Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir bisiklet kazası ve olekranon kırığı

lombardo

Aktif Üye
Tepki
184
İsim
Deniz
Bisiklet
Lapierre
Merhaba pedaldaşlar.. Epey uzun bir süredir foruma hiç girmiyordum. Zira bisikletin bizzat kendisinden dahi epey uzaklaşmama ve yakın gelecekte de pek yaklaşamayacak olmama sebep olan bir kaza geçirdim.

Bugün foruma girince de; başımdan geçenleri şöyle bir paylaşmak istedim:

Yaklaşık 1,5 ay önce; tamamen trafiksiz bir ortamda, hatta yaya dahi bulunmayan sabah saatlerinde oldu.. Zemin beton. Seryettiğim doğrultuda, az ileride bir alçalma varmış; ama hani, 30-40 cm. yüksekliğinde bir merdiven basamağı gibi düşünün. yani eğimli bir iniş değil.

Ve benim bulunduğum açıdan bakınca; o alçaltıdan öncesi de, sonrası da aynı renkte; aynı zemin. Kısacası orada bir alçaltı olduğunu, ancak üzerine gelip; bisiklet bir tarafa - ben bir tarafa uçtuğumda farkettim :(

Burdan sonrası, her arkadaşımın başına gelebileceğini düşünerek ama kimsenin başına da hiçbir zaman gelmemesini umarak yazdıklarımdır!

Ben çok hızlı değildim. Düşmeden bir-iki dakika önce sigma ya baktığımda; 28.9-30 km arası değişen bir hızdaydım..

''Bilinçli düşme'', ''düşme taktikleri'' vs.. ne derece altı dolu kavramlardır bilemiyorum, ama en azından şundan eminim; eğer düşeceğinizi birazcık bile önce farkettiyseniz ve kurtuluşunuz yoksa belki birşeyler olabilir ama benim gibi, düşeceğinizi ''düşmeye başladığınızda'' farkettiyseniz, düşme pozisyonunu ayarlamak gibi bir şansınız yok. En basitinden bunu, bırakın uygulamak; kafada tasarlamaya bile zamanınız yok..

Uzun lafın kısası, düşerken dirseğim bükülü şekilde sol kolumun üzerine düştüm ve bütün vucudumun ağırlığı dirseğe binecek ve dirseğimin ucu da tam betona çarpacak şekilde..

Ve sonuç, bir ''olekranon kırığı'' oldu. Ben de başıma gelince, nette araştırırken öğrendim bu tıbbi terimi. Yani dirseğimin dış kısmındaki olekranon kemiğim kırıldı.. ve parçalı bir şekilde.. üstelik etrafında da betona sürtünmemden oluşan yaralar oluştu.

Şu an ameliyatımın üzerinden 1,5 ay geçti ve doktor, kolumun tam olarak her hareketi yapabilir hale gelmesinin 1 yılı bulacağını söylüyor. tabii egzersizlere devam edildiği müddetçe..

Ajitasyon gibi olmasın ama kırık parçaları biraz da dirseğimin etrafındaki kas dokusunda da zedelenmeye yol açmış ve bu zedelenmeler daha ileri boyutta olsa bir kangrene sebebiyet verebilirmiş ve kolumu kesmek zorunda kalabilirlermiş... ucuz atlatmışım.. doktorumun söyledikleri bunlar..

Neyse arkadaşlar ben daha fazla uzatmayım. Eklem kırığı, hele ki parçalısı, epey sıkıntılı bir durum. iyileşmeye iyileşecek.

Şimdi herkese dirseklik takmalarını tavsiye edeceğim; mtb ciler dışındakiler hiçbir zaman takmayacak, biliyorum.. ama ne olur; yavaş gidin mi diyeyim, dikkatli mi olun diyeyim.. başınıza gelmesin. Hoş bu anlattığım; atıyorum, merdivenden düşen birinin başına da gelebilir..

