkal oradan 7-8 durak sonra.
Erdal Bey'in verdiği haritada duraklar gözüküyor.
Direk mağazanın önünde durak var. İETT'nin sitesinde görünüyor.
Doktor Faruk Ayanoğlu Durağı diye geçiyor. Kadıköy'den kalkan FB1 ve FB2 hatları geçiyor sadece.
Veya 4, 16 ya da 16D'ye binip Cemil Topuzlu durağında ineceksiniz.

bike and outdoor kişilikli bir bisiklet mağazasıdır, çok yoğun günler haricinde giderseniz daha fazla ilgi alaka bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
bike and outdoor. herşey var hiç bişi yok :) gerçekten herşey var. sitelerinde. beşiktaş mağazaya gittiğinizde ise bilhassa kıyafetlerin sitedeki ebatları yok. sanırım dağıtımcıdan tedarik ediyorlar ama benim giyip görmem lazım. o nedenle hiç bişi yok.

internet siteleri ile mağazaları uyumlu çok az yer var maalesef.

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
@alinon tor

Bir talihsizlik yaşamışsınız . Anadolu yakasında bu Şaşkınbakkal ve Selamiçeşme durakları çok karışır :) Mağazadaki arkadaşlar da bu yakada yeni olduklarından karıştırmışlardır.
Güzel bir harita ve tarifler verilmiş konuda; şimdi tekrar gider durumu da anlatırsanız eminim size güzel bir çay ısmarlar ve samimi bir sohbetle bu olayı unuttururlar.

Ben de esimin ve kendi bisikletlerimizi oradan aldim (Besiktas). Hem calisanlar hem de sahibi beyefendi gayet ilgililerdi sagolsunlar.

Bir lastik değişecekler 2 ayı geçkindir uğraşıyoruz bakalım.

Türkiyeye aslında şöyle Wiggle gibi bir şirket açılması lazım fakat o yükü ve masrafın emeğini alamayacaklarını bildikleri ve bildiğimiz için herkes küçüm çaplı dükkanlar açıyor ve bisiklet sektörü gibi bir sektörde önemli olan ürün çeşitliliği sağlanılamıyor. Bu yüzden Wiggle, Merlin vs. gibi siteler tercih ediliyor. Niye etmeyelim ki?

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Türkiye’de wiggle tarzı bir şirket için artık çok geç. Böyle bir şirketin çin ve japonya ile çok iyi şartlarda tedarikçi anlaşmaları yapabilmesi, bunun için de dişe dokunur bir talep göstermesi lazım. Biz o talebi yaratmadık ve bu saatten sonra yaratmamız da zor. Biz daha henüz motorlu araç hayranlığı safhasındayız. Esnafımız da böyle bir talebi yaratmak değil sadece mevcut olanı kendine yontmak derdinde. Hatta bu forumda verilen ve istenen öneriler bile (ben de dahil) hep standart, bir çeşitlilik yok. Sonu da hep alibabaya çıkıyor:)
Yol yapmakla trafik probleminin halledilemeyeceğini, aksine bizi motorlu araçlara mahkum edeceğini, spor yapmanın sadece genç erkeklerin hakkı olmadığını, kadınların çocukların ihtiyarların, hatta engellilerin de dışarı çıkıp spor yapabileceğini, diğer taraftan hayatın amacının bir şeyi ucuza almak olmadığını, hayatta üç lira daha pahalı olsa bile ihtiyacımızı daha iyi karşılayabilecek şeyler olduğunu anladığımız zaman talep artabilir ve çeşitlenebilir. ancak o zamana kadar çoktan çinliler atı alıp üsküdarı geçmiş olurlar.

Mevcut esnaf konusunda da düşüncem en iyilerinin kötülerinden bir süre daha fazla dayanabileceği, ancak yeni bir şeyler yaratıp bir çıkış yolu bulmazlarsa hiçbirinin şansı olmadığı yönünde. Sadece yurtdışından ürün getirip kar koyup satmakla ne kadar dayanabilirler bilmiyorum. Bu bin yıl önceki model. Şimdilik gümrük duvarlarına güveniyorlar, ama unutmasınlar 60 yıl önce gümrük birliği bile yoktu. Er geç şimdiki gümrük sınırları ortadan kalkacak veya gevşeyecek. Amazon yada wiggle yada AliExpress, rakipleri eninde sonunda bunlar olacak.

