MutluGezgin
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 479
- İsim
- Ali
- Başlangıç
- 1983—84
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
bu kadar iyi betimleme yapılamazdı.Benim en çok duyduğum şeyler şunlardır.
*Pahalı bir şeye benziyor*
*Oo senin tekerlerde inceymiş hızlı gider şimdi bu*
*Hafif mi?*
*Kaça aldın? Bi' bisiklete bu kadar para verilir mi? Benim oğlanda var geçen gün aldık 4000 TL ye mis gibi, sen kazık yemişin motosiklet alınır o fiyata (bunu sahilde göbekli amcalar söylüyor genelde)
Birde fırsatçılar var fiyatını öğrenince. Geçen sene tatilde kullanmak için , yaz aylarında işe gidiş geliş için kullandığım yol bisikletimi Türkiye"ye getirdim. Havaalanından otogara gitmek için taksiye binecektim ama normal taksiler ufak olduğu için bisiklet çantası sığmadı, mecburen minibüs tarzı olan özel taksi diye adlandırdıkları taksiyi tutmak zorunda kaldım. Yolda giderken şoför sordu kocaman valiz ne var böyle bunun içinde diye bende bisiklet olduğunu söyledim. Değerli birşey herhalde böyle sağlam bir çantası olduğuna göre falan diye muhabbeti genişletmek istedi ve fiyatını sordu. Bende Türkiye şartlarında ederi 40-50 bin arası ediyor Türk lirasına çevirirsek dedim. Adamın birden gözler açıldı, Ooo abi sen bir bisklete bu kadar veriyorsan ben seni terminale değil Bursa'ya kapıya kadar 5 bin TL verirsen götürürüm dedi. Bende 300 TL otobüs tutuyor, 4700 TL yi sana yedireceğime 1 saat geç giderim o parayıBenden size küçük bir tavsiye olsun: bisikletinizin gerçek fiyatından bahsetmeyin. Özellikle köyleri dolaşırken oturduğunuz bir kıraathanede bu soru çok sorulur. Soranlara ya bilmiyorum çok zaman oldu diyin ya da değersiz bir fiyat söyleyin. Şu zamanda kimseye güvenimiz kalmadı, sizi takip edip bisikletinizi gasp etmeleri çok zor bir iş olmayacaktır.
Bence adam doğru söylemiş derdiniz ne Sakarya da 1 gece kalıp dönüşte de bisikletle dönebilirdiniz.üsküdardan sakaryaya sürdüm dönüşte otobüse koydum. muavin dediki abi nerden geliyosun; istanbuldan, nereye gidiyorsun istanbula. Abi derdin ne senin ya dedi. Elimde otobüs keki. mutluydum.
Gelip görmesek İzmir'i anlatışınızdan Utrecht falan sanacağım. Diğer mesajlarınız da aşağı yukarı böyle burnu havada , kendini üstün görmeler. Bu elit görünmeye çalışmanın şu ana kadar bir faydasını gördünüz mü de hâlâ daha bu konuda ısrarcısınız ?Bisikletçiye ilk söylenen söz ya da soru "hayırlı işler", "sizde şu bisiklet ya da parça bulunur mu" ya da ".... ne kadar" gibi şeyler olabilir. Bisikletçi olmadığımdan ve bisikletçilerle pek haşır neşir de olmadığımdan bilemiyorum.
Bisikletli olarak daha çok denk geldiklerim "ben de bundan düşünüyorum, memnun musunuz", "şunu nereden aldınız/alabilirim", "genelde ne tarafa gidiyorsunuz" gibi işe yarar bir amacı olan sorular. Buralarda her yaştan bisikletlinin kullandığı her çeşit bisiklet vızır vızır dolaştığı için zaten herkes her türlü bisiklete aşina olduğundan pek boş sorular gelmiyor.
Gelip görmesek İzmir'i anlatışınızdan Utrecht falan sanacağım...
...Diğer mesajlarınız da aşağı yukarı böyle burnu havada , kendini üstün görmeler. ...
...Bu elit görünmeye çalışmanın şu ana kadar bir faydasını gördünüz mü de hâlâ daha bu konuda ısrarcısınız ?
Ben de merak ettim bu "burnu havadalık" olarak yorumlanan mesajları.Diğer mesajlarınız da aşağı yukarı böyle burnu havada , kendini üstün görmeler.
Şeyi sakın unutma abi.
"Cem abi kask yeni mi?"
Yanlış alıntı yaptı herhalde. Takip ettiğim mesajlardan teknik bilgiler veren bir arkadaş @SpartiatBen de merak ettim bu "burnu havadalık" olarak yorumlanan mesajları.