Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

Scudo
+Yeni bisiklet aldım
-oo hayırlı olsun ne kadara satın aldın
+..... Tl ye aldım.
- Ya olum ona o kadar para mı verilir motor alsaydın daha iyi yada markette 100 Tl ye bisiklet var onu alsaydın harbi akıllı değilsin

Benim en gıcığıma gidenler ...

" Abi kaç para bu " az söylesen fazla eder diyorlar değerini söyleyince sanki ne alabileceğimi sormuşum gibi öneriler geliyor.
" motor alırdım diyene motorum var diyorsun o zaman modeli yükseltirdim diyorlar...
" bölünmüş yolda gidiyorsun yanından geçen arabadan birileri çıkıp bağırıyor bey atıyor bisiklet yolundan git diyorlar
"Kaç vites diyorlar
Frenlere DİKS mi diyolar

Beyler en iyi cevap sessizlik çeneleri durmuyor bu insanların.

Bunun parasına neden motor almadın ki?
İşte bu lafı her duyduğumda soran kişinin kafasında karbonfiberlerin dağılışını hayal ediyorum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
" abi ben o paraya şahin alırım yaaa "
" al bi motor da gez evladım ne bisikleti "
"yahu o kadar verilirmi bisiklet alt tarafı "

duyduğum sözlerden aklımda kalanları :)

@Anonim

Birkaç çocuk peşime takıldı hello hello diye. Ben de başta cevaplar verince devam ettiler pesimden kosturarak İngilizce sorular sormaya. Baktım peşimi bırakmıyorlar. Dağılın lan dedim. Hepsi birden oldukları yerde kaldılar. :)

@hakanemrez
Kask i bir sende gördüm diyen amcama
( yani hava mı atıyorsun lan it demenin Türkçesi)
- demek ki diğerlerinin koruması gereken bir şeyi yok dedim. Karşılık verecek birşey bulamadi :)

@19tunahan93
Sizinki kadar yoktur deseydin :)

Kaskınızı garipseyenlere motorlu taşıtlardaki hava yastığını örnek olarak gösterebilir, bunun görünüşle değil can güvenliği ile ilgili olduğunu söyleyebilirsiniz. Ölümcül kazalarda kaskın tıpkı hava yastığı gibi hayat kurtardığını söylerseniz -eğer çok kalın kafalı değilse- ikna oluyorlar.

Benim çevremde de en çok fiyatı ve nereden aldığım soruluyor. Fiyat konusunda gelecek tepkileri cevaplamak istemiyorsam düşük bir değer sallıyorum ya da kaba bir fiyat aralığı veriyorum. Komşularım ilk başta çok yadırgayarak, gizli ya da aleni istihza ile karşıladılar ama şimdilerde hem alıştılar hem de özenip merak ediyor, bilgi alıyor, kendileri de niyet ediyorlar. İletişimi sürdürmekten vazgeçmemek lazım, bilgilendikçe kendileri de bu kültüre dahil olmak istiyorlar. Özellikle sağlığa katkısı vurgulandığında yüzlerindeki ifade hemen onaylayıcı bir hâl alıyor.

Ailelerinin hafife alan tepkileriyle canları sıkılan genç arkadaşlara tavsiyem, bilhassa orta ve üstü yaştaki insanların bisiklete hayatlarında ne kadar geniş yer ayırdıklarını örneklerle göstermeleri olsun. Annebabalar çocuklarının derslerden geri kalması, hayat kavgasında geriye düşmesi endişesiyle bazı etkinliklerin geçici ve engelleyici olduğu kanaatini taşıyorlar ama bence biraz sabır ve iletişim gayretiyle ikna edilmeleri çok kolay. Endişelerinin yersiz olduğunu, kanaatlerinin yanlış olduğunu mümkün olduğunca bilgilendirerek ve örnekler göstererek gidermek mümkün.

Yaşadığınız şehirlerdeki bisiklet derneklerine ve gezi gruplarına katılarak da ailelerinizin size güvenmesini sağlayabilirsiniz. Bu dernekler 18 yaş altındaki gençleri aile izinleri olmadan gezilere kabul etmemekte, bu tutumlarıyla ailelere de güven vererek bilinçli bir faaliyet içinde olduklarını ispatlamaktalar. Ailelerinizi bu derneklerin yöneticileriyle iletişime geçirerek süreci hızlandırabilirsiniz. Unutmayalım ki yerel topluluklar yerel yönetimler ve eğitim kurumlarıyla da yakın ilişki içindeler ve ortak etkinlikler düzenliyorlar. Bu bütünleşme aileleri de memnun edip faaliyete çekmekte.

@M.Cevat Bayhan
Kusura bakmayında siz de çok cimriymişsiniz :)

Aslında bunlar hiçbirşey birde içimizdekiler var işte asıl mesele orda bisiklete biniyor,termal içliği var,termal tayt çorap,atlet,don karbonu var paşamın dura acesi var kaskı kask marka şöyle afilli mafilli vay ,vay sanırsın cavendish:D ortama bir geliyor aaa!!!bune be dostum değiş sen bunu buda bisikletmi(kron,salcano,sedona,ümit vb..markaları kast ederek) sanırsın treği,cannondale,dahon,bromptonu insan değil asgard tanrıları , yada yunan tanrıları olimposda üretmiş:harika: sorsan sağdan soldan bilgilerle birşeyler azçok öğrenmiş kendince ama ona sorsan bu işin tarihini yazmış biliyor.bunasıl jant,bu nasıl göbek,bu nasıl bisiklet kısaca o nasıl,bu nasıl peki ya sen nasıl bir insansın?????