@:DDD

Olsun evet ben de isterim. Hatta şöyle bir torlanıp toplanıp biz açalım. Ama dükkanı ürünlerle doldurmak çok iyi bir sermaye ister. Dükkan kirası personel giderleri gibi kalemler de gene bir miktar tutacak. Elbette önemli olan bir şekilde başlamak ve gerisini zaten Allah gönderir, rızkı veren oldur diye işe başlamak.

ama şu da var. Bahsettiğimiz şey bisiklet. Rakibimiz ise aliexpress olduktan sonra kış ayları geldiğinde nasıl dönecek bu dükkan? Yaz kış sabit müşteri portföyü olan bir ticarethane değil ki. Forum kullanıcılarını ele alalım. Eylü ayını görünce bisikletin üzerine mühür basıp Mayısta mühürü kıran yüzlerce üye var. GEri kalan da zaten ya gerçekten sevdalılar ya da mecbur kalanlar. O da dükkanı döndürmeye yeter mi ?
Senede 3 ay verimli çalışmakla 12 aya yeter mi Bilemedim. Yeter belki. Valla bilmiyorum :)

Bikeandoutdoor'un durumu şöyle:
1- Aaaa. Bu ürün bizde var mıymış?
2- Stokta yok, kaldırmayı unutmuşuz.
3- Yaptığınız EFT sistemimizde görünmüyor. (ekran görüntüsü, dekont, e-posta eki falan kar etmiyor.) Görünce: Sizin ürünü sattık, yenisini temin edeceğiz.
4- Paranızı iade edeceğiz, banka biraz geciktirebilir.
5- Hediye talebinde bulunmamışsınız. (Bulunduğunzu kanıtlayınca o ürün kalmadı daha iyisini ekleyeceğiz (tabii ki yalan))
6- Kargoya vermemek için ne gerekiyorsa yaparlar.
7- Kutular karışmış, kaskın manyetik tokası yer değiştirmiş miş miş miş.
Biraz canınızı sıkarlar, hakkınızı az yerler.

Buna da razıyız ne yapalım. Ülkemizde ticaret işte böyle.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
22.03.2019 tarihinde aldığım bisikletin üzerinde bulunan lastik yarıldı. Kendileri foto ve vid istediler. 15-20 gün geçip sonuç gelmeyince aradım. Bu defa lastiği yollamami istediler. Mayıs ayı içerisinde lastiği yolladım hala bir sonuç alamadım.
Kendilerinin nasıl bir kafayla çalıştıklarını az çok anlamış bulunmaktayım. Zorunlu olmadıkça yaklaşilmamasi gereken bir firma.

Bu firmanın kadıköy ve beşiktaş mağazası apayrı dünyalar bence. Beşiktaş mağazasından bir kere alışveriş yaptım hiçbir sorun yaşamadım, gayet kibar davrandılar. Kadıköy mağazası ise hayatımda gördüğüm en suratsız insanları barındıran mağaza. İçeri girip merhaba, kolay gelsin diyorsun yüzüne bile bakmıyorlar. Minimum 10 dakika beklemeniz lazım ki lütfedip yanınza gelip oflayıp poflayarak “yardımcı olmaya” çalışsınlar. En az 5 kere gitmişimdir daha bir kez bile iyi hislerle çıkmadım dükkandan.

Kadıköy de bir gariplik var ne hikmetse hangi bisiklet mağazasına gitsem adama bön bön bakıyorlar

Merhaba arkadaşlar. Bu kaskı almak istiyorum ama başka sitelerde bulamadım ve açıkcası çok güvenemedim pek bildiğim bir site değil. Alışveriş yapan oldu mu geldi mi nasıldı süreç aydınlatabilecek biri var mı?
(link)

Geri