Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bilgisayarınızın güvenliğini ele alın ( güncellendi )...

Admin

Yönetim Kurulu
Tepki
2.903
İlk önce yapmanız gereken güvenlik duvarını kurmaktır,bu virüslere şu anda kapıyı açmış ve gelmelerini bekliyorsunuz.
Özellikle WORM virüsüne engel olmak için kurmanızı kesinlikle öneriyorum.
Güvenlik duvarı güvenlik konusunda en önemli noktadır,ne kadar programlarda kullansanız windows güvenlik duvarını kurmadıktan sonra size yararı olmıyacaktır.Güvenlik yamaları için yapmanız gereken windows update sitesine girip KRITİK GÜNCELLEMELER bölümüne gireceksiniz buradaki sizin bilgisayarınızda eksik olan tüm yamaları yüklemelisiniz.

Bu aşşagıda anlatıcaklarım sizlerin bir çok sorununa çare olacaktır.

1) windows XP türkçe için : (link)

windows XP ingilizce için : (link)

windows XP almanca için : (link)

windows 2000 türkçe için : (link)

windows 2000 ingilizce için : (link)

windows 2000 almanca için : (link)

İşletim sisteminize göre olanı seçin ve indirin ve kurun bilgisayarınız yeniden başlıyacaktır.
Ve mutlaka bunu Harddiskin başka bir bölümüne ( format atılmıyacak bölgeye ) kaydedin,yeni işletim sistemini her kurdugunuzda bunuda kurun internetten önce..

2) Bu verecegim adresten FİXBLAST'ı indirin ve internetten çıkın,start'a basın genel bir tarama yapsın bitinceye kadar internette kesinlikle girmeyin.
(link)

3)W32.sasser.b.worm virüsünü temizlemek için önce bu verecegim yamayı kuracaksınız.

Türkçe win. XP : (link)

Ingilizce win. XP : (link)

Almanca win. XP : (link)

4) Bu verecegim adresten SASSER FİXBLAST'ı indirin ve internetten çıkın,start'a basın genel bir tarama yapsın bitinceye kadar internette kesinlikle girmeyin.

(link)

5)Virüs programı olarak tavsiye etmedigim programların başında NORTON gelmektedir,işletim sisteminize bir yüktür ve zaten dogru dürüstte virüs görmemektedir.
2.işletim sistemi gibi sisteminizden kolaylıkla kalmaz,sorun çıkartır vs. Ben kaspersky öneriyorum ...

Kaspersky anti-virüs hakkında Ayrıntılı bilgi ve FULL download için :
(link)
6) Virüs programını yüklediginiz ve tarama yaptınız herşey tamam,şimdi yapmanız gereken temizlenmiş olan işletim sisteminizi WINDOWS UPDATE yapmak ve kırıtik yamaları sitesinden yüklemek ( bunlar açıkları kapatacaktır )

7)Şimdi sıra geldi firewall programına,ben firewall kullanmıyorum ama size önermiyecegim anlamına gelmez.Mutlaka sistemde bulunması gerekir diyede düşünüyorum.Zone alarm kurmanda fayda var onunda adreslerini veriyorum.

Download için : (link)

Zone alarm türkçe açıklama ( okuyun kurarken ) :
(link)

8)Eğer illegal sitelere giriyorsanız ( crack,serial,adult vs. ) gibi bilgisayarınızda bir SPY programı olmasında yarar var,ad-aware veya spy bot gibi programlar işinizi kolaylaştıracaktır.

SPYBOT Download ( öneririm ) : (link)

Ad-adware ise forumda bir çok yerde full olarak verilmiş onlardan yararlanabilirsiniz.

9)Dialup ( telefonla bağlananlar ) için ve crack,adult,serial gibi illegal sitelere girenlere önerim,mutlaka ama mutlaka sisteminizde anti-dialer programı bulundurun,böylece ay sonunda süpriz faturalardan kurtulmuş olursunuz.

Anti-dialer download : (link)

NOT: Eğer mail adresinizi virüslerden kurtarmak istiyorsanız outlook express'de mail adresinizi açmanız gerekmektedir.Böylece daha güvenli şekilde mail adresinizi konturol ediceksiniz.

Virüs programı konusunda kesinlikle yönlendirme yapmıyorum,sizler istediginizi kullanın ben sadece fikrimi yazıyorum.Kullanıp kullanmamak sizin elinizde..

DJ SONSUZLUK
Saygılar.
(izinli alıntıdır..forumtr ye dj sonsuzluğa tşkler.)

Scudo
Ben evde win 98 ısyerınde ıse wın xp kullanıyorum. Zone Alarm Proyu uzun zaman kullandım gercekten cok ıse yarıyor. Ancak bende uzun zaman norton antıvırus kullanmıstım. Tam bır hammallık. Cok soyleyen arkadasım olmustu ama ınanmamıstım. Zone alarm ıle ıyı calısıyor dıye yukluyordum. Sımdı ıse eve gıttım pc cillin internet security aldım. Hem virus programı hemde fırewall var ustunde sanırım ıyı cunku sısteme agırlık getırmıyor ve ıyı oldugunu dusunuyorum. Isyerınde ıse pc cıllın 2002 var. fırewall yuklemedım cunku neteork ayarlarını bozabılıyor cok networkten anlamadıgımdan su an fırewall kurmadım.
Artık tek vırus programları ne yazıkkı ten ıse yaramıyor mutlaka fırewall lazım. Kılıçreıs yazı ıcın sagol.

aslına bakarsanız şu anda en iyi virüs temizleme programı f-prot. Nedeninide şöyle söylüyeyim, şu an ki denemelerim oldu. bircok virüs temizleme programını kullandım. fakat aralarında en iyisi f-prot cıktı. birde firewall özelliği bulunan ve bilgisayarı minumum düzeyde yavaşlatan bitdefener var. kullanmanızı tavsiye ederim.
saygılarımla

merhaba arkadaşlar adsl baglantım var herhangi biri sadece baglandıgım hattın numarasını yani telefon numaramı bilerek, trojan gibi bir dosya da göndermeden bilgisayarıma girebilirmi?