İyileşince bisikletime döneceğim. hatta şu an bile olabilir ama kolumu tam açıp kapatamadığımdan, ani bir manevra yapmamı gerektirecek olası bir durumda yapamaz ve düşerim. buna ihtimal vermek istemiyorum..

Kimsenin; hiçbir eklem kırığı yaşamaması dileklerimle...

Scudo
Büyük geçmiş olsun hocam. Allah daha büyüklerini vermesin. Hem size hem camiamıza.

Geçmiş olsun, bizim ülkede bisiklet kullanmak mayınlı arazide savaşmak gibi,

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Geçmiş olsun talihsiz ve basit gibi gözükse de sonuçları ağır bir kaza geçirmişsiniz, en ksıa sürede sağlınıza kavuşmanız dileğiyle. Evde trainer ile bisiklet hevesinizi ve antrenman eksiğinizi bir nebze de olsa hafifletebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: aziz otkur
@lombardo geçmiş olsun. Allah şifa versin. rehabilitasyon süreci zor geçecek ama dişinizi sıkın. sabreden zafere erer.

Çok geçmiş olsun @lombardo . Peki bu işin sorumlularına karşı yapabileceğiniz bir şey yok mu? O alandaki alçalma normal bir şey mi? 30-40 cmlik boşluk 2 merdiven yüksekliği demek ki olmaması gerekir hiçbir yerde.

Çok geçmiş olsun. Sağlığınıza en kısa zaman da kavuşmanızı dilerim.

Geçmiş olsun, düşülebilicek en kötü pozisyonda düşmüşsün, çok düşmedim ama düşeceğim zaman ve olaydan haberim yoksa sırtımı dönüyorum, vücutta en sağlam yer orası gibi geliyor bana, hatta senin gibi 30la önümdeki arkadaşla 1 er metre aralıkla giderken, arkadaşım ani bi fren yaptı ben de hemen bisikleti sola atıp bi tane takla attım bilinçli olarak hiç canım da yanmadı bi hasar da oluşmadı sonra sürmeye devam ettik, hatta eğlendim bile :)

gecmiş olsun kardes allahtan acil şifa diliyorum.

geçmiş olsun okurken kendimi buldum yazınızda bende 2 ay önce aynı sizin şekilde dirseğim büküldü takla atmıştım bisikletle raius başı kırığı dedikleri bir kırık var.hemde sizinki gibi parçalı ameliyat oldum. 1.5 ay oluyor şimdi fizik tedavi görüyorum ve büyün hareketleri yapabiliyorum. korkmayın umutsuzda olmayın her işinizi hareket etmeyen kolunuzla yapmaya çalışın acısada yapın ben öyle yaptım.egzersiz vermişti doktor egzersiz yapmadım acı duysamda sürekli kolumu kullanmaya çalıştım şimdi gayet iyiyim.bisikletinize kavuşmanız dileğiyle.

@lombardo çok geçmiş olsun. Bende de geçen sene sağ radius başı kırığı olmuştu. Ön frene asılınca uçmuştum bisikletten. Tam kırılmamış, çatlamıştı. Neyse alçı süreci sonrasında kolun hareketlenme dönemi psikolojik bir sınav süreci gibi. Moralini yüksek tut, klişe de olsa zaman ilaç gibi geliyor. O dönem bisiklete binemiyorum diye koşmaya başladım ve Runanatolia 10 km koşu yarışına katıldım :) Yani demem o ki tabii ki büyük bir kaza atlatmışsın ve ucuz kurtulmuşsun. Ama çok şükür ki her şeyin yoluna gireceği bir süreçtesin. Bisiklete ara vereceksen kondisyonu kaybetme derim :) Koşmak da candır :) Tez günde iyileşmen dileğiyle..

Şuanki psikolojinizi başına gelmeyen kimse anlayamaz, kendinize çok yüklenmeyin, zamana bırakın. Ben çok basit bir kaza geçirdim, kamyonun lastiğine dokunup düştüm, şuanda yanımdan ne zaman kamyon olsa hala tedirgin oluyorum, kolay değil yani...

çok geçmiş olsun, umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.

Geri