Geçen Nisan ayında bende bir kaza sonucu sol dirseğimin radius başı kemiğini kırdım, kırık çok parçalı olduğu için metal plaka, ile tedavi mümkün olmadı bu yüzden sol dirseğime radius başı protezi takıldı. Pek çok kişi zaten tavsiye etmiş ama ben çok benzer bir süreçten geçtiğim için yinelemeden edemedim. Kolunuzun eski fonksiyonunu tam olarak kazanması için fizik tedavi şart, ve doktorunuzun dediği egzersizleri kesinlikle aksatmayın. Eğer iyileşme sürecinde dirsek hareket kabiliyetini kazanarak iyileşmezse sonradan eski fonksiyonuna kavuşması çok daha zor ve zahmetli bir süreç, hatta ne yazık ki çoğu zaman kalıcı hareket kayıpları olabiliyor.
Fizik tedavi esnasında canınızı acıtmaktan çekinmeyin, o acıya katlanmadan ne yazık ki kolun eski hareket kabiliyetini kazanması mümkün olmuyor. Ve iyileşme süreci çok uzun, ben yaklaşık 5 ay bisikletten uzak durdum ve halan çok uzun süre bisiklete bindiğimde, bozuk zeminlerde ağrılarım oluyor ama bir süre sonra alışıyorsunuz ve ağrıları hissetmemeye başlıyorsunuz. Kolun tam gücünü kazanmasıda 1 seneden uzun sürüyor. Doktorum tam iyileşmenin yaklaşık 2 sene süreceği söylemişti, kemikler çok daha kısa sürede iyileşse de bağ dokularında, sinirlerde oluşan hasarların iyleşme süreci çok daha uzun ve en iyi tedavi bol bol spor yaparak o bölgedeki kan dolaşımını hızlandırmak...