Riforma yada specialagent ne dersiniz??

Cevaplarınızı bekliyoruz...

söylediğin şey olmaz anlamında :D

bağlandığın hattın telefon numarasını bilmek hiçbirşey ifade etmez. Network kurallarına aykırı. İnternette bir çeşit network olduğuna göre her ne olursa olsun sana illede tcp/ip iletişim protokolü olmasına gerek yok ulaşamaz. Bu noktada senin internete çıkarken aldığın ip' yi bilmesi gerekir ki adsl abonesi olman sabit ip aldığın anlamına gelmez statik ip aldıysan o zaman bilgisayarını koruman gerekebilir ancak sabit değilse her seferinde değiştiği için girecek kişi için sorun olabilir ama bu küçük bir sorundur. Ayrıca güvenliği iyi ayarlanmış bir bilgisayara (kişisel bilgisayar) da kolay kolay saldırı olmaz tabi suç sende değilse. :D

cıksss bu işte

yok be abi biz kimsenin tavuguna kışt demedik :) de bizim bi arkadaş bilgisayarımın içini bana okuyunca sasırdım baya .İşte bana öle seyler anlattı cok manyak bi çocuk varmış her istedini yapıo senin bilgisayara girdik gibisinden ,tabi bizde bilmioz ya inanıyoruz işte eger ki senin dediğin dogruysa o zaman bizim arkadas bi ara benim bilgisayarda baya bi inceleme yapmış beni işletiyor demektir :) bilgiler için ayrıca tşk .Baya kafam bozulmuştu bu işe ama rahatladım biraz ... :rolleyes:

Rahat ol... Arkadaşın fazla atmış, öyle internette herkes her istediğini yapsaydı Kevin Mitnick tutuklanmazdı kaç sene önce... Bununla ilgili çok güzel bir söz vardır. Kimse internette yakalanmama gibi lüksü yoktur. İstenildiği an herkes yakalanabilir. Her bilgisayar her siteye girdiğinde küçük kodlar bırakır sisteme (ille de web sitesi olmasına gerek yok bilgisayar da olsa (banka bilgisayarı kişisel bilgisayar) küçük ipuçları bırakır, ne kadar usta olsada eninde sonunda çıkar. Tamer Şahin de yakalanmadı mı bunun yüzünden. Örnekleri arttırabiliriz. Yok ben şunu yaparım bak makineni eline veririm modemini eline veririm gibi chat geyiklerine girmeye gerek yok o insanlara zaten lamer denir. Sen takılmana bak ama üstadların yazdığı güvenlik sorunlarını da göz ardı etme derim...

:D:D:D

kimi trojan içeren saldırı ya da açık port tarama programları ile kimi pc lere girmek mümkündür..ama bunlar çok zor ihtimaller ve hedef bir pc ye girmek aslında o kadar zordur ki..bir sefer exodos unda dediği gibi stattic ip kullanan ve pc sinde herhangi bir güvenlik önlemi bulundurmayanlar daha kolay av olmaktadırlar..trojan içeren bu attack programları (prorat serisi en önemlisi) şüphe yoktur ki xp serisinde service pack 2 yüklü ya da hele hele sağlam antivirüslerle korunan (kaspersky) pc lerde hiçbir işe yaramaz..o bakımdan içiniz rahat olsun..güncellemerinizi düzenli olarak kontrol ediyorsanız,paylaşıma açık klasörünüz ve ya sürücünüz yoksa,iyi bir antivirüs ile korunuyorsanız korkacak hiçbişi yok..

yalnız gezindiğiniz sitelerde de uyanık olmalısınız..sakat sitelerden gelebilecek küçük solucanlarda sizi riske atabilir...bu bakımdan yine söylüyorum nasa nında tercihi olan kaspersky kullanın derim..çünkü kaspersky bu tip sitelerden gelen solucanlar daah temp in içine girmeden onları yakalar..ardında virüs-solucan gibi zararlıların olduğu linklere tıklamanıza izin vermez..içinde virüs olan dosyaları açmanıza dahi izin vermez...üç kere bir virüslü dosya açma teşebbüsünüz pc nizin restart olmasına sebep olur kasperksy tarafından..

saygılarımla

harbiden manyak özellikleri var su kasperksy'ın hemen indiriommm.. herkese cok teşekkür ...

Kasperskyden cok memnunum kesinlikle tavsiye bendende +1

;)

antivirüs programı dedinizde ...avast'ı şiddetle tavsiye ediyorum. 3 senedir kullanıyorum kesinlikle problemsiz.. ayrıca türkce dil desteğide mevcut..bulamadığı virüs yok gibi...
bilgisayarlara illegal girme konusunda ise ,ulu önder Kevin Mitnick bir sözünü hatırlatmak isterim '' CIKIŞI OLAN HER BİLGİSAYARIN MUTLAKA BİR GİRİŞİ VARDIR''
sevgiler

üstad Kevin Mitnick' e diyecek hiçbir söz olamaz zaten.. Bir öneri de benden olsun nod32 virüsler için.... (gerçi hiçbir şekilde virüs programı kullanmıyorum o ayrı bir konu)

Geri