@Keyif adamı
Bu tür arkadaşlar pahalı bisiklet ve ekipman için arka cebine koyduğu cüzdandaki paranın büyük bir kısmını verince cüzdanın hafiflemesinden mütevellit poponun kalkması normaldir.Market bisikleti ile 5 yıl önce başladığım serüvenimde yavaş yavaş iyi bisiklet ve ekipmanlara geçtim.Bu yüzden kalitesiz bisiklet ile bu tutkusunu sürdürmeye çalışanlara hep daha fazla saygı duymuşumdur.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevre yolu kavşağında Işıkta beklerken camı indirip diyalog kurmaya çalışan abimiz
arabalar vızır vızır geçerken camı indiriyor veee
-PLAKAN VAR MI?
-YOK ABİ
-O ZAMAN NİYE IŞIKTA BEKLİYOSUN GEÇSENE CEZADA YEMEZSİN NE GÜZEL.
(şaşkın bakışlar)

Cezadan değil canımıza kastedenleden KORKUYORUZ

• gazipaşa.jpg meraklı biri hello diyor yabancı sanıyor hello diyerek karşılık veriyorum sonra merhaba diyince aaa sen TÜRK sün diyor ve muhabbet başlıyor sormaya nerden geliyor nereye gidiyorsun evden işe kaç satte gidiyorsun ne kadar hız yapabiliyorsun bisikleti kaça aldın bu paraya doğan araba alınır kışın nasıl gidiyorsun bisikletci yağmur yaş dinlemez diyorum aklınla zorunmu var diyor.bu nasıl olurda bu kadar para eder demirle altın farkı gibi bisiklet kıyafetlerine bakıp abi sen sporcumusun hayır. günde kaç km gidiyorsun her gün 40 km çok güzel baya varmış ben motor araba ile gitmiyorum her gün bu kadar yolu diyor az bile diyorum.bazıları aferin derken bazıları sen normal değilsin diyor

@selami atay aynı olayı gecen yil side girişde a101 de yaşadım.bisiklet turu için gelmiştim.bir şeyler aldim kapını önünde atıştırıyorum iki çaĺışan kadın bir erkek müsteri bana bakıyorlar.dönüp dedim ki şarj aletiniz varsa telefonumu şajda kalabilir mi bir kaç dakika.kızlardan bi tanesi gülerek "ay ben sizi yabancı sanmıştım "diyerek gülüşmelere sebep olmuştum.ve peşi sıra klasik sorular.

@Keyif adamı az öncede ben birine cevap verdim.sizin hesap.vay efendim set ve bisiklet sosyal statüymüş.sporun sosyal starüsümü olur yav amaç kaynaşmak dostluk muhabbet.demek yolda selam verip almayanlar bu artistler.arkadaşım bisikletim 10 kg kron setimde claris o kadar.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@Imlampre geçen yıl altımda cs225 vardı. Karşımdan gelen bir bisikletli vardı. Altında Cube'nin dağ bisikleti vardı(hangi model bilmiyorum). Elimi kaldırdım selam dedim hiç bakmadan devam etti. O kadar sinir oldum ki. Geri dönüp canım Carrarom ile tozumu yutturdum sonra yan sokaktan geri yoluma döndüm. Çok mu hızlısın yada fenasında cevap vermiyorsun bre terbiyesiz :D

Yeni taşındığımız sitede alt komşumuz olan amcanın. Murattt Beyyyy piskilete mi biniyon yahuuu demesi ve benim burda da beni buldu böyleleri yaaa demem :)

2014 yılında bir arkadaşımın sürekli ama sürekli başımın etini yercesine " olm o kadar para eder mi ben vermem o kadar para / ne var yani üzerindeki donanım öyle olmuşsa / hakikaten komiksin 90 km bisiklet sürülür mü / alüminyumun o kadar darbeye dayanması imkansız " deyip bir gün dayanamayıp " al şunu çık gez ve sus Allah aşkına " demem. Bisiklete düşmanın ayağına bakarcasına alttan alttan bakması bisiklete binmesi...3 saat sonra geri döndü !!!! . ve bana " Abi bu başkaymış" demesi. 2015 yılında ona Sedona 730 almamızla sona eren dava...Ohh çok şükür derken bu sefer donanım aksesuar ve kıyafet için dükkan dükkan gezmemiz nette siteleri arşınlamamızla biteceğe benzemeyen ikincisi bir dava

@Gültekin R. Demirkaya
Vay be.Siz bisikletinizi vermişsiniz 3 saat sürmüş falan yani ben olsam kimseye 3 saat kullandırtmazdım.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Bu aralar arkadaslarim ergenlesen cocuklari icin ariyor ve mesaj atiyor:

''bizim cocukta bisiklete binmek istiyor seninle gelse ya? binecegin zaman haber ver o da seninle binsin...''

Bisikleti belirsiz, kondisyonu yok, kask eldiven alinmamis, huyunu suyunu bilmem trafikte soz dinler mi hic bilmem!

''eee... olur tabi ama sende ayarla bir bisiklet hep beraber cikalim o_O''

''yok yaaaa... ben binemem bisiklete misiklete. senle gelsin iste sen biniyorsun nasilsa. senin cocuklarida alistiriyorsun. bizimkide takilsin iste guveniyoruz sana... Hem bisikletinde ufak tefek sikayetleri var onlarida hallediverirsin :D''

Birde bu tarafi var. Cocuklarida severim yardimlasmayi, bildigim bir konuda yardimci olmayida. Ama benide bedava tamirci ve siz keyif sureceksiniz diye cocuk bakicisi yapmaya kalkmayin be kardesim...

Geri