Scudo Sports

Bilek ve dirseklerde oluşan ağrı için çözüm

Tuna Kalın

Aktif Üye
Tepki
37
Bisiklet
Cannondale
Merhaba arkadaşlar
Özellikle 15-20 km'yi geçen turlarda ( 30 km oluyor genelde turlarım ) bilek ve dirseklerde ağrı oluşuyor. Bunun için ne yapmak lazım. Gidon yükseltmek çözüm olur mu ? Başka önerilerinize de açığım.

Scudo
Sele ve gidon hizasının aynı olması rahatlatır. Eğer resimdeki bisikleti kullanıyorsanız, ön maşayı kilitli tutmayın. Sadece rampada kilitli tutun. Ve kollarınızı bisiklette çok kasmayın.

Teşkkürler Osman bey. Malesef kollarımı kasıyorum. Biraz istem dışı oluyor.
Sele ve gidonu aynı hizada tutmak içinse gidon yükseltmem lazım galiba çünkü düşük sele sürmek ölüm:)

Gidon, kadro ve sele yüksekliğinin doğru olduğunu varsayarak;

Gidonu kollar dirseklerden kırık bir şekilde, hanım bileği tutarmış gibi tutmalısınız. Hatta bu tutuşu daha iyi anlatabilmek için söylüyorum; gidonu tutmayın, elinizi gidonun üzerine koyun sadece. Tutuş pozisyonunuz bu şekilde olursa kasislerde, çukurlarda bile sarsılmadan geçebilirsiniz. Gidon yüksekliğiyle oynamadan önce bu tutuş şekliyle bir sürüş yapmanızı öneririm.

Teşekkürler Mücahid Bey. Dediğiniz şekilde sürmeyi deneyeceğim.

Bisikletin size ufak olma ihtimalini göz ardı etmeyin. Aynı sorun bende de vardı(16") bisikletimi değiştirince (19.5") ortadan kalktı.

Loading %61..

Kadro '' M '' ama küçük olacağını düşünmüyorum. Boy 1.80 M kadro.

Dağ bisikleti sürüş pozisyonu, insan bilekleri için uygun değil maalesef.
Ellerinizi elceklerden tutmanız, kas ve sinirlerde baskı oluşturuyor.
O nedenle bar-end alıp, sürüş pozisyonunu dikeye çevirmeniz çok daha yararlı olur sizin için.

Gökhan Bey önereceğiniz bir bar-end var mı ? Teşekkürler

@Tuna Kalın

Yok açıkçası. Dağ bisikleti parçalarından pek anlamam.

Fakat sizin yerinizde olsam, bulabileceğim en ucuz modeli alıp denerdim. Sanırım 5-10 liraya bulabilirsiniz.
Sorunu çözerse eğer, istediğinize göre üst seviye daha hafif modellere geçebilirsiniz.
Ağırlık dışında pek farkları yok birbirlerinden sanırım.

İlginiz için teşekkürler Gökhan Bey. En kısa zamanda bu yöntemleri deneyip ağrılarımı dindireceğim.

Yeni konu açmak istemedim burdan sorayım.
Arkadaşlar dağ bisikletine geçtiğimden beri sağ el bileğimin sağ dış tarafında kemik ağrısı gibi bir ağrı vardı, fren kollarını aşağı indirdim azda olsa rahatlama oldu fakat bugün bi rampadan bunny hop yaptım bisiklet yere inince bileğimde çok acaip bir ağrı oluştu. Burkulma acısı gibi şu anda el hareketlerimi kısıtladı. Açılı 650mm gidon var bisikletin üzerinde flat barla değiştirsem sıkıntı düzelir mi? Yoksa başka bir çaresi var mıdır?

