@mariokaldato Zeytinyağının ne derece faydalı olduğu ortada.Her derde devâ
Sanada anlattığım gibi arka Hd frene riviera zeytinyağı ön frene ise emek ayçiçekyağı koymuş adamım ben
Arkadaşlar şaka sanmayın sakın %100 gerçek
Şimdi neden böylesine acayip bir denemeye giriştiğimi merak edeceksiniz..
Herşey ön frenin yağını kaçırtmamla başladı.Yağ almak için bisikletçiye gittiğimde tek kol için shimanonun yağına 30 tl dedi.2 kol için 60 tl fiyat çok geldi.Başka nbir yağ denesek olmazmı dedim oda çalışmaz dedi.3.1 derece yağ olması gerektiğini söyledi.Bende esprisine "evdeki yağdan koysak olmazmı" dedim.Oda "olur olur tabi yanınada yumurta kırarsın "dedi
Bende evde araştırma yaptım birde ne öğreneyim bu hd fren yağı F1 araçlarında bile kullanılıyormuş..Pahalı oluş sebebi bundan dolayıymış.
Hemen eczaneden 2 adet enjektör aldım.Evdeki (sızmaya götre daha ince olduğundan)riviera zeytinyağından ve ayçiçekyağından birer enjektör doldurdum ve indim garaja..Arka frene zeytinyağını ön frenede çiçekyağını doldurdum ve sonuç ikiside ZIMBA gibi oldu.Buna ben bile inanamadım
Hemen bisikletçiye gittim ve ona arka frene zeytinyağı ve ön frenede çiçekyağı koyduğumu söyledim ve frenleri gözünün önünde kitledim
Oda g.t oluşunun verdiği hazımsızlıktan dolayı "sana bol şans o zaman frenler patlarsa haber et yumurtaları alıp gelirim bari akan yağ boşa gitmez" dedi.Bende bu kadar yumurtayı seviyorsun madem frenlerin patlamasını bekleme evden kırıpta getireyim sana dedim ve cevap veremedi
Bir yıldan fazla bu şekilde kullandım frenleri ve hiçte sorun yaşamadım sonrada yenilemek anlamında öne araba fren hidrolik yağı arkayada direksiyon hidroliği yağı koydum.Onlarda zımvba gibi çalıştılar ÖMaşAllah
@mariokaldato Arkadaşlar daha fazla dumur olmasın diye düz maşa ve halis köy tereyağı deneyimime hiç girmeyeceğim