Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir bisiklette garanti ne kadar önemli?

Scudo
@mfbay25
Hangi bisikleti alırsanız alın lütfen resimlerini paylaşın.
Şimdiden hayırlı olsun Sevgili Allah kazasız bol keyifli sürüşler nasip etsin.

Esen kalın.

• Beğen
Tepkiler: mfbay25
Yeni konu açmam ve adminin onaylaması zaman alacağı için burdan yazmaktayım. Bisikletin yan ayağının bisiklete bağlandığı kısımının bir tarafındaki vida düşmüş. Bu garanti kapsamına girer mi

Garanti kapsamına girmez. Ama aldığınız bisikletçiye rica ederseniz büyük ihtimalle bir vida takar :)
Olmadı bir hırdavatçıya gidin bir vida takıverirler max. 1tl :)

Eğer problem gerçekten kullanıcı hatası değilse ve kullanıcı hatası diye geçiştiriliyor ise hakkınızı arayın. Tüketici Hakem Heyeti'ne yapılan başvuruların çok büyük bir bölümü sizin lehinize sonuçlanıyor. Zaten işi yokuşa sürecekler, tüketici hatası dediler yapacak bir şey yok dedikçe kullanıcılar, firmalar sömürmeye, "kullanıcı hatası" demeye devam edecektir.

Başka konu bulamadım da bir sorum var forumdaşlar. Ben bi bayiiden bisan aldım mesela 6 aylık bakımını farklı bir bayide yapsam olur mu ?

Başka konu bulamadım da bir sorum var forumdaşlar. Ben bi bayiiden bisan aldım mesela 6 aylık bakımını farklı bir bayide yapsam olur mu ?
Yemeği başkası ile yedim soğanı da başkasına mı kokutacağım diyorsun yani

@İsa DEMİRKOL
Sakın ha yanlış anlama. Lafım sana değil.
Başımdan geçeni anlatayım.
Yol bisikletini N11'in 11.11 indiriminde Antalyalı bir bisikletçide çok uygun fiyata buldum. Sonra yaşadığım şehir olan İzmir'deki bayiye bisikleti ve aldığım fiyatı dürüstlükle söyledim. Abi bu fiyattan veriyor Antalyalılar; sen de bu fiyattan verebilir misin.Hemen "olur" dediler. Yalnız bana S kadro lazım dediğimde iki mağazalarında da sadece M kadro kaldığını söylediler. Peki dedim getirt distribütöründen bekleyeyim param yine size nasip olsun. Bir saat sonra arayalım dediler, bisikleti bulamamışlar.
Ben de mecburen N11 üzerinden Antalyalılardan aldım. Bisikletin kurulumu için İzmirdeki bayiye gittim. Kendimi tanıttım sizden bisiklet almaya çalışmıştım ama nasip olmamıştı dedim. Tanıdılar ve bana çok sıcak davrandılar, bisikletimi kurdular,ayarlarını yaptılar. Anlaşma gereği kurulum yapmak zorunda olduklarını biliyordum zaten. Ama ben mecbursunuz eşşek gibi seve seve yapacaksınız mantığıyla yaklaşmanın doğru olmadığını düşündüm. Sonuçta onların yerine kendimi koydum. Bisiklet aksesuarı ihtiyacım da yoktu ama sırf param nasip olsun diye 5 tane iç lastik aldım. Dedim ki iç lastik her zaman lazım, Reşat altını gibi. Zamanı gelir çıkarır kullanırım dedim.
Bunu niye anlattım, bu forumda öyle kaprisli insanlar gördüm ki, nasıl olsa yapacaklar işleri ne mantığıyla yaklaşanları görünce her daim hayret ettim.
Bisikletimi kuran firmadan sonra da düzenli alışverişimi yaptım, yapıyorum.

Abi bisikletimi kuran bayii daha geçen gün bana şunu yaşattı ki ;
Lastiğim patlamıştı geçen günlerde ön lastiğim kafayı yedi ve ben ağlamıştım sinirden 3 gün boyunca yapamamıştım ve bayiiye gittim en sonunda. Onlara sadece bisanla görüşmek istediğimi söyledim ama sanki bana bir şeyler geri verilse onlara girecekmiş gibi bahane falan uydurmaya başladılar. İç lastiğimi de daha sabah 65 tl ye almıştım ve aynı gün içinde patlamıştı. Yama yapmam yeni al dedi yani yapılmadı gerçekten yama bunu bilmiyordum yol bisikletlerinde ama o yapmam dedi sen yap dedi. Dükkanda yamayı yaptım ve tutmadı ve benden 1 yama için 10 tl aldı. Ne işçilik yaptı ne yama tuttu. Sonra 35 tllik adaptörü unuttu sibop üstünde istersem götürürdüm ama onlara verdim. Neyse bi de 10 tl yi alırken yüzüme güldüler. Yani anlamıyorum bakın olay da şu benim jant şeridi kaydı ve içten patladı sonra elektrik bandı çektim diyor ki : "Müdahalede bulunmuşsun garanti olmaz." ama ben patlamadan sonra bantı çektim sadece şirketle görüşmek istiyorum ama ona bile engel oluyorlar. Bisana mail attım kendim umarım cevap verirler. Her neyse böyle işte bu yüzden onlara gitmek istemiyorum hem diğer bayiinin mekaniği daha sağlam 40 yıldır işi yapıyorlar güvenim tam. @hamlet2006