Carraro sportive 324 şehir Bisikleti ilk aldım ve eve dönüşte 25km sonra bileğimde dinlenirken ağrı hissettim. İlk başta bilek eklemi sandım ama içine doğru alt Kasta kola doğru 10cm kadar ağrı devam ediyor. Elcikler düz yuvarlak değil ve ayarı satıcı tarafından düzeltilmeden verilmiş, dün sorunumu söyledim düzelttiler ama ağrı halen devam ediyor. Boy 174 kadro boyu 48 size. Teşekkürler

@huseyino Merhaba, hayırlı olsun yeni bisikletiniz. Bisikletin yandan ve gidon kısmını fotoğraf çekip atmanız mümkünse daha iyi yardımcı olabiliriz galiba.

@huseyino problem bu olabilir.
TABİİ YAAA 👍
Çok sağol hocam 🙏🏽
@huseyino Merhaba, hayırlı olsun yeni bisikletiniz. Bisikletin yandan ve gidon kısmını fotoğraf çekip atmanız mümkünse daha iyi yardımcı olabiliriz galiba.
Hocam selam. @Abdullah07 örnek videoda gösterdiği gidon benzeri ve sorun kesin o videodaki hatadan kaynaklı. Teşekkür ediyorum resim ekledim bilmem anlaşılıyor mu🙏🏽
Çok teşekkür ederim resim ekledim anlaşılıyor mu

Dosyalar

• 9826AA01-14CE-4899-AB62-FF408ABD5671.jpeg
    9826AA01-14CE-4899-AB62-FF408ABD5671.jpeg
    295,9 KB · Okunma: 57
  • 1DB73222-D089-4DAF-A68C-5DB48A393AB1.jpeg
    1DB73222-D089-4DAF-A68C-5DB48A393AB1.jpeg
    295,9 KB · Okunma: 65
  • Beğen
Tepkiler: Abdullah07
@huseyino Fotoğrafı tam yandan yere paralel çekebilirsen daha anlaşılır olur. Ama fotoğraftaki hali sanırım bisikletçinin düzeltmiş hali, fena gözükmüyor.

Bir kere bileği zorlayıp ağrı girdi mi fren kollarını düzeltseniz bile ağrı devam edebilir. Benim önerim genel ağrı geçene kadar bileği dinlendirmeniz olacak.

• Beğen
Tepkiler: huseyino
@huseyino Fotoğrafı tam yandan yere paralel çekebilirsen daha anlaşılır olur. Ama fotoğraftaki hali sanırım bisikletçinin düzeltmiş hali, fena gözükmüyor.

Bir kere bileği zorlayıp ağrı girdi mi fren kollarını düzeltseniz bile ağrı devam edebilir. Benim önerim genel ağrı geçene kadar bileği dinlendirmeniz olacak.
ciddi derecede ağrım var, kalıcı olacak diye korkuyorum. Haklısınız bir süre kullanmamakta fayda var, önerinizi dikkate alacağım. tşkler

Çok fazla sebebi var. Sele çok yüksek ise öne yatıyor olabilirsiniz. Sele açısı öne eğimli olduğunda yük kollara biniyor. Gidon açısı uygun olmayabilir. Kadro boyu yanlış olabilir. Hepsi doğru ise tutuş pozisyonunuz hatalıdır. Dirsekler kırık bir şekilde bilekler düz olacak şekilde tutmalısınız. Fren ve vites kollarını buna göre tekrar konumlandırmanız gerekir. İleri seviyesi karpal tünel sendromudur. Bu şekilde aratırsanız el ve kol ağrılarınızın sebebini ve çözüm yöntemlerini bulabilirsiniz.

@Anonim teşekkürler.. ilk alırken sıradan bir bisiklet mağazasından almadım.. ayarlar yapılırken dahi ben fatura için kasadaydım.1 ay sonra tekrar gelin ayarları kontrol edelim dediler önümüzdeki hafta gidip şikayetlerimi ve oturuş tüm pozisyonlara göre ayarlamalarını isteyeyim. Bende doğru pozisyon ney çok anlamıyorum

Geri