@İsa DEMİRKOL
Sakın ha yanlış anlama. Lafım sana değil.
Başımdan geçeni anlatayım.
Yol bisikletini N11'in 11.11 indiriminde Antalyalı bir bisikletçide çok uygun fiyata buldum. Sonra yaşadığım şehir olan İzmir'deki bayiye bisikleti ve aldığım fiyatı dürüstlükle söyledim. Abi bu fiyattan veriyor Antalyalılar; sen de bu fiyattan verebilir misin.Hemen "olur" dediler. Yalnız bana S kadro lazım dediğimde iki mağazalarında da sadece M kadro kaldığını söylediler. Peki dedim getirt distribütöründen bekleyeyim param yine size nasip olsun. Bir saat sonra arayalım dediler, bisikleti bulamamışlar.
Ben de mecburen N11 üzerinden Antalyalılardan aldım. Bisikletin kurulumu için İzmirdeki bayiye gittim. Kendimi tanıttım sizden bisiklet almaya çalışmıştım ama nasip olmamıştı dedim. Tanıdılar ve bana çok sıcak davrandılar, bisikletimi kurdular,ayarlarını yaptılar. Anlaşma gereği kurulum yapmak zorunda olduklarını biliyordum zaten. Ama ben mecbursunuz eşşek gibi seve seve yapacaksınız mantığıyla yaklaşmanın doğru olmadığını düşündüm. Sonuçta onların yerine kendimi koydum. Bisiklet aksesuarı ihtiyacım da yoktu ama sırf param nasip olsun diye 5 tane iç lastik aldım. Dedim ki iç lastik her zaman lazım, Reşat altını gibi. Zamanı gelir çıkarır kullanırım dedim.
Bunu niye anlattım, bu forumda öyle kaprisli insanlar gördüm ki, nasıl olsa yapacaklar işleri ne mantığıyla yaklaşanları görünce her daim hayret ettim.
Bisikletimi kuran firmadan sonra da düzenli alışverişimi yaptım, yapıyorum.
holivut etkisi. hey adamım senin maaşını vergimle ben ödüyorum gringo yaklaşımı. para bende güç bende, ne istersem yaparım havası. sosyal medyada madara ederim ukalalığı. tüketiciyim, kanun var15 günde her istediğimi yapacaksın aymazlığı.
3 ay evvel başımdan geçeni anlatayım. babam 76 yaşında. halktv ile kafayı tütsülemek istedi. yeni taşındıkları apartmanda kablotv var ama kablotv de halktv yok. apartmanın uydu sisteminden kablo çekmemiz gerekti. iş çıkışı gittim, kablo için arkadaş geldi. bir kişinin yapacağı iş değil apartmanın altyapısından dolayı ama bir kişi gelen kişi. 2.5 saat onla çalıştım. yok arkadaş ben para veriyorum eşşek gibi çekeceksin desem, tamam abi yarın geleyim dese öp başına koy, işinizi yapmıyorum dese, esnaf adam ara dur. giriştik işe ve 2.5 saatte babam mutlu oldu. abi sen de benle çok çalıştın dedi ve bana da sembolik bir yevmiye verdi çalışan arkadaş. amaç, sonuca varmaksa azıcık elinizi taşın altına sokmak lazım.

para sizde güç sizde değil artık.

Bisikleti Edirne'den aldın diyelim,yetkili bayisinden olması kaydı ile Kars'ta bile yaptırabilirsin

• Muhteşem
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Garanti evet çok önemlidir ama bence şans daha önemlidir.
bazen o kadar sakınırsın ki her şey sarpa sarar. Ben şansa daha çok güvenirim.

• Muhteşem
Tepkiler: fatihgocmez
Garanti evet çok önemlidir ama bence şans daha önemlidir.
bazen o kadar sakınırsın ki her şey sarpa sarar. Ben şansa daha çok güvenirim.
Aynen öyle. gidip fabrikadan alsan bile problem çıkabiliyor. En az 100km sürmeden hiçbir bisiklet anlaşılmıyor.

Kavun değil ki, kokup alasın. İçinden ne çıkacağı belli olmaz bislette. Servis önemli ama satıcı daha da önemli.

valla bu garanti işi ile ilgili bir konu açmıştım ben.Trekten aldığım bisikleti 5-6 yıl sonra kadro kırılmasından ötürü yenisi ile değiştirip
birde üstüne eski kadroyu tamir edip yollamışlardı.Garanti bu olsa gerek.Kadro ömür boyu garantili ise faturanız da duruyor ise
sıkıntı olmuyor Trek te !

